Fotbal intern

Destinație surpriză pentru Takayuki Seto! Fostul jucător al Astrei s-a transferat în liga a doua din Japonia

16.08.2018 | 16:56
Destinatie surpriza pentru Takayuki Seto Fostul jucator al Astrei sa transferat in liga a doua din Japonia

Destinație surpriză pentru Takayuki Seto! Fostul jucător al Astrei s-a transferat în liga a doua din Japonia. Mijlocaşul nipon a plecat chiar în această vară de la Astra Giurgiu. După ce a ajuns unul dintre cei mai buni jucători strâini care au evoluat în Liga 1 Betano, Seto s-a întors acasă unde a ajuns la un acord cu formaţia de liga a doua, Ventforet Kofu.

Nu mai puţin de 386 de meciuri a adunat Takayuki Seto la Astra Giurgiu, formaţie pentru care a evoluat începând cu liga a treia, apoi în eşalonul secund, pentru ca, într-un final, să încheie cu partide pe prima scenă.  Seto a câştigat în România un titlu de campion, o Cupă a României şi o Supercupă, toate cele trei trofee cu Astra Giurgiu.

Destinație surpriză pentru Takayuki Seto! Fostul jucător al Astrei s-a transferat în liga a doua din Japonia

De remarcat că Ventforet Kofu, formaţia pentru care a semnat Takazuki Seto este antrenată de Tatsuma Yoshida, fost tehnician la Kashiwa Reysol. Mai mult de atât, formaţia a fost înfiinţată acum 53 de ani şi are în lot nu mai puţin de patru jucători brazilieni.

În această vară, Takayuki Seto a fost ofertat şi de Dinamo, însă a refuzat.  Jucătorului i s-a propus şi prelungirea angajamentului de către Astra Giurgiu, echipă la care activa din 2007, cu o întrerupere de un sezon, cât a jucat la Osmanlispor. Takayuki Seto a precizat clar că îşi doreşte o nouă aventură după 11 ani de când a venit în fotbalul românesc: “Eu am terminat contractul cu Astra. Am avut oferte din Liga 1, dar prefer să plec afară şi am refuzat. Am avut oferte de la Astra şi de la Dinamo şi mai sunt discuţii, interese din partea altor echipe, dar nu vreau. Sunt echipe din play-off şi din play-out. Oferta lui Dinamo nu m-a atras. Voiam să schimb ţara. Interes e din Asia, din zona Golfului, din Europa. Sunt două echipe din prima ligă a Japoniei care m-au contactat, dar nu nu s-a concretizat nimic încă”, a spus Seto la începutul verii.

Takayuki Seto a fost ofertat de Dinamo

32 de ani are Takayuki Seto. Japonezul a început fotbalul la FC Nagoya în 1997 și a ajuns în România la zece ani distanță. În carieră a mai evoluat pentru Atsuta High School, apoi a trecut pe la Avai în Brazilia. A ajuns și la Corinthians, dar și la Portuguesa RJ, formații mult mai cunoscute în fotbalul internațional. În 2006, cu un an înainte să ajungă în Liga 1 Betano a semnat cu gruparea Aichi New Waves, dar nu a stat mult. Au urmat alte două formații, OSFC și TT Choppar.
Venirea la Astra s-a petrecut în 2007. Nu mai puțin de 30 de goluri a marcat japonezul pentru fosta campioană a României. Trecerea la Osmanlispor a însemnat un eșec. A stat foarte mult timp accidentat și a bifat doar șapte partide în tricoul turcilor fără să reușească să înscrie vreodată. În sezonul 2008 – 2009, japonezul Takayuki Seto a fost ales în echipa anului în Liga a doua din România, fiind de altfel singurul premiu individual pe care l-a câștigat în carieră.

750.000 de euro este cota de piaţă a japonezului Seto