Fotbal intern

Nume grele pro Reghe în “scandalul VOTCA”. Reacţia lui Şumudică

UPDATE. Şi mai mulţi oameni din fotbalul românesc au reacţionat după materialul apărut pe FANATIK.RO, ei situându-se de partea antrenorului Laurenţiu Reghecampf în deja celebrul "scandal...
08.03.2017 | 00:03

UPDATE. Şi mai mulţi oameni din fotbalul românesc au reacţionat după materialul apărut pe FANATIK.RO, ei situându-se de partea antrenorului Laurenţiu Reghecampf în deja celebrul “scandal votca”, declanşat de declaraţiile lui Victor Piţurcă. Ai mai jos toate reacţiile!

Sunt intrigat de tot ce se întâmplă. Ceea ce păţeşte Reghecampf, deşi eu nu sunt apărătorul lui, nu mi se pare normal. Nu facem decât să creăm o imagine proastă fotbalului românesc. Eu nu cred că poate să bea o sticlă de votcă înaintea unui meci şi să se ducă beat pe bancă. Trebuie să fii tâmpit să faci aşa ceva. Nu ai cum. Dă-o naibii de aici! Dacă bei o sticlă de vodcă nu vezi să faci nici schimbările. Se exagerează şi nu poţi să distrugi un om aşa. Eu nu am nimic cu Reghecampf. Sunt rapidist şi nu mi-e simpatic neam, dar nu se poate aşa ceva. Nu sunt eu avocatul lui, dar trebuie să fim mai atenţi şi să nu aruncăm cu noroi într-un om. O să mă duc în Piaţa Victoriei ca să-l susţin pe Reghe” (Marius Şumudică)

–––––––––––––––––––––––––

Tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a fost atacat violent zilele trecute de către Victor Piţurcă. Fostul selecţioner l-a acuzat pe antrenorul roş-albaştrilor că s-a îmbătat înainte de meciul cu FC Zurich, dar şi că, împreună cu Mihai Stoica, ei obişnuiesc să bea cîte o sticlă de votcă în cantonamente… din superstiţie. ( VEZI DETALII)

Nu a scăpat de atacuri nici Anamaria Prodan, soţia lui Laurenţiu Reghecampf, despre care Piţurcă spune că a furat prin Germania şi nu şi-ar plăti taxele la stat pentru transferurile pe care le face. Declaraţiile lui Victor Piţurcă au ajuns şi la britanicii de la celebrul The Sun. Aceştia au alocat un spaţiu considerabil pentru tehnicianul român, relatând pe prima pagină despre acuzele apărute zilele trecute.

FANATIK.RO a luat legătura cu mai mulţi oameni importanţi din fotbalul românesc pentru a afla ce părere au despre acuzele lui Piţurcă şi cât îi pot afecta aceste atacuri cariera lui Reghecampf. Surprinzător, toţi, dar absolut toţi, i-au luat apărarea tehnicianului Stelei în “scandalul votca”!

Gigi a ieşit special să-şi apere antrenorul

Reghecampf nu are nicio legătură cu băutura. Eu nu am zis că pune gura pe votcă. Ştiţi şi voi cine a băut şi cine a făcut acte de indisciplină. Dar şi Reghe era acolo şi ştia. El răspunde pentru că era acolo. El spune că nu ştia de episodul de la Zurich. Reghe e foarte supărat pentru ce a apărut în presa din Anglia. Dar i-am zis că totul se şterge la final, când o să câştige campionatul” (Gigi Becali)

“Consider că s-a mers prea departe cu aceste declaraţii! Îi cunosc bine pe amîndoi şi pot să vă spun că Reghe nu are probleme cu băutura. Cum nici Piţi nu are. Trebuie să ne respectăm mai mult între noi şi să fim mai atenţi cu tot ce afirmăm. Şi cred că trebuie să fim mult şi mai atenţi atunci cînd vorbim de doamne. Este păcat să aruncăm cu noroi în oameni care activează în fotbalul românesc. Apoi ne mirăm de ce ajungem prin marile publicaţii din străinătate cu fel şi fel de prostii” (Mircea Sandu)

Eu cred că nu contează prea mult ce scriu englezii, ci doar ceea ce vorbim noi aici. Dacă noi continuăm să ne facem rău între noi, de ce ne mirăm ce zic străinii. Reghecampf nu are nici o legătură cu cel despre care vorbea Piţurcă. Reghecampf nu putea să facă asemenea performanţe, să ia titluri cu Steaua, să joace în cupele europene, dacă era un om pasionat de alcool. Eu nu am văzut şi nici am auzit ca Reghecampf să fi fost vreodată beat pe undeva. Iar lucrul cel mai important este că Gigi Becali a ieşit şi a spus că Reghecampf nu are nici o treabă cu băutura, ci alţii de la echipă” (Ilie Năstase)

Dinu Gheorghe: “Între bărbaţi nu trebuie să implici femei în discuţie!”

“Domnul Victor Piţurcă a ajuns prea departe cu aceste declaraţii. Nu poţi să vorbeşti aşa ceva de Reghe şi de Anamaria. E urît de tot ce s-a întâmplat acum. Lui i-ar conveni ca cineva să vorbească în asemenea mod despre soţia, fiica sau cînd o să fie cazul de nora lui? Dacă el vrea să vorbească de femei, atunci poate că e bine să vorbească doar de cele din viaţa lui, mă refer la fiică şi soţie. Nu cred că te poţi considera bărbat adevărat atunci cînd te apuci să dai în soţia unui adversar de-al tău. Eu ştiu că între bărbaţi nu trebuie să implici femei în discuţie, atunci cînd ai o dispută. Dar eu nu cred Piţurcă are meci cu Reghe. El are meciul lui cu Gigi Becali, iar acum a început să dea în oamenii din apropierea patronului Stelei. Şi vă dezvălui că Reghe nu e prieten deloc cu paharul” (Dinu Gheorghe)

L-am avut elev pe Reghecampf la şcoala de antrenori. Am văzut la el din prima clipă un potenţial incredibil şi nu m-am înşelat. Nici măcar nu pot să comentez ce a spus Piţurcă despre Reghecampf. Este jenant şi ruşinos! Niciodată nu l-am văzut băut pe acest om. Sper să nu-i facă rău ce a apărut în presa din Anglia” (Mircea Rădulescu)

Am mai fost şi eu prin anturajul echipei, dar niciodată nu am văzut să se bea votcă sau să se întîmple lucrurile povestite de Piţi. Că se mai bea după meci o bere sau un pahar de vin roşu e cu totul alt lucru. Aşa se obişnuieşte pe la toate echipele după partide, dar nici vorbă de beţii sau nu mai ştiu ce alte prostii. Poate că rivalitatea, poate că invidia l-au făcut pe Piţi să spună aşa ceva despre el. Reghe a cîştigat deja două campionate cu Steaua, dar după părerea mea s-a ajuns prea departe cu astfel de dezvăluiri” (Helmuth Duckadam)

“Îl cunosc pe Reghe de când eram copii. Alcool la Reghe? Nu există aşa ceva vreodată! Un familist şi un om cu principii sănătoase de viaţă” (Florentin Petre)

Dragomir: “Piţi, dacă nu ai probe, eşti mâncat!”

“Victor Piţurcă e un timp extrem de orgolios, iar atunci cînd prinde duşmănie pe cineva ştiu pe propria piele ce înseamnă acest lucru. Eu nu vorbesc cu el de şapte ani. Însă mai mult ca sigur o să trebuiească să demonstreze în instanţă tot ce a spus de Reghe şi de Ana. Dacă nu ai probe, eşti mâncat. E rău dacă ai ajuns să pui urechea la cîte o bârfă aşa pe la o cafea. Dacă îţi aruncă unul sau altul o prostie tu o şi crezi? Reghe e un antrenor bun, dar nu poţi să apari şi să îl faci cel mai mare beţiv dintre antrenorii din România. Eu ştiu că el nu are nici o treabă cu băutura. E păcat să arunci cu asemenea vorbe în Reghe şi în Anamaria” (Dumitru Dragomir)

Nu sunt prieten foarte bun cu Reghecampf, dar eu nu am auzit niciodată să se îmbete sau să bea înainte de meciuri. Eu nu am auzit. Cum nu am auzit nici de Anamaria că ar fi furat prin Germania” (Daniel Stanciu)

În general, succesul naşte invidii. Cei neputincioşi privesc cu ură la realizările celui aflat cu un pas în faţă. Personal, nu cred în poveştile ţesute în jurul lui Reghecampf în care sunt lucruri care nu au nicio legătură cu fotbalul. Îl cunosc bine pe Reghe şi ştiu că este un antrenor profesionist şi un individ  cu calitate umană şi caracter puternic. Pentru binele Stelei şi al fotbalului, ar trebui să înceteze atacurile murdare” (Dan Leasă, Voluntari)

“Cunosc familia Reghecampf şi ştiu că sunt oameni de valoare. Nu am văzut în atâţia ani ca Reghe să fie beat pe undeva” (Gabriel Manu)

Este foarte urât ca să vorbească aşa cineva despre un profesionist cu ani de muncă în spate şi trofee la activ. Sper ca Anamaria şi Reghe să nu se împiedice de aşa ceva în viaţa şi cariera lor” (Anton Heleşteanu)

Reghecampf este unul dintre cei mai buni antrenori, cei mai serioşi. Când eşti atât de sus pare firesc să apară oameni care nu fac nimic şi se gândesc cum să distrugă munca unui om ca Reghecampf. El trebuie să stea neclintit şi să-i ignore pe toţi. Câinii latră, ursul trece!” (Eugen Pârvulescu)

L-am cunoscut pe Reghe la cursurile Pro. L-am văzut în multe ipostaze, în multe momente. Am colaborat excelent şi la Al Hilal şi am învăţat în permanenţă de la el. Vreu să vă spun în mod expres că nu l-am văzut vreodată consumând alcool, aşa că am rămas fără cuvinte când am citit aceste acuze. Ana, cu siguranţă, este o personalitate care impune respect, o profesionistă în tot ceea ce face. De neexplicat aceste acuze” (Ciprian Panait, Al Hilal tineret)

Mutu: “Am fost la el în casă şi la petreceri şi nu l-am văzut cu votcă”

Eu îl cunosc pe Reghe atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Am fost la ei în casă şi la petreceri, dar nu l-am văzut să bea sticle de votcă. Nimeni nu poate spune aşa ceva despre un om cu principii solide, cum este Reghe. Pe Anamaria o cunosc de mulţi ani. A făcut carieră fără ajutorul nimănui, nu s-a făcut niciodată de râs. Alte cuvinte sunt de prisos” (Adrian Mutu)

Eu obişnuiam să văd foarte multe meciuri la televizor stînd la o cafea la hotel Parliament. Şi vreau să vă spun că m-am întîlnit de multe ori cu Reghe în locul unde echipa lui avea cantonamentul. Niciodată, dar niciodată nu l-am văzut pe omul acesta beat sau că bea pe acolo. Mi s-a părut că este un băiat cu foarte mult bun simţ. Nu ştiu de ce Piţi a spus lucrurile astea despre el? Şi mi se pare la fel de urît să vorbeşti tu ca bărbat în aşa fel despre o femeie. Nu cîştigi nimic cu astfel de lucruri” (Ilie Balaci)

Îl cunosc pe Laurenţiu Reghecampf de pe vremea când lucra la Concordia Chiajna şi pot să vă sun că niciodată nu a avut probleme cu băutura. Este un băiat ok din toate punctele de vedere” (Liţă Dumitru)

Nu pot să cred că îşi poate permite cineva să arunce cu asemenea jigniri de o calitate îndoielnică. Trebuie ca Reghe să nu plece urechea la aşa ceva. Sunt antrenori care sclipesc şi antrenori care stau acasă şi, din lipsă de ocupaţie, murdăresc numele celor buni” (Cristian Cherteş, ASA Tg. Mureş)

Antrenorii fac front comun: “Nu cred că a descoperit reţeta de băut în ziua meciului”

“Este păcat de Dumnezeu! Îl cunosc pe Laurenţiu de 20 de ani şi niciodată nu l-am văzut în stare de ebrietate. Nu poţi să arunci pe piaţă asemenea vorbe, cum a făcut Piţurcă. Toţi bărbaţii mai bem un pahar, dar nici să dai într-un om în asemenea hal nu e ok. E dureros că ziariştii din străinătate au preluat lucrurile astea despre Reghe. În joc este cariera acestui om, iar eu ştiu cît a muncit el pentru a ajunge aici. Şi nu e frumos nici să arunci vorbele alea despre Anamaria. Îmi e şi ruşine să mă gândesc la aşa ceva, dar să mai şi acuzi!” (Vasile Miriuţă, CFR Cluj)

Eu nu cred că Reghe a băut în cantonament. Chiar şi Gigi Becali a spus că nu se referă la el. Nu l-am văzut în viaţa mea pe Reghe băut şi nici nu cred aşa ceva. Un antrenor care a câştigat campionate şi cupe nu poate să stea să bea non-stop. Astea sunt doar baliverne menite să distrugă imaginea unui om. Mi-aş dori să nu-i afecteze cu nimic cariera, mai ales după cele apărute în străinătate” (Flavius Stoican, Pandurii)

Am fost cu el la masă de câteva ori, nu în multe situaţii, pentru că eu am stat în Spania şi am băut doar un pahar de vin roşu. Dar să-l văd pe Reghe bînd votcă? Nu! El nu bea băuturi spirtoase” (Cosmin Contra, Dinamo)

“Despre un om este greu să vorbeşti mai ales când este în viaţă şi are rezultate, pentru că pare linguşeală dacă îl lauzi sau te întrebi dacă ai spus tot. Dar cu siguranţă există o categorie de oameni care pot arunca gunoi peste orice numai pentru a ieşi în evidenţă. Dacă ar exista între antrenori un cod al decenţei nu am mai avea parte de astfel de seriale SF. Nu vreau să îl apăr pe Reghe, că nu am de ce şi pentru ce. E uşor să arunci cu piatra în antrenori că doar şi strugurii sunt acrii şi pe urmă piatra aia nu o poate ridica oricine sau nu. E democraţie, însă regula bunului simţ e să strigi cît vrei, dar pînă îl deranjezi pe cel de lîngă tine. Cât despre Reghe beţivul am fost la cîteva petreceri împreună, dar nu am reuşit să îi văd talentul ăsta şi nu cred că a descoperit reţeta cu vodcă în ziua meciului. E urît că între colegi  există atîta ură. Eu cred că Reghe va trece peste acest incident şi sper că într-o zi spiritul sportiv şi decenţa o să călăuzească şi tagma antrenorilor de fotbal” (Cristi Pustai, Gaz Metan)

Reghe beţiv? Nu există aşa ceva! Asta e ultima pe care puteam să o aud. Aceste lucruri nu fac cinste antrenorilor români. Nu se poate să vorbeşti aşa, fără nicio dovadă, despre cineva. Îmi pare rău pentru aceste mizerii” (Dan Alexa, Concordia)

“Este incredibil ce a putut să facă Victor Piţurcă. Antrenorul Reghecampf şi-a făcut şi el un nume în fotbal şi este păcat să arunci cu noroi în el şi în familia lui. Eu eram antrenor la Mioveni, iar Laur la Snagov. Amândoi eram în cantonament la Sinaia cu echipele noastre, iar seara mai ieşeam împreună la masă. Chiar îi spuneam Anamariei că eu nu mai ies cu ei pentru că Reghe nu bea nici măcar un pahar de vin. Bag mâna în foc pentru Reghe că nu are probleme cu băutura. Nu înţeleg de unde atâta răutate pe Victor Piţurcă faţă de acest băiat” (Ionuţ Popa, ACS Poli Timişoara)

Niciodată nu l-am văzut pe Reghecampf beat sau cu sticle de băutură după el. Ana, la fel. Un om bun şi gata să te ajute oricând. Îmi pare rău că s-a ajuns la asemenea lucruri murdare. Eu ştiu cât munceşte un antrenor să-şi facă un nume. Cum să apară cineva fără loc de muncă şi să distrugă imaginea cuiva care are performanţe? Sper că Reghe va trece peste aceste acuze şi-şi va vedea de familia lui frumoasă” (Ilie Stan, ASA Tg. Mureş)

Ce a spus Piţurcă

…despre Reghecampf: “La meciul de la Zurich, Reghecampf nici nu putea să stea în picioare. Era roşu la faţă! Ospătarii de la hotel au avut de suferit cu ei. Au consumat toţi băuturi alcoolice. S-au îmbătat atât de rău încât unul nu a putut să se trezească şi celălalt, antrenorul, abia a fost trezit. Gigi ştie asta. Asta e o obişnuinţă la Steaua. Înainte de meci, după ce termină masa, antrenorul, managerul şi încă doi din staff-ul său au o sticlă de vodcă şi din superstiţie beau acea sticlă”

…despre Anamaria Prodan: “Madam fura din magazine prin Germania, a fost expulzată de acolo… fura haine. O să vă aduc pe băiatul cu care fura în Germania ca să vă dovedesc. O să mă interesez şi o să vă arăt că ea nici nu  plăteşte taxe la stat pentru transferurile pe care le face. A luat comisioane la transferurile lui Stanciu, Sâmnărtean, şi nu a mişcat un deget!”

Ce a scris The Sun

748227_748227_reghe_the_sun

“Laurenţiu Reghecampf bea o sticlă de votcă înainte de fiecare meci. Proprietarul clubului Gigi Becali a rămas perplex de acest obicei”