Sport

Derapaj al lui Jacques Villeneuve despre Robert Kubica: „Persoanele cu handicap nu ar trebui să concureze în Formula 1”

25.03.2019 | 18:27
Derapaj al lui Jacques Villeneuve despre Robert Kubica Persoanele cu handicap nu ar trebui sa concureze in Formula 1

Robert Kubica a revenit în Formula 1 la opt ani distanță de la teribilul accident suferit în Italia. Chiar dacă drumul său spre revenirea în circuit reprezintă o motivație pentru multe persoane, fostul mare pilot Jacques Villeneuve vede lucrurile cu totul altfel. 

Derapaj al lui Jacques Villeneuve despre Robert Kubica

Villeneuve e de părere că Robert Kubica nu ar mai fi trebuit lăsat niciodată să concureze în Formula 1, aducerea sa ca pilot la Williams reprezentând un semn rău pentru competiție și pentru tinerii care aspiră să ajungă la cel mai înalt nivel în sporturile cu motor.

„Am spus-o și anul trecut și nu îmi schimb opinia. Formula 1 ar trebui să fie cel mai înalt nivel din sporturile cu motor. Nu este bine pentru acest sport ca o persoană cu un handicap să concureze. Formula 1 trebuie să fie grea și dificil de concurat în ea. Întoarcerea lui Robert nu trimite mesajul corect. Cred că nu este bine pentru acest sport. Este teribil. Pentru Kubica este o realizare incredibilă că a revenit după atâția ani”, a declarat Jacques Villeneuve pentru presa din Olanda.

Jacques Villeneuve a castigat un titlu mondial in Formula 1
Jacques Villeneuve a castigat un titlu mondial in Formula 1

Jacques Villeneuve (47 de ani) a cucerit titlul mondial în Formula 1 în 1997. De-a lungul carierei a participat la 165 de curse în Marele Circ, impunându-se 11 ori. Una dintre scuderiile pe la care Villeneuve a trecut în cariera sa a fost tocmai Williams.

Robert Kubica (34 ani) are 77 de curse în Formula 1, cu una singură câștigată și alte 12 podiumuri prinse. Kubica a terminat cursa pe ultimul loc în Marele Premiu al Australiei, Williams fiind una dintre cele mai slabe scuderii și în actuala stagiune.

Kubica a pilotat și în 33 de curse în WRC, cel mai grav accident al său petrecându-se de altfel pe serpentinele din Andorra, în 2011. A suferit un accident teribil și în 2007, însă atunci a reușit să se recupereze foarte repede.