Explodează BRICHETA! Cum aruncă FRF cu BANII pe fereastră!

Imediat cum a fost ales preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu a promis că va încerca să aducă un coordonator al Comisiei Centrale a Arbitrilor din străinătate, care să supravegheze muncă depusă...
29.11.2013 | 14:46
Explodeaza BRICHETA Cum arunca FRF cu BANII pe fereastra
ADVERTISEMENT

Imediat cum a fost ales preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu a promis că va încerca să aducă un coordonator al Comisiei Centrale a Arbitrilor din străinătate, care să supravegheze muncă depusă de Alexandru Deaconu, actualul preşedinte.

Dacă acest lucru se va întîmpla, persoana adusă de şeful Ligii se va intersecta cu Kyros Vassaras, un nume mare al arbitrajului european şi mondial în perioada 1998-2009. Bun prieten cu Mircea Sandu, grecul a acceptat, la începutul anului, propunerea venită din partea şefului FRF de a superviza activitatea CCA. “Kyros Vassaras este un vechi amic al meu. El se află la un nivel înalt, face parte din Comisia UEFA de arbitri, am discutat cu el şi a acceptat ca, de la 1 martie, să ajute arbitrajul românesc”, declara “Naşul”. La nouă luni distanţă de la învestirea lui Vassaras, arbitrajul românesc se află pe marginea prăpastiei, fapt confirmat de reprezentaţiile date de Sebastian Colţescu şi Istvan Kovacs în acest tur de campionat.

ADVERTISEMENT

Transportul, cazarea şi masa, asigurate

Chiar dacă modelul aplicat cu succes în Rusia şi Ucraina a eşuat în România, Vassaras şi Deaconu sînt de neclintit din posturile pe care le ocupă. Conform surselor FANATIK, grecul are o remuneraţie lunară de 3.000 de euro, asta în condiţiile este obligat să vină la Bucureşti, conform contractului, de maximum patru ori pe an! De asemenea, FRF se obligă să-i plătească lui Vassaras costurile de transport cu avionul la business class, cazarea, mesele şi diurna. Asta deşi Mircea Sandu se plînge că forul pe care îl conduce are un deficit imens. Un calcul simplu arată că FRF îşi permite să “verse” anual, fără rost, aproximativ 50.000 de euro în conturile lui Vassaras, în condiţiile în care grecul nu a reuşit să revoluţioneze arbitrajul românesc. Bani care ar fi putut fi folosiţi, cu succes, în construirea unui teren de antrenament pentru grupele de copii şi juniori sau pentru a sposoriza o şcoală de fotbal.

Paravan pentru “Brichetă”

Lui Gino Iorgulescu îi va fi foarte greu să impună la CCA un supervizor din străinătate. Asta pentru că pe Sandu, Deaconu şi Vassaras îi leagă o prietenie lungă, unde interesele financiare primează. “Vor acum să aducă un supervizor din străinătate, dar nu-l au pe Vassaras? De ce-l mai plătesc, nu-mi dau seama. Omul vine, stă o zi în România şi pleacă. Ţine un scurt discurs în faţa arbitrilor şi <<la revedere!>>. A fost adus de Sandu ca să-l protejeze pe Deaconu, să-l înveţe meserie. Pe astfel de lucruri aruncă Federaţia bani. Pe profesori pentru Deaconu. De ei avea fotbalul românesc nevoie. Dar nu mă miră, Vassaras este foarte bun prieten cu Deaconu şi cu Sandu, au anumite interese comune”, a explicat o sursă din cadrul FRF pentru FANATIK. Mircea Sandu este şi naşul de cununie al lui Alexandru Deaconu, şeful de la Casa Fotbalului fiind acuzat, în repetate rînduri, că nu vrea să renunţe la actualul şef al CCA tocmai datorită relaţiei de rudenie care îl leagă de acesta.

ADVERTISEMENT

Cît cheltuie FRF cu Kyros Vassaras:

Salariu: 36.000 € / an

Transport (4 curse dus-întos Atena-Bucureşti): 2.000 

Cazare (4 nopţi la hotel de lux din Bucureşti): 1.000 

Cheltuieli diverse: 5.000 

Diurna : 200  / zi