Fotbal intern

Devis Mangia, scandal cu Răzvan Popa. Cum îl pedepseşte antrenorul pe fundaşul trecut pe la Inter Milano

07.08.2018 | 08:23
Răzvan Popa într-un meci al Universităţii Craiova. Acum e implicat într-un scandal cu Devis Mangia

Devis Mangia, scandal cu Răzvan Popa, fotbalistul în vârstă de 21 de ani care a fost sub contract cu Inter Milano până în vara anului 2016, anunţă Gazeta Sporturilor. După trei etape jucate din Liga 1 Betano, ediţia 2018 – 2019, Universitatea Craiova se află pe locul 11, cu două puncte, iar situaţia din vestiarul oltenilor este tensionată.

Universitatea Craiova a remizat cu CSM Politehnica Iaşi în prima etapă, scor 0-0, a fost învinsă de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în runda a doua, scor 1-0, şi a terminat la egalitate pe propriul teren cu FC Botoşani, scor 2-2, în etapa a 3-a. Astfel, informaţiile că Devis Mangia este pe picior de plecare au apărut, la fel de repede cum au apărut şi tensiunile din vestiarul echipei care evoluează pe stadionul “Ion Oblemenco”.

Devis Mangia, scandal cu Răzvan Popa. Îşi pierde postul de titular!?

Situaţia tensionată dintre Devis Mangia şi Răzvan Popa a apărut după ce fundaşul care a evoluat pentru Inter Milano a avut o prestaţie slabă în partida cu FC Botoşani, scor 2-2. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a fost schimbat în minutul 67 al partidei din etapa a 3-a, după golurile şi raidurile moldovenilor lui Costel Enache. Astfel, antrenorul italian a decis să-l introducă pe Renato Kelic în locul internaţionalului român Under 21.

La finalul meciului Universitatea Craiova – FC Botoşani 2-2, Devis Mangia s-a răstit la Răzvan Popa, criticându-l pentru jocul slab făcut pe stadionul “Ion Oblemenco”, iar fundaşul trecut pe la Inter Milano a ripostat, enervându-l pe italian. Astfel, şansele ca Răzvan Popa să îşi piardă postul de titular la Universitatea Craiova sunt mari, iar locul său în partida cu Leipzig din turul 3 preliminar al Europa League o să fie luat de Renato Kelic.

Răzvan Popa într-un meci jucat pentru Inter Milano
Răzvan Popa în perioada când evolua pentru Inter Milano

Alex Băluţă a fost şi el exclus din lot de Devis Mangia

Nu ar fi prima oară când Devis Mangia pedepseşte un jucător pentru modul în care i s-a răspuns. Alex Băluţă, fostul căpitan al echipei Universitatea Craiova, a fost scos din lot de antrenorul italian, după partida pierdută de olteni cu FCSB, scor 0-2. Fotbalistul care s-a transferat în perioada de mercato din vară la Slavia Praga a fost exclus din lot pentru meciul cu CSM Politehnica Iaşi, ca urmare a criticilor aduse antrenorului Devis Mangia. Mai mult, Alex Băluţă a fost pus de către oficialii de la Universitatea Craiova să îşi ceară scuze în faţa antrenorului italian în timpul unei conferinţe de presă. Mijlocaşul a fost nevoit să se antreneze separat de prima echipă a oltenilor şi a revenit în lot la meciul jucat de Universitatea Craiova cu FC Botoşani, scor 5-1, în semifinalele Cupei României, când internaţionalul român a bifat primul hat-trick din carieră.

Cotat de site-urile de specialitate la 600.000 de euro, Răzvan Popa a ajuns la Universitatea Craiova în luna octombrie a anului 2017 şi are un contract valabil până pe 30 iunie 2022. În vârstă de 21 de ani, fundaşul a evoluat la echipe precum FCSB U21, Sportul Studenţesc, Inter Youth, Inter U19, Real Zaragoza şi Burgos CF. Pentru Universitatea Craiova, Răzvan Popa a jucat în 21 de meciuri şi a încasat 5 cartonaşle galbene.

Fundaşul oltenilor are două prezenţe la echipa naţională a României Under 21 şi una la Under 17.

600.000 de euro este cota lui Răzvan Popa, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Tags: