Fotbal intern

VIDEO. Bilbao, coşmar cu “Guriţă”. Cum i-a executat Contra în 2000

FC Dinamo Bucureşti o va întâlni pe Athletic Bilbao în turul 3 preliminar al Europa League, iar Cosmin Contra ştie foarte bine cum este să te duelezi cu bascii. Actualul tehnician al "câinilor...
15.07.2017 | 16:33
VIDEO Bilbao cosmar cu Gurita Cum ia executat Contra in 2000

FC Dinamo Bucureşti o va întâlni pe Athletic Bilbao în turul 3 preliminar al Europa League, iar Cosmin Contra ştie foarte bine cum este să te duelezi cu bascii. Actualul tehnician al “câinilor roşii” i-a avut ca adversari pe cei din Bilbao atât în perioada în care a jucat în Spania, cât şi în perioada în care a antrenat-o pe Getafe. Pe 3 decembrie 2000, Deportivo Alaves juca pe Mendizorroza cu Athletic Bilbao.

Bascii au avut un start de meci convingător, iar în minutul 27 deschideau scorul prin Roberto Rios. Imediat după pauză, în minutul 48, Cosmin Contra a ieşit la rampă. Fundaşul dreapta al lui Deportivo Alaves a executat magistral o lovitură liberă din marginea careului, Lafuente, portarul celor de la Athletic Bilabo, declarându-se învins. Execuţia internaţionalului român a fost caracterizată în presa spaniolă ca fiind una specială.

Deportivo Alaves a mai marcat încă o dată prin Javi Moreno, din penalty, şi formaţia la care juca fundaşul stânga român câştiga cu 2-1. Victoria era una specială pentru echipa antrenată de Mane, mai ales că era pentru prima dată când Alaves o învingea pe Athletic Bilbao. În precedentele întâlniri, bascii câştigaseră 13 meciuri din 14, o singură dată cele două formaţii terminând la egalitate.

DINAMO-BILBAO. Contra stie cum sa-i invinga pe basci1

“Sper să producem surpriza! Adversarul n-are trei picioare, ne vom bate cu el, am mare încredere în jucătorii noştri, ştiu ce pot. Sper să avem dramul de noroc necesar în astfel de situaţii! Avem şansa noastră. Nu pornim cu teamă în meciurile cu ei. Eu sper ca suporterii să umple stadionul”, a declarat Cosmin Contra despre meciul cu Athletic Bilbao.

CFR Cluj, naşii lui Bilbao în Cupa UEFA Intertoto

Bascii nu au amintiri plăcute de la ultima vizită în România. În 2005, Athletic Bilbao juca împotriva celor de la CFR Cluj în turul 2 al Cupei UEFA Intertoto. La Cluj, în faţa a aproape 7.000 de spectatori, jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu produceau surpriza şi îi învingeau pe basci cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat, în munutul 37, de Cosmin Tilincă.

În retur, pe San Mames, Athletic Bilbao a atacat frenetic încă din startul partidei, iar Javi Gonzalez a reuşit să marcheze. Până la finalul celor 90 de minute, bascii au ratat ocazii pe bandă rulantă. Cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare, unde Ustaritz a fost singurul care a ratat. CFR Cluj obţinea calificarea în turul 3, unde aveau să mai producă o mare surpriză prin eliminarea celor de la Saint-Etienne.

188 de meciuri a jucat Cosmin Contra în La Liga