Fotbal intern

Detalii mai puţin cunoscute despre Andrei Burcă, fundaşul dorit de FCSB. “Domină vestiarul şi terenul!”

17.12.2018 | 12:27
Andrei Burcă la meciul Botoşani - U Craiova. Un fost antrenor al lui Andrei Burcă a oferit detalii mai puţin ştiute despre fundaşul dorit de FCSB

Cristi Popovici, antrenorul care l-a lansat pe Andrei Burcă în fotbalul mare, a oferit detalii mai puţin cunoscute despre fundaşul de la FC Botoşani care este pe lista de transferuri a lui Gigi Becali. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a reuşit să îi atragă atenţia latifundiarului din Pipera la partida jucată de FCSB pe terenul lui FC Botoşani, scor 3-1, în etapa a 20-a din Liga 1 Betano.

Cristian Popovici, antrenorul care l-a pregătit pe Andrei Burcă la FCM Bacău şi FC Botoşani, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fundaşului central şi a oferit informaţii mai puţin ştiute despre jucătorul moldovenilor care în vară a fost dorit şi de Slovan Bratislava, echipă care oferea 300.000 de euro pentru el.

Detalii mai puţin cunoscute despre Andrei Burcă, fundaşul de la Botoşani care e dorit de FCSB

“Îi place fotbalul. Mult! Altfel, cine accepta la început un salariu de 1.000 de euro, fiind convins că apoi conducerea va face tot posibilul să îi mărească şi lui contractul. Ceea ce s-a întâmplat. Când s-a desfiinţat Bacăul, Andrei era unul dintre jucătorii de mare viitor. Avea 23 de ani, îl antrenasem doi ani, ştiam totul despre el. Am vorbit cu Cornel Şfaiţer pentru Botoşani şi am garantat pentru el, deşi îl luasem cu mine la Suceava. Dar pentru el, ceea ce trebuia era Liga 1.

Gabriel Enache şi Andrei Burcă la meciul FCSB – Botoşani

Joacă orice minge la maximum şi e foarte echilibrat. Vă daţi seama că aceste calităţi nu pot fi susţinute decât de un psihic excelent. Dacă face faţă la FCSB cu toată presiunea domnului Becali? Sunt convins de asta. Uitaţi-vă la ultimii ani şi veţi vedea cum a putut trece atât de repede de la statutul unui jucător necunosc, venit pe un contract de 1.000 de euro pe lună, care a ajuns căpitan şi domină vestiarul şi terenul”, a spus Cristian Popovici, conformn Digi Sport.

  • 600.000 de euro este cota lui Andrei Burcă, conform transfermarkt.com
  • 1,88 metri are Andrei Burcă