Primul meci din ultimii cinci ani pierdut acasă de CSM București a venit marți seara în compania lui SCM Râmnicu Vâlcea. O surpriză la care nu mulți se așteptau, mai ales că bucureștencele intrau pe parchet motivate de eșecul suferit în Supercupa României în fața aceleiași echipe.
S-a terminat însă 22-19 pentru vâlcence, care își continuă astfel ascensiunea fulminantă pe care au început-o în 2013, atunci când s-au pus bazele acestui club.
Deși Râmnicu Vâlcea a devenit treptat o echipă cu pretenții în handbalul românesc feminin, bugetul său rămâne incomparabil cu cel de la CSM București, cel mai bogat club sportiv din România. Cu un buget total de 16 milioane de euro, dintre care patru milioane alocate handbalului, CSM își propune anual să câștige trofee.
A reușit acest lucru cu echipa de handbal feminin, cu care a triumfat inclusiv în Liga Campionilor. Cel mai bine plătită jucătoare din lot este, desigur, Cristina Neagu, cu un salariu lunar de 22.000 de euro, aproape dublu față de cât câștiga la Buducnost. Nici colegele sale nu stau rău în privința banilor încasați însă, vedetele din lot având minimum 9.000 de euro lunar fiecare.
În comparație, Iulia Dumanska, una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lotul lui SCM Râmnicu Vâlcea, încasează un salariu lunar de 5.000 de euro, de patru ori mai mic decât cel al Cristinei Neague.
În 2013, când s-a înființat, SCM a pornit la drum cu un buget de 250 de mii de euro, ajuns anul trecut până la 750 de mii de euro. Râmnicu Vâlcea și-a mărit semnificativ bugetul pentru acest sezon, iar suma se ridică la 1,3 milioane de euro.
SCM Râmnicu Vâlcea este singura echipă din Liga Florilor cu punctaj maxim după cinci etape. CSM București are patru victorii, dar se laudă și cu un succes în Liga Campionilor împotriva lui Ferencvaros.