Fotbal intern

EXCLUSIV. Perla de 50 de milioane, blindată! Cadoul lui Gigi Becali

Dennis Man este revelaţia sezonului pentru FCSB. A impresionat încă din prima etapă, cu FC Voluntari, când a marcat golul care i-a salvat debutul lui Nicolae Dică. Man a fost pe teren în toate...
16.10.2017 | 00:10
EXCLUSIV Perla de 50 de milioane blindata Cadoul lui Gigi Becali

Dennis Man este revelaţia sezonului pentru FCSB. A impresionat încă din prima etapă, cu FC Voluntari, când a marcat golul care i-a salvat debutul lui Nicolae Dică. Man a fost pe teren în toate cele 13 partide din turul campionatului şi a adunat patru goluri şi patru pase decisive.

Evoluţiile excelente ale puştiului de 19 ani i-au atras imediat atenţia şi lui Gigi Becali, care simte că poate face o avere dintr-o viitoare vânzare. În consecinţă, patronul FCSB a început să îşi protejeze investiţia. FANATIK.RO a aflat că patronul FCSB l-a anunţat deja pe Man că va primi o mărire de salariu substanţială începând din iarnă. Astfel, fotbalistul venit de la UTA va ajunge să încaseze 15.000 de euro pe sezon. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Speriat de interesul lui Ludogoreţ

Gigi Becali a decis să îl răsplătească pe Man după ce a auzit că fotbalistul este curtat de Ludogoreţ. Oficiali ai campioanei Bulgariei au fost prezenţi pe Arena Naţională, la partida cu Dinamo, în care tânărul fotbalist a dat pasa decisivă, din corner, la golul marcat de Momcilovic. Speriat că Man şi-ar putea pierde concentrarea din cauza unei eventuale oferte mai atractive din punct de vedere financiar de la Ludogoreţ, Becali a decis că a venit momentul să îi ofere fotbalistului o mărire de salariu. A vorbit şi cu tatăl fotbalistului, căruia i-a transmis propunerea sa şi l-a îndemnat să nu ia în seamă nici o propunere venită din Balcani. Man va pleca doar în vest, iar Becali este convins că va încasa o sumă record pentru transfer.

În 24 de ore a fost şi Van Basten şi Mbappe

Faptul că evoluţiile lui Man l-au cucerit pe Gigi Becali este certificat şi de declaraţiile eurforice făcute de patronul FCSB. După ce a marcat primul său gol în actualul sezon de Liga 1, la meciul cu FC Voluntari. În decurs de doar 24 de ore, Becali a avut două intervenţii telefonice la emisiuni TV în care l-a elogiat pe Man. Fotbalistul de 19 ani a fost comparat iniţial cu Van Basten, iar apoi cu noua perlă a fotbalului mondial, Kylian Mbappe. “Îmi place de Man mai mult decât de Florinel Coman. Man e ca Van Basten! Ce avea Van Basten mai bun decât Man al meu?”, a spus Becali prima dată. De menţionat că, la acea vreme, Florinel Coman era încă sub comanda lui Gheorghe Hagi la Viitorul. La următoarea intervenţie, Becali a revenit: “Mbappe ce are în plus faţă de Man? Că e două clase peste Mbappe!”, declara Becali joi.

Clauza care l-a ţinut la FCSB 2 în primăvară

Man, omul căruia Gigi Becali i-a pus o clauză de 50 de milioane de euro, a fost ţinut pe bară, în mod paradoxal, pentru 100.000 de euro. În primăvară, puştiul minune a jucat doar la FCSB 2. Asta din cauză că, în momentul în care a fost transferat de la UTA, arădenii au insistat pentru o clauză conform căreia urmau să primească încă 100.000 de euro în momentul în care fotbalistul va prinde 10 meciuri la echipa mare. Becali le-a transmis celor din club să aştepte OK-ul de la el înainte de a-l folosi pe Man, astfel încât să nu fie nevoit să achite respectiva sumă. Aşa a ajuns ca Man să joace la FCSB 2 toată primăvara, deşi era unul dintre cei mai bine pregătiţi jucători din punct de vedere fizic. Deşi nu avea încă forţă, staff-ul de atunci al Stelei remarcase explozia lui Man şi rezistenţa sa la efort.

Ovidiu Popescu, distrus după ce i s-a mărit salariul

Dennis Man trebuie să aibă mare grijă. Mărirea de salariu aduce de obicei mari probleme la FCSB. Gigi Becali are obiceiul să îşi facă praf jucătorii după ce le măreşte salariul, în cazul în care nu este pe deplin mulţumit de evoluţiile lor. Ultimul exemplu este cel al lui Ovidiu Popescu, taxat la scurt timp după ce i se dublase salariul. “Ovidiu Popescu… nu ştiu ce se întâmplă cu el. Nu trebuie să te pripeşti în viaţă. Nu mai este ăla. I-am dublat salariul, de la 6.000 la 12.000… Juca mai bine la 6.000. Ovidiu Popescu, îmi pare rău, nu e de Steaua”, a spus Becali după meciul FCSB – CSU Craiova 1-1.