Fotbal intern

Dică, săgeţi către Gigi Becali: “Să nu-l facem pe Moruţan de sute de milioane”

04.08.2018 | 13:02
Dica sageti catre Gigi Becali Sa nul facem pe Morutan de sute de milioane

Dică, săgeţi către Gigi Becali, după ce patronul vicecampioanei României l-a lăudat pe Olimpiu Moruţan şi a spus că în unele aspecte este chiar mai bun decât Gheorghe Hagi sau Lionel Messi. Având exemplul lui “Mbappe” Coman, care a trecut de la comparaţia cu atacantul lui PSG, la o posibilă plecare, după ce l-a supărat pe Becali, Dică îi atrage atenţia patronului FCSB şi îi transmite patronului indirect să nu-l mai compare pe Olimpiu Moruţan cu starurile europene şi nici să nu anunţe sume uriaşe de transfer.

“Moruţan a dat golul a la Hagi. Aşa mi-aş fi plăcut să fie Florinel, cuminte, să muncească. Se vede smerenia la Moruţan. El acum trebuie crescut încet, încet, că dacă-l punem titular la toate meciurile şi greşeşte se demoralizează. Are 19 ani, nu poţi să-i spui nimic chiar dacă greşeşte. Dacă vreau să spun acum, el a greşit la meciul cu Dinamo. Dar pe el nu îl critic pentru e copil. Nici Messi nu era aşa. Hagi, la 16-17 ani, ştiţi şi voi ce făcea. Nu ştiu dacă se va mai naşte ca el. Ca joc, ca dribling, da, e ca Hagi. Driblează, e mai dribleor deât Gică, el avea altă construcţie.

Dică, săgeţi către Gigi Becali

Gică dădea goluri multe, Moruţan trebui să dea şi el. Am vorbit cu impresarul lui şi a zis: ‘Nea Gigi, şi-a angajat nutriţionist’. A zis: ‘Domne, vrea să facă o oră pe zi în plus, să dea la poartă, să exereseze, pentru că vrea să dea goluri’. Mi-a zis şi el apoi: ‘Nea Gigi, nu sunt bine cu şutul, vreau să trag la poartă’. S-a şcolit singur, e conştient că nu poate să dea gol şi vrea să exerseze lovituri. Şi-a pus nutriţionist şi stă şi după antrenament. Când a venit la Steaua, a mai slăbit 5 kg. Acum, a slăbit, e ascuţit de muncă. În 2-3 ani, la 22 de ani, o să fie adevărat mare, mare”

, sunt laudele lui Becali pentru Moruţan care l-au deranjat pe Nicolae Dică.

“Moruţan trebuie să fie modest”

Dică, săgeţi către Gigi Becali. Nicolae Dică vrea ca Moruţan să se concentreze la fotbal şi antrenorul vicecampioanei cere ca elevul său să nu mai fie comparat cu staruri internaţionale de peste graniţă sau autohtone: “A avut evoluţii bune, dar trebuie să-l lăsăm, să nu-l facem de nu ştiu câte de sute de milioane sau că e ca x sau y. Are doar 19 ani, trebuie să fie modest şi cu siguranţă va ajunge un jucător de mare valoare”, a spus Nicolae Dică.

Dică săgeţi către Gigi Becali. Olimpiu Moruţan salută galeria lui FCSB după meciul cu Rudar Velenje din Europa League, disputat pe Arena Naţională
Dică săgeţi către Gigi Becali. Olimpiu Moruţan salută galeria lui FCSB după meciul cu Rudar Velenje

Elogii in partea presei străine

Olimpiu Moruţan a marcat primul gol pentru FCSB în victoria cu Rudar Velenje, scor 4-0 pentru “roş-albaştri”: “Un nou jucător ce ar putea fi noul star mondial în viitorul apropiat este Olimpiu Moruţan de la Steaua Bucureşti. Golul pe care l-a înscris în Europa League a încântat publicul şi pe toţi fanii fotbalului. Tânărul mijlocaş ofensiv, care are doar 19 ani, s-a distrat cu defensiva lui Rudar şi a înscris cu un şut genial. Ţineţi minte acest nume. Poate fi un nou star mondial, au scris cei de la Sportska Centrala.