Fotbal intern

DINAMO. Dănciulescu RUPE tăcerea! REVINE ca antrenor

DINAMO. Ionel Dănciulescu este un om emblematic pentru clubul din "Ştefan cel Mare". A început ca fotbalist, atingînd borne importante, fiind deţinătorul recordului absolut de prezenţe în...
16.01.2015 | 00:01
DINAMO Danciulescu RUPE tacerea REVINE ca antrenor

DINAMO. Ionel Dănciulescu este un om emblematic pentru clubul din “Ştefan cel Mare”. A început ca fotbalist, atingînd borne importante, fiind deţinătorul recordului absolut de prezenţe în Liga 1, apoi team manager al clubului, iar în toamna anului trecut i-a asigurat interimatul lui Flavius Stoican pe banca tehnică. Începutul anului 2015 i-a adus “Corbului” o nouă funcţie, fiind numit director sportiv al “cîinilor”.

Ionel Dănciulescu a acceptat un dialog cu FANATIK.RO, în care vorbeşte despre proiectul implementat la Dinamo, despre experienţa sa ca antrenor, dar şi despre cerinţele pe care “cîinii” trebuie să le îndeplinească pentru a cuceri un nou titlu, precum şi de trecerea lui Tamaş la Steaua.

Salut, Ionel! Ce faci?

– Sînt cu echipa în cantonament. Avem aici nişte condiţii excelente. Băieţii se antrenează cu mare drag, au răspuns bine la noile metode aduse de Teja, le place că se lucrează foarte mult cu mingea. Acest lucru se vede şi la finalul şedinţelor de pregătire, atunci cînd, deşi sînt foarte obosiţi, ies de pe teren cu zîmbetul pe buze. Sînt nişte metode noi, frumoase, care îmi plac şi mie. Îi urmăresc tot timpul de pe margine, aş intra şi eu la antrenament, dar nu vreau să-i încurc, Mihai se implică mult (rîde).

Asta înseamnă că şi Mihai Teja s-a acomodat?

– Da, evident! Mihai este obişnuit cu spiritul lui Dinamo. S-a adaptat, este obişnuit cu performanţa şi exact asta şi vrea să facă, mai ales că a mai fost aici şi în 2007, atunci cînd am luat ultimul campionat. Îşi doreşte foarte mult să aibă rezultate, chiar dacă trecem acum printr-o perioadă mai grea. Este conştient de cum stau lucrurile aici, dar ne putem redresa şi ne vom strădui să facem acest lucru împreună.

mihai-teja

Nu a renunţat la cariera de antrenor

Cum a fost experienţa de antrenor?

– Eu zic că a fost una bună. Meciul cu Astra a fost o simplă întîmplare, sînt convins că dacă am mai juca acum cu ei nu s-ar mai repeta scorul. Sînt mai puternici, ce-i drept, au un lot valoros, ne-ar învinge probabil, însă nu cu acelaşi scor, care se întîmplă să aibă loc o dată la 50-60 de ani. În rest, spun eu, am avut rezultate destul de bune.

Te-ai mai întoarce pe bancă?

– Niciodată nu spun niciodată! A fost o experienţă frumoasă pentru mine, momentan urmez cursurile de antrenori de la UNEFS, care durează doi ani, apoi trebuie să merg la FRF. Este o procedură mai complexă, nu poţi antrena aşa uşor, doar jucînd fotbal şi după să treci la a da indicaţii. După ce îmi voi termina cursurile şi voi fi acreditat să practic această meserie, atunci probabil voi şi antrena din nou.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-PANDURII TARGU JIU, LIGA 1 (26.10.2014)

“Oferta noastră pentru Tamaş a fost similară cu a Stelei!”

Cît de mult l-aţi dorit pe Tamaş la Dinamo?

– Foarte mult! Am tot avut discuţii cu el în ultima perioadă, am păstrat legătura. Din ce ştiu eu, Dinamo i-a propus o ofertă similară cu a Stelei, care a fost destul de bună, mai departe a fost decizia lui. Eu nu pot să-l acuz, îi pot ura doar să aibă succes.

Crezi că vor fi afectaţi suporterii dinamovişti?

– Da, vă daţi seama! Cu siguranţă sînt frustraţi, supăraţi, mai ales că şi-l doreau foarte mult la Dinamo. Dar trebuie să înţeleagă că el este fotbalist profesionist şi este singurul care poate decide pentru el.

tamas-1-660x455

“Ne batem la titlu din sezonul următor!”

Ce înseamnă acest “New Dinamo”, în condiţiile în care Marius Niculae a fost transferat în iarnă?

– Acest proiect este unul pe termen lung, care va ajunge la finalizare în aproximativ doi ani şi jumătate. Pentru acest sezon ne dorim o clasare cît mai bună la final. Gurile rele ciritică achiziţiile pe care le-am făcut, însă nu se poate lega o echipă competitivă dacă nu ai şi pe cineva cu experienţă în lot. Marius Niculae cunoaşte foarte bine acest club, ştie să le implementeze jucătorilor o mentalitate demnă de Dinamo, are o experienţă vastă şi ne va ajuta mult. Majoritatea jucătorilor noştrii sînt tineri, entuziaşti, vor să facă treabă, dar au nevoie şi de cineva în teren care să îi motiveze.

Care sînt obiectivele pe termen scurt?

– Deşi situaţia financiară nu este una foarte bună, aşa cum se întîmplă pe la mai toate cluburile din Liga 1, ne dorim încă din acest sezon să cîştigăm Cupa Ligii, este o competiţie nou înfiinţată, o tratăm cu maximă seriozitate şi ne dorim să o trecem în palmares. În acest sezon vizăm o clasare cît mai bună, însă din vară deja ne gîndim la titlul pe care vrem să-l cîştigăm în sezonul următor. Sîntem o echipă puternică, gîndim în aceeaşi direcţie, jucătorii tineri deja vor creşte, vor prinde experienţă şi ne va fi mai uşor să ne îndeplinim obiectivele. Veţi vedea că ce facem noi acum va fi copiat de toată lumea, pentru că este un proiect de real succes.

Care este situaţia lui Grozav

Ce se va întîmpla cu jucătorii care au semnat contracte valabile pe şase luni?

– Aceaste contracte sînt semnate pe şase luni, însă au opţiunea de prelungire pe încă un an dacă fotbaliştii se acomodează. Asta ca un fel de clauză de siguranţă în privinţa jucătorilor străini, însă nu ne dorim să fie privită ca o lipsă de încredere, pentru că noi vrem ca ei să confirme şi să ne ajute să avem rezultate, motiv pentru care încercăm să le punem la dispoziţie condiţii optime.

Gicu Grozav este jucătorul lui Dinamo?

– Încă nu, nu a putut veni cu noi în Antalya pentru că nu s-au definitivat toate discuţiile cu cei de la Terek. Încă nu a parafat contractul, însă cum se vor finaliza actele îl aşteptăm în cantonament. El este acasă acum, se antrenează singur, ştie că trebuie să fie pregătit pentru a veni la Dinamo. Avem toată încrederea în el că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele.

fotbalgrozav-1350213172

“Nu mai pleacă nimeni de la Dinamo”

Cum acoperiţi linia de fund?

– Avem doi fundaşi centrali rămaşi, pe Nedelcearu şi Durimel, însă vom căuta să mai aducem şi alţii. Îl avem şi pe Elhamed, care are o poftă extraordinară de joc, este un jucător polivalent ce poate fi folosit atît în banda dreaptă, cît şi fundaş central sau închizător. Nu ne batem cu Steaua pentru Creţu, nu avem lupte de acest gen. Preferinţele noastre se îndreaptă către alţi jucători.

RPS6313-660x471

Vor fi şi plecări?

– Deocamdată nu mai pleacă nimeni. Nu au fost primite oferte concrete pe adresa clubului, există unele discuţii care nu au depăşit acest stadiu. Asta nu poate fi decît un lucru bun, o dovadă că Dinamo este un brand care produce jucători buni, însă nu sîntem disperaţi să vindem, avem format un nucleu bun.

Ce sentimente te încearcă atunci cînd auzi că se vorbeşte de blat în meciul cu Lazio?

– Sincer, nici nu prea vreau să-mi amintesc de acel meci. A fost cea mai grea perioadă din cariera mea cînd am ratat calificarea. De partea cealaltă, eu nu am simţit că a fost vorba de blat, am şi înscris în meciul tur, în acel 1-1. Cine ştie şi are dovezi să investigheze acest caz, eu sînt dispus să răspund la orice întrebare. Ceilalţi pot să zică ce vor, fiecare este suficient de matur şi responsabil pentru ce declară.

Tags: