News

Decizia luată de Viorica Dăncilă în cazul primăriilor falimentare. Ce a stabilit cu Gabriela Firea și Robert Negoiță

11.06.2019 | 15:32
Decizia luata de Viorica Dancila in cazul primariilor falimentare Ce a stabilit cu Gabriela Firea si Robert Negoita

Viorica Dăncilă a vorbit cu primarii din București despre situația instituțiilor pe care le conduc. Gabriela Firea declarase zilele trecute că orașul este în faliment nedeclarat, iar de situația de la primărie s-a plâns și edilul sectorului 3, Robert Negoiță. Aceștia au purtat discuții cu premierul României pentru a găsi o soluție la găurile din buget ale primăriilor.

Gabriela Firea a primit asigurări de la Guvern că primăria va avea bani

S-a ajuns la niște concluzii în urma discuțiilor purtate la Primăria Capitalei, iar tehnicienii de la Finanțe se pare că au găsit câteva soluții pentru a ieși din acest blocaj. Gabriela Firea a declarat că așteaptă următoarea rectificare bugetară, cea din luna iulie, și speră că instituția condusă de ea să primească banii de care are nevoie.

Firea a spus că primăria a contractat un împrumut pentru a plăti o factură restantă la gaze din iarna care a trecut și că vor fi achitate toate celelalte facturi abia după rectificarea bugetară. Firea a spus că este destul de tristă pentru că nu mai are bani la primărie, dar are și o satisfacție și anume că a primit asigurări de la Guvern că se vor remedia toate problemele.

Gabi Firea s-a împrumutat să achite restanțele la gaze. Sursa foto: manager.ro

Firea s-a împrumutat să plătească o factură restantă la gaze

„Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară pe care o aşteptăm. E adevărat că trebuie să treacă luna iunie. Rectificarea va fi în iulie.

Am primit cotele pentru iunie şi la rectificare vom primi atât sumele anterioare datorate, cât şi fila de plan pentru luna corespunzătoare. Ce s-a discutat acum la întâlnire nu reprezintă o păcăleală. (…) Promisiunea este fermă, atât a doamnei premier cât şi a domnului ministru de Finanţe, astfel încât să se recupereze întreaga sumă care, practic, a dezechilibrat bugetele”, a declarat astăzi primarul Capitalei după ieșirea de la discuția cu membrii Guvernului.