Fotbal intern

Se schimbă fruntea clasamentului: “Vor fi DEPUNCTAŢI!”

Chiar dacă s-a confruntat cu probleme legate de siglă şi nume, Steaua pare să aibă un drum din ce în ce mai lin spre un nou titlu în Liga 1. Ca un făcut, toate cele trei echipe care sînt sub...
13.02.2015 | 14:56
Se schimba fruntea clasamentului Vor fi DEPUNCTATI
ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a confruntat cu probleme legate de siglă şi nume, Steaua pare să aibă un drum din ce în ce mai lin spre un nou titlu în Liga 1. Ca un făcut, toate cele trei echipe care sînt sub campioana la finalul returului se confruntă cu mari probleme în această iarnă. CFR Cluj a intrat în inlovenţă şi a primit şi o penalizare de 24 de puncte, iar Petrolul a urmat acelaşi traseu săptămîna trecută. Părea că Astra Giurgiu ar fi singura echipă capabilă să mai pună la îndoială supremaţia Stelei în acest sezon. FANATIK.RO a aflat că nici giurgiuvenii nu au motive de linişte în acest moment, fiind implicaţi într-un proces foarte complicat la TAS. 

A jucat 197 de minute, vrea 100.000 de euro!

Situaţia a fost provocată de Kevin Hatchi, un fundaş francez care a fost sub contract cu giurgiuvenii începînd din septembrie 2009, cînd a fost adus de la FC Seul, pînă în ianuarie 2010. În această perioadă, Hatchi a bifat doar şase meciuri la echipă, cu un total de 197 de minute. În pauza sezonului 2009-2010 i-a fost reziliat contractul. A jucat o perioadă în Cipru, iar apoi a trecut oceanul şi a semnat cu Montreal Impact şi apoi cu FC Edmonton. În această iarnă a semnat pentru White Star Bruxelles, în liga a doua din Belgia. Contractul lui Hatchi l-a Astra a fost reziliat unilateral de giurgiuveni, iar fotbalistul a pretins să i se achite o sumă de aproximativ 100.000 de euro. Oficialii români nu au fost de acord, astfel că s-a ajuns la comisiile internaţionale.

ADVERTISEMENT

Francezul a cîştigat la FIFA!

Pentru a recupera banii pe care consideră că îi are de primit, fundaşul francez s-a adresat iniţial la FIFA Dispute Resolution Chamber, iar apelul făcut de el a fost cîştigat. Cei de la Astra au ales ultima cale pe care o mai aveau la dispoziţie pentru a încerca să obţină o victorie de ultimă clipă îm instanţele sportive. Românii s-au adresat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la TAS, iar procesul a pornit deja.

Au avut loc audierile la Luasanne

Pe 26 ianuarie, la Lausanne, au avut loc înfăţişările în cazul procesului sportiv dintre Astra şi Kevin Hatchi. Acesta este un pas obligatoriu înaintea de a se lua o decizie, iar cazul va fi judecat de trei arbitri, cel mai probabil în cursul lunii martie. Vicecampioana Ligii 1 nu a avut nici un reprezentant în Elveţia pentru audieri, în timp ce Hatchi a fost reprezentat de avocatul său. “Cei de la Astra nu au dat nici cel mai mic semn că şi-ar dori să plătească, iar dacă vor continua cu această atitudine sînt convins că vor fi depunctaţi. Am avut  cîştig de cauză la prima instanţă, avem încredere că vom obţine o nouă victorie în acest caz”, a declarat reprezentantul jucătorului pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT