News

Diana Șoșoacă, explicații despre cum sunt realizate legile în Parlament. Atac ferm la adresa întregului proces legislativ

17.02.2021 | 21:46
Diana Sosoaca explicatii despre cum sunt realizate legile in Parlament Atac ferm la adresa intregului proces legislativ
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, senatoarea aleasă pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, exclusă între timp din formațiune, a explicat miercuri la Antena 3 care este procedura de realizare a inițiativelor legislative în Parlamentul României, atacând dur întregul proces legislativ.

Șoșoacă a fost exclusă săptămâna aceasta din AUR și din funcția pe care o deține în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, în urma unei decizii comune a conducerii partidului care a declarat că nu se poate colabora cu ea.

ADVERTISEMENT

Senatoarea a explicat că această excludere este datorată de faptul că nu a renunțat la agenda sa personală prin care își dorește să reprezinte interesele românilor.

Diana Șoșoacă explică cum sunt realizate legile în Parlament. Atac dur la adresa procesului legislativ

“Eu am vorbit cu judecători specializați, eu nu mă pricep pe partea asta de drepturi referitoare la pensii. Ar trebui simplificată legea pensiilor cam cum era înainte de 1989, cu un salariu fix.

ADVERTISEMENT

Eu am tot spus, tot spun, dacă vrem să avem legi bune, nu trebuie să le facem pe repede înainte sau să le schimbăm, Cred că avem peste 100.000 de legi.

Ar trebui să vină, exact cum ați spus, Casa de Pensii, asociațiile pensionarilor, reprezentanți ai persoanelor cu handicap, reprezentanți ai copiilor și aici m-aș referi inclusiv la Avocatul Copiilor, în subordinea Avocatului Poporului, eu nu l-am prea văzut pe domnul Gâmfălean activ în problemele acestei categorii.

ADVERTISEMENT

Haideți să vă spun cum se fac legile în Parlament: cel puțin la Comisia Juridică te anunță cu 24 de ore înainte ce ai pe ordinea de zi, îți dă toate proiectele de legi cu toate avizele, tu ar trebui să știi tot istoricul legislativ, pot fi 30-40-50, să le citești pe toate.

Dacă apuci să mai depui un amendament bine, dacă nu, nu. Cam așa se fac legile în Parlament.

Mai este o problemă la magistrați, nu putem să comparăm volumul de muncă al unui judecător de la Tribunalul București cu munca unui judecător din județul Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Sunt unele judecătorii unde au cinci-zece dosare și mai au o ședință peste două săptămâni, eu nu pot să acord acestor oameni aceleași sporuri”, a declarat Diana Șoșoacă, fost membru AUR la Antena 3.

 

ADVERTISEMENT