Fotbal international

VIDEO. Decizie istorică luată de FIFA! Un meci din preliminariile Cupei Mondiale se va rejuca. Vezi ce a păţit arbitrul

FIFA a luat o decizie istorică cu privire la un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Întâlnirea dintre Africa de Sud şi Senegal, scor 2-1, care a avut loc în noiembrie 2016 se va...
07.09.2017 | 10:37
VIDEO Decizie istorica luata de FIFA Un meci din preliminariile Cupei Mondiale se va rejuca Vezi ce a patit arbitrul

FIFA a luat o decizie istorică cu privire la un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Întâlnirea dintre Africa de Sud şi Senegal, scor 2-1, care a avut loc în noiembrie 2016 se va rejuca, după ce arbitrul le-a acordat sud-africanilor un penalti inexistent care a influenţat rezultatul final.

Decizia FIFA a venit după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis suspendarea pe viaţă a arbitrului ghanez Joseph Lamptey pentru manipularea meciului din grupa D a preliminariilor africane pentru turneul final din Rusia. Arbitrul a acordat un penalty în minutul 43 pentru un henţ inexistent ân urma căruia sud-africanii au deschis scorul. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

FIFA a decis ca partida să se rejoace în noiembrie şi l-a suspendat pe viaţă pe arbitrul întâlnirii de anul trecut

Partida se va rejuca în noiembrie, iar senegalezii au o şansă în plus de a urca pe primul loc în grupă. Clasamentul grupei după decizia luată de FIFA este următorul: 1. Burkina Faso – 6 puncte (4 meciuri), 2. Insulele Capului Verde – 6 puncte (4 meciuri), 3. Senegal – 5 puncte (3 meciuri), 4. Africa de Sud – 1 punct (3 meciuri). La Cupa Mondială se va califica doar ocupanta primei poziţii.

Arbitrul ghanez Joseph Lamptey a fost suspendat iniţial de Confederaţia Africană de Fotbal pentru trei luni, dar apoi FIFA a decis scoaterea lui pe viaţă din fotbal pentru influenţarea ilegală a rezulatului unui meci. Decizia forului mondial a fost confirmată de TAS.

Tags: