Fotbal intern

Dezastru pe Cluj Arena după Untold! Gazonul, pista de atletism şi tribunele au fost distruse. Foto

19.08.2018 | 17:44
Dezastru pe Cluj Arena după Untold! Gazonul, pista de atletism şi tribunele au fost distruse. Captură foto înainte de partida U Cluj - Energeticianul din Liga a 2-a

Cluj Arena, unul dintre cele mai spectaculoase stadioane din România, a ajuns într-o stare deplorabilă după celebrul festival de muzică Untold. Universitatea Cluj a debutat pe superba arenă în etapa a 3-a din Liga a 2-a  într-un meci câştigat cu 3-0 de elevii lui Adrian Falub în faţa celor de la Energeticianul, dar starea gazonului i-a încurcat teribil pe jucătorii celor două formaţii. În ciuda suprafeţei de joc cu mari carenţe, studenţii au izbutit să marcheze de trei ori prin Cristi Gavra, de două ori şi Gabriel Giurgiu, fostul jucător al celor de la Oţelul de Galaţi. VEZI ÎN GALERIA FOTO MAI MULTE POZE

Cel mai mare stadion din Ardeal a găzduit timp de trei zile un spectacol grandios, dar organizatorii concertului au fost neoviţi să scoată zeci de scaune pentru a putea amplasa diferite scene, în timp ce pista de atletism, singura din România care poate organiza întreceri de nivel olimpic, a fost şi ea distrusă.

Dezastru pe Cluj Arena după Untold! Organizatorii festivalului au promis că vor rezolva probleme

Radio Cluj a publicat mai multe fotografii pe Facebook cu dezastrul de pe Cluj Arena şi-a contactat pe reprezentanţii Untold. Oficialii festivalului au declarat în momentul în care au fost contactaţi de postul de radio de sub Feleac că vor repara stricăciunile până la duelul cu ACS Energeticianul, dar acest lucru nu s-a petrecut. Reprezentanţii festivalului au replicat însă după doar câteva ore pe internet şi au lansat un comunicat în care s-au apărat după imaginile publicate în presa locală.

”Cu referire la materialele apărute astăzi în presă despre stadiul Cluj Arena post festivalul UNTOLD, organizatorii doresc să facă următoarele menţiuni: ca în fiecare an, toate defecţiunile apărute în urma folosirii stadionului Cluj Arena pentru festivalul Untold vor fi remediate integral de către Untold. Ca o măsură suplimentară, organizatorii festivalului au şi în acest an o poliţă de asigurare care acoperă orice defecţiuni/pagube produse în timpul montării, în timpul festivalului sau în timpul demontării. Zonele pistei de atletism care au fost afectate vor fi reparate integral de către Untold până în luna octombrie 2018, aşa cum prevede contractul de închiriere încheiat cu Cluj Arena. În acest sens au început deja demersurile şi lucrările de reparaţii”, arată organizatorii Untold.

Organizatorii de la Untold nu au reuşit să repare gazonul până la disputa din Liga a 2-a, iar imaginile surprinse pe transmisiunea TV sunt grăitoare cu privire la suprafaţa de joc.  Amenajarea pistei de atletism a costat aproximativ 1,3 milioane de lei (fără tva). La momentul inaugurării Cluj Arena, în octombrie 2011, acesta era singurul stadion modernizat care putea susține și competiții olimpice datorită pistei de atletism.

Cluj Arena, distrusă după UNTOLD
Pista de pe Cluj Arena, distrusă după UNTOLD

Cluj Arena a costat 45 de milioane de euro, iar costurile au crescut şi mai mult după ce arena a avut nevoie de reparaţii suplimentare. Stadionul a organizat în ultimii ani mai multe concursuri de atletism, dar şi o serie de evenimente extrasportive. Pe arena celor de Universitatea Cluj au concertat în ultimii ani Depeche Mode, UB40, Andrea Bocelli, Scorpions sau Deep Purple, pe lângă vedetele care au urcat în fiecare an pe scenă la Untold.

Sursă foto: Radio Cluj, Telekom Sport

Tags: