Descoperă lumea monedelor virtuale cu FootballCoin

07.09.2018 | 14:35
Descopera lumea monedelor virtuale cu FootballCoin

FootballCoin, după cum și numele ii spune, este o legătură între jocul european de football și lumea monedelor digitale.

Ce este o moneda virtuala?

Moneda virtuală (digitală) este diferită de moneda pe care o folosim atunci când plătim cu cardul, spre exemplu. Aceasta monedă nu este emisă de o autoritate centralizată și folosește criptografia pentru securitate. Teoretic, ea este imună la manipularea sau intervenția guvernului, spre exemplu, sau a oricărei alte organizații în afara celor doua părți care o tranzacționează.

Criptografia este folosită pentru a nu putea fi duplicată sau contrafăcuta. Pentru fiecare moneda virtuală se știe din momentul creării acesteia numărul exact al monedelor, iar acesta nu poate fi modificat.

Ce este tehnologia blockchain?

Tehnologia Blockchain reprezinta un registru public digital, descentralizat al tuturor tranzacțiilor monedelor digitale. Acest registru este în permanenta scriere (în concordanță cu tranzacțiile) și este împărțit în blocuri (blocks).

Aceste blocuri rețin toate tranzacțiile, în ordine cronologică și permite celor care tranzacționează sa păstrez o evidenta a tuturor tranzacțiilor. Toate acestea, fără a avea acest registru centralizat.

Fiecare computer conectat la această rețea se numeşte nod. Fiecare nod primește o copie a registrului blockchain în mod automat. Astfel tranzacțiile trebuie verificate de fiecare nod al rețelei. Toate aceste date rămân publice, ele neputând fi modificate.

Fiecare block este legat de următorul, precum verigile unui lanț. De aici și numele de Blockchain, lanț de blocuri.

Jocul FootballCoin și cartonașele colecționabile

Monedele digitale și tehnologia blockchain, pe care ele se afla, pot fi utilizate în numeroase domenii. FootballCoin este un joc de fotbal manager care se bazează pe economia propriei monede digitale. Iar toate tranzacțiile pot fi de asemenea verificate pe blockchain-ul FootballCoin de către oricine.

Jocul de fotbal manager reprezintă un joc virtual, în care sunt prezente echipele, meciurile și jucătorii din realitate. Rezultatele depind de ce se întâmpla în realitate și cat de bine (sau nu) evoluează un jucător sau o echipa. Însa, în FootballCoin, tu ești managerul și ești responsabil de echipa ta. Asta înseamna ca tu iți poți alege în echipa ta de 11, jucători de la toate echipele prezente în respectivul concurs pentru care iți construiești echipa. Spre exemplu, în Spania, ii poți avea pe Messi si pe Modric în aceeași echipa.

XFC este acronimul monedei virtuale din FootballCoin. În cadrul jocului, aceasta se poate câștiga de către cei mai buni manageri de fotbal care participa în concursurile gratuite. Ai nevoie doar de cunoștințele tale despre cele mai importante ligi de fotbal din Europa.

Ce sunt cartonasele colectionabile?

Ceva la care toți managerii râvnesc. Spre exemplu, Ronaldo, Messi sau Salah nu vor fi disponibili pentru toți managerii care intra în joc.

Aici intervine competitivitatea. Anumiți fotbaliști, din diferite echipe sunt considerați a fi mai valoroși din cauza performantelor lor.

Așadar, FootballCoin tine cont de asta și cartonașele acelor jucători sunt disponibile pentru manageri pentru o suma de XFC.

De ce sunt cartonase colecționabile? Cartonașele FootballCoin colecționabile iți aparțin, odata ce le-ai achiziționat. Chiar după terminarea concursului, vei avea din nou acel cartonaș disponibil, pentru a îl utiliza în următoarea competiție. Sau pentru a îl vinde.

Cum organizezi propria competitie in FootballCoin

Asemenea fotbaliștilor care sunt reprezentați prin cartonașe colecționabile, și stadioanele intră în acest regim special. Orice manager din joc poate alege sa găzduiască o competiție în FootballCoin (atât timp cat exista meciuri în ligile prevăzute în joc). Poți sa iți inviți prietenii sau sa joci cu alți manageri. Poți chiar să stabilești o taxă de înscriere și să hotărăști modalitatea de premiere. Asta te privește pe tine.

Dacă iți dorești sa organizezi o competiție mai mare (cu peste 11 manageri), atunci vei avea nevoie de cel puțin un stadion cu 3 stele. Acesta este iarăși un cartonaș colecționabil, care odată achiziționat, iți aparține pana când decizi sa îl vinzi. Folosind desigur, XFC.

Aceasta este pe scurt lumea FootballCoin, a monedei virtuale XFC și a cartonașelor colecționabile. Tu, ești deja un manager FootballCoin?

Autor: Iulia Vasile (cryptocookie.wordpress.com)