Fotbal intern

Decizie curajoasă a lui Contra. De 13 ani nu se mai întâmplase asta la naționala României

14.10.2018 | 20:19
Decizie curajoasa a lui Contra De 13 ani nu se mai intamplase asta la nationala Romaniei
Decizie curajoasă a lui Contra. De 13 ani nu se mai întâmplase asta la naționala României

România a încheiat la egalitate partida jucată pe Arena Națională cu Serbia, contând pentru etapa a patra din grupele Ligii Națiunilor. Finalul partidei a adus în prim-plan o statistică interesantă. 

După 13 ani, niciun jucător de la FCSB nu a evoluat în două partide consecutive ale echipei naționale.

Decizie curajoasă a lui Contra

Fotbaliștii de la FCSB convocați de Cosmin Contra pentru dubla cu Lituania și Serbia au fost Romario Benzar și Florin Tănase, însă aceștia n-au prins niciun minut pe teren. Ultima oară când s-a întâmplat un lucru asemănător a fost în septembrie 2005, atunci când Victor Pițurcă era selecționerul echipei naționale a României.

Atunci, Pițurcă nu utiliza niciun jucător de la FCSB în victoriile cu Cehia și cu Finlanda, contând pentru preliminariile CM 2006.

Totuși, rezultatele nu sunt de partea lui Contra în această campanie. România are o victorie și trei egaluri, iar șansele de a mai prinde primul loc în grupă sunt minime. Dacă sârbii au două puncte avans și un program accesibil, cu meciuri pe teren propriu cu Lituania și Muntenegru, noi vom avea parte de un meci foarte greu în ultima rundă, în deplasare cu Muntenegru.

Chiar dacă nu vom încheia grupa pe primul loc, nu înseamnă că am ratat prezența la EURO 2020. Preliminariile propriu-zise pentru această competiție încep anul viitor.

FCSB stă bine la tineret și juniori

Ca un amănunt interesant însă, FCSB a avut 23 de jucători convocați la loturile naționale în ultima lună, iar 21 dintre ei au fost chemați la naționalele de tineret și juniori. Cinci oameni are în lot FCSB la reprezentativa U21, pe Moruțan, Vlad, Man, Nedelcu și Coman. Aceștia au toate șansele să ajungă la EURO U21, tricolorii mici mai având nevoie de un punct din partida programată marți cu Liechtenstein, la Ploiești.

FCSB dă cei mai mulți jucători la naționala U15, proaspăt înființată de către FRF. Aici, roș-albaștrii au șase jucători.