Fotbal intern

Dezvăluiri incredibile despre Piţurcă! “Voia s-o FURE!”

Gabi Blondu, pe numele său adevărat Gabriel Ţîrcă, omul care a condus Peluza Sud mai bine de zece ani, face declaraţii incendiare despre echipa din Bănie, povestind cum a fost contactat şi i...
08.06.2014 | 13:50

Gabi Blondu, pe numele său adevărat Gabriel Ţîrcă, omul care a condus Peluza Sud mai bine de zece ani, face declaraţii incendiare despre echipa din Bănie, povestind cum a fost contactat şi i s-au oferit bani pentru a-l „trăda” pe patronul „Ştiinţei”!

FC Universitatea Craiova este o stare de spirit şi indiferent de liga în care va juca de la toamnă, dacă va juca, fie ea şi judeţeană, această echipă naşte pasiuni şi patimi intense în rîndul propriilor suporteri. Astfel, după ce Tribunalul Braşov a decis la începutul lunii aprilie să nu îi aprobe planul de reorganizare şi, implicit, a dispus intrarea în faliment a clubului lui Adrian Mititelu, Gabi Blondu, pe numele adevărat Gabriel Ţîrcă, personajul care a stat mult timp lîngă echipa pe care a iubit-o toată viaţa lui, a decis să dea cărţile pe faţă.

blondu_00000

 

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

Cu riscul asumat, liderul suporterilor olteni face dezvăluiri senzaţionale pentru FANATIK. Omul care s-a ocupat de galeria alb-albaştrilor în ultimii 10 ani, iar din vara lui 2013 a stat şi mai mult lîngă jucătorii lui Mititelu, ne-a mărturisit că, de patru ani, atît el, cît şi alţi lideri ai Peluzei Sud au fost contactaţi să li se alăture, chiar şi pentru sume de bani, oamenilor care intenţionau să formeze în Bănie o altă echipă.

Planurile selecţionerului cu Solomon: „Se lucra la o nouă echipă din 2010!”

Gabi Blondu şi-a început dezvăluirile, mărturisînd că a decis să facă acest lucru doar din dragoste pentru Ştiinţa. „De trei sau patru luni mă tot gîndesc dacă este bine să ies în presă şi să spun tot ce ştiu, deoarece nu mai pot să ţin în mine. Ştiu că îmi asum un mare risc, dar o fac din dragoste pentru Universitatea Craiova. Lumea trebuie să afle odată pentru totdeauna adevărul. Vreau să ştiţi că planul formării unei noi echipe la Craiova a fost făcut încă din a doua jumătate a anului 2010 şi începutul lui 2011, iar Victor Piţurcă a fost primul om care a avut această idee”, şi-a început Blondu discursul. „După ce Piţi a preluat din postura de antrenor, îşi făcea drumuri tot mai des pe la Primărie. La vremea respectivă Solomon era primar. Mititelu a aflat despre lucrurile astea şi a început să intre la bănuieli. Apoi am aflat cu toţii ce urmărea Piţurcă. El intenţiona să pună mîna pe groapa de gunoi de la Craiova, iar sub pretextul că va face o altă echipă în Bănie, cu ajutorul lui Solomon, după ce şi-a dat seama că este greu să îi ia echipa lui Mititelu, a încercat să ne bage nouă în cap tot felul de prostii. După ce Mititelu l-a dat afară, deoarece şi-a dat seama că Piţi dorea să ia echipa, actualul selecţioner ne-a convocat pe noi la cîteva întîlniri. Ne spunea că Mititelu va pierde echipa, atunci se lucra la planul dezafirierii, că vom schimba leii de pe stemă şi aşa mai departe. Vă daţi seama cît de penibil era actualul selecţioner? El vroia să pună mîna pe Ştiinţa, dar nu ştia cîţi lei are pe stemă această formaţie. Evident că ne-am prins noi de unele lucruri şi am refuzat să ne alăturăm intenţiei sale”, spune liderul Peluzei Sud.

1,5 milioane, cu dobîndă, de la ginerele lui Boldici

Blondu dezvăluie şi de unde a început conflictul dintre Mititelu şi Piţurcă, care ulterior s-a terminat cu demiterea actualui selecţioner de la cîrma Craiovei: „În momentul în care Piţurcă a preluat Craiova, Mititelu a luat sub formă de împrumut, în septembrie 2010, de la ginerele lui Gabi Blodici 1.500.000 de euro. Însă, Mititelu s-a angajat că îi va restitui, cu dobîndă cu tot, suma de1.800.000 de euro pînă la sfîrşitul lunii martie a anului 2011. Pentru a obţine împrumutul respectiv, Mititelu s-a angajat să îi semneze lui Piţurcă contractul şi să îi dea garanţie pentru acei bani trei dezlegări în alb. Banii au rămas doar pe mîna lui Piţurcă, iar Mititelu nu s-a atins de nici un cent”.

De unde a început tot circul

„În aceste condiţii, Piţi a trecut la treabă, a făcut unele plăţi, dar a făcut un lucru care l-a determinat pe Mititelu să intre defintiv la bănuieli faţă de bunele intenţii ale managerului său general. Ei bine, prin decembrie 2010, mai erau doar două zile pînă cînd Lung, Găman, Bărboianu şi Prepeliţă intrau în acele 60 de zile de neplată şi puteau să îşi depună memorii. În mod ciudat, Piţurcă nu le plătise salariile acestora, deşi nu cheltuise toţi banii împrumutaţi. În aceste condiţii, Mititelu s-a speriat, auzise că Piţi ar putea să îi ducă liberi la CFR Cluj, ştia că el mai avea bani din cei împrumutaţi, şi i-a chemat de urgenţă pe jucători la el la birou, undeva pe 14 sau 15 decembrie 2010. S-a înţeles cu jucătorii să semneze alte contracte, Piţi a aflat de această situaţie şi de aici a început circul”, declară Blondu.

Cei şase şi marea întîlnire de la Piteşti

Liderul galeriei Ştiinţei povesteşte în continuare şi a doua tentativă de formare a unei alte echipe în Bănie, de această dată undeva pe la începutul anului 2012, după ce formaţia lui Mititelu fusese dezafiliată în vara anului 2011. „Universitatea Craiova fusese dezafiliată, Mircea Sandu intrase în colimatorul celor de la DNA şi nu ştia cum să dreagă busuiocul, Piţurcă vroia să se răzbune în continuare pe Mititelu, Solomon nu-l suferea pe patronul Craiovei, iar Badea şi Stroe erau oamenii care puteau reveni în actualitate prin reînfiinţarea secţiei de fotbal a CSU. În ecuaţie intrase şi Gigi Neţoiu. În aceste condiţii, cei şase oameni s-au întîlnit la Piteşti şi au pus la cale un nou proiect. Ulterior, regretatul Corneliu Stroe m-a chemat la o întîlnire şi mi-a spus de aceste discuţii. Mi-a zis că putem face o nouă echipă, cu acelaşi nume, avînd tot culorile Universităţii Craiova şi ar fi bine dacă şi noi, suporterii, l-am susţine, deoarece ştie că inima fanilor din Bănie este forţa Peluzei Sud. Vă daţi seama că am refuzat şi această propunere, mai ales că era vorba despre Gigi Neţoiu. Pentru noi oricum exista doar Universitatea Craiova”, a spus Blondu.

Fişicurile de 100 de milioane de lei ale lui Neţoiu

Iniţiatorii proiectului noii echipe nu s-au lăsat păgubaşi. Gabi Blondu povesteşte că în tentativa convingerii liderilor Peluzei Sud de a trece de partea lor s-a implicat inclusiv Gigi Neţoiu, undeva prin martie-aprilie 2012. „După ce l-am refuzat pe domnul Stroe, Gigi Neţoiu m-a chemat pe mine şi pe alţi trei lideri de la Peluza Sud la o întîlnire, la el la moşie, la Cetate. Ne-a spus că Mititelu e terminat, că nu mai are bani, că oamenii de la FRF vor da oraşului Craiova un loc în Liga 2 drept compensaţie şi că putem să facem o altă echipă în Bănie fără Mititelu. Apoi a scos din seiful lui fîşicuri de 100 de milioane de lei vechi şi ni le-a pus în faţă pe masă. A spus că pentru început aceşti bani ne sînt suficienţi dacă ne apucăm să îi sărim în cap lui Mititelu şi să trecem de partea proiectului lor. L-am refuzat, deoarece noi nu am dorit să trădăm Universitatea Craiova, dar mai ales pentru că el făcuse un jaf ordinar la Craiova pe vremea cînd era patronul acestei echipe, ducînd aproape toţi jucătorii la Dinamo”.

Condiţia lui Dorel Stoica: Amariei, antrenoare la echipa de handbal!

Discuţia a ajuns şi la primarul Olguţa Vasilescu. „Şi acest proiect a lui Neţoiu a eşuat. Se apropiau alegerile pentru postul de primar. Noi am decis să o susţinem pe Olguţa Vasilescu după ce dînsa ne-a spus că îl va ajuta pe Mititelu şi pe Universitatea Craiova, însă, într-un final, ne-a trădat. Din dorinţa de a nu le permite lui Solomon şi Neţoiu să facă o altă echipă în Bănie, ne-am aliat cu actualul primar care ne-a dezamăgit crunt. După ce în prima fază a mers cu Mititelu, refuzînd chiar şi un al treilea proiect de echipă în spatele căruia se afla Pavel Badea, dînsa s-a dat ulterior de partea lui Mihai Rotaru, deşi ştia că Mititelu s-a înţeles cu Dorel Stoica şi alţi jucători. Mai mult, ca să îi facă pe plac lui Dorel Stoica, doamna primar a pus-o antrenor la echipa de handbal a oraşului pe Carmen Amariei, cea care la vremea respectivă se afla într-o relaţie cu fostul nostru căpitan”, dezvăluie Blondu.

Cum l-a refuzat Mititelu pe Marius Tucă

Liderul Peluzei Sud ne-a povestit cum Olguţa Vasilescu s-a dezis de Adrian Mititelu după ce iniţial se constituise alături de finanţatorul Ştiinţei parte în procesul contra lui Sandu şi Dragomir: „După ce Olguţa Vasliescu a intrat în proces alături de Mititelu şi ne-am înţeles la Primărie ce paşi trebuie să urmăm fiecare pentru bunul mers al Universităţii, doamna primar l-a chemat într-o zi pe Mititelu la ea la birou să discute ceva important. La întîlnirea respectivă Mititelu a dat de Marius Tucă. Reputatul jurnalist i-a spus lui Mititelu că cineva de la Bucureşti, potent financiar, este dispus să îi cumpere pachetul majoritar, deoarece el nu mai poate continua proiectul Universităţii Craiova din cauza problemelor sale financiare. Mititelu a refuzat categoric, iar acest lucru nu i-a căzut bine Olguţei, asupra căreia deja începuse să se pună presiune de la Bucureşti. A fost momentul în care s-a dezis definitiv de Mititelu”.

„Olguţa Vasilescu ne-a spus că îl va bloca peste tot pe Mititelu”

Iese la iveală şi ultima discuţie pe care au avut-o suporterii cu Olguţa Vasilescu înainte ca doamna primar să anunţe public că nu mai este alături de Adrian Mititelu. „Olguţa Vasilescu ne-a chemat la o discuţie pe mine şi pe mai muţi lideri din Peluza Sud chiar în seara în care a anunţat public că a renunţat la colaborarea cu Mititelu. , ne-a transmis. Apoi ne-a sugerat, reţineţi, nu ne-a oferit ceva concret, că dacă o vom urma în proiectul altei echipe în Bănie, atunci ar putea să primim de la dînsa tot ce avem noi nevoie. Să ne înţelegem bine, nu ne-a oferit bani pe faţă sau ceva de genul asta, însă doar ne-a sugerat că, dacă mergem alături de ea, ne va fi bine. La unii lideri de galerie le-a spus că noi, cei din Peluza Sud, tot o să venim lîngă ea, deoarece îl va bloca pe Mititelu peste tot şi îl va face să nu poată duce echipa pînă la finalul competiţiei”, încheie liderul suporterilor olteni.

230 de milioane de euro este clauza rezilierilor tuturor contractelor celor 38 de jucători pe care Adrian Mititelu i-a pierdut după dezafilierea Universităţii Craiova din 2011

7 milioane de euro este suma pe care Victor Piţurcă i-o solicită lui Mititelu după ce acesta l-a concediat de la „Ştiinţa” la începutul anului 2011