Fotbal intern

DINAMO. Blat cu Lazio? “Cîinii”, anchetaţi de DNA! Ce zic italienii

DINAMO. Formaţia din “Ştefan cel Mare” a cucerit ultimul titlu de campioană în sezonul 2006-2007, iar pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor a fost nevoită să joace în tururile...
18.02.2015 | 15:05
DINAMO Blat cu Lazio Ciinii anchetati de DNA Ce zic italienii
ADVERTISEMENT

DINAMO. Formaţia din “Ştefan cel Mare” a cucerit ultimul titlu de campioană în sezonul 2006-2007, iar pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor a fost nevoită să joace în tururile preliminare. Dinamo a întîlnit pe Lazio Roma, iar partida decisivă, disputată pe actuala Arenă Naţională, a stîrnit un scandal imens. După 1-1 pe Olimpico, gruparea alb-roşie a condus la Bucureşti cu 1-0 la pauză, însă în repriza secundă formaţia antrenată la momentul respectiv de Mircea Rednic a încasat trei goluri de cascadorii rîsului. Vali Năstase a fost omul negru pentru Dinamo, care, de altfel, a şi fost dat afară de la echipă după ce suporterii l-au acuzat de “blat”.

Dosarul a fost înregistrat pe 27 ianuarie

DINAMO. La aproape opt ani distanţă, Cristian Pulhac, titular în partida retur cu Lazio, a lăsat loc de interpretări. “Eu nu am să acuz pe nimeni niciodată, dar dacă a făcut cineva ceva la meciul ăla, fiecare va plăti în viaţă mai devreme sau mai tîrziu. Fie prin fotbal, fie prin altceva”, a spus fundaşul pentru prosport.ro. Declaraţia lui Pulhac ar putea arunca clubul din “Ştefan cel Mare” în aer! Asta pentru că DNA s-a autosesizat şi a pornit o anchetă în cazul partidei Dinamo – Lazio. Dosarul a fost înregistrat la data de 27 ianuarie 2015 şi nu este exclus să asistăm la o lovitură de teatru în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

DINAMO. EXCLUSIV / Scandal în “haită”! “Nu se poate aşa ceva!”

Vedete care au vrut să se sinucidă. Ce motive au avut?

DINAMO. Încă un transfer pentru Teja! “Vine de la Wisla Cracovia”

 

Cohn şi Dinu, cei mai vehemenţi!

DINAMO. Posibilul aranjament este susţinut de Vladimir Cohn, acţionar la momentul respectiv în “Ştefan cel Mare”. “Blaturile se făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!» E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să cîştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vînzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro”, a spus Cohn. La rîndul lui, Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, a declarat: “Nu puteam eu să fac blat, eu am fost martor la meci. Cine avea autoritate asupra jucătorilor putea face asta. Sînt convins că meciul cu Lazio a fost trîntit. Coincidenţa face că a fost trîntit de aceeaşi persoană care mi-a trîntit mie meciul cu Benfica din 1999. Vali Năstase”.

Ce-şi doreşte de la un bărbat iubita lui Mutu, Sandra Bachici

ŞOC: Ruşii vor un teritoriu românesc

 

Rednic: “A fost ceva dubios!”

DINAMO. Inclusiv Mircea Rednic, tehnicianul “cîinilor” de la dubla cu Lazio, a lăsat de înţeles că partida de la Bucureşti a fost una cu “cîntec”. “Şi mie mi s-a părut meciul retur dubios. Principala cauză a fost vînzarea lui Radu imediat după şi tocmai la Lazio. Apoi, m-a surprins foarte tare că Vali  Năstase a fost adus peste mine de Cristi Borcea cu cîteva săptămîni înainte de meciurile cu Lazio. Eu l-am vrut pe Giani Kiriţă. Mai surprinzător a fost că lui Vali Năstase i s-au dat 60.000 de euro cînd a venit, la semnătură, după care a fost dat afară. Eu i-am zis lui Cristi: Şi el zice: Mi-a zis asta cu lejeritate şi la fel de lejer l-au lăsat să plece”, a spus Rednic. De altfel, “Puriul” a dezvăluit că Ştefan Radu a fost transferat la Lazio în schimbul a 7,2 milioane de euro, deşi oficialii lui Dinamo au susţinut că romanii au achitat 5,4 milioane de euro. A fost momentul în care procurorii DNA au decis să se autosesizeze şi să stabilească modalitatea prin care Dinamo a realizat transferul lui Ştefan Radu la scurt timp după ce a pierdut partida cu Lazio. De asemenea, şi declaraţiile mai multor foşti sau actuali oficiali ai clubului au cîntărit decisiv în demararea anchetei.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii care nu-şi mai pot plăti creditele ipotecare!

Elena Udrea, în arest la domiciliu. Ce interdicţii are fostul ministru al Turismului

 

Ce zic italienii: “O poveste inventată”

DINAMO. După ce DNA s-a autosesizat cu privire la partida Dinamo – Lazio, varianta electronică a prestigiosului ziar Gazzetta dello Sport a alocat un spaţiu generos posibilului “blat” din 2007. Jurnaliştii chiar l-au contactat de Pulhac, însă fundaşul a refuzat să mai facă vreun comentariu. După ce procurorii au anunţat demararea unei anchete, Stefano De Martino, directorul de comunicare de la Lazio, a declarat: “Nu ştim nimic, nu am primit nici o informare în acest sens. Astfel, nu putem să ne exprimăm nici o poziţie. Această poveste a apărut acum două săptămîni şi am spus atunci că nu am deschis nici o anchetă internă şi nici nu vom deschide. Pe site-ul Ministerului Justiţiei din România nu a apărut nimic, nici un anunţ privind deschiderea dosarului. E o poveste inventată pentru a crea un pic de agitaţie”.

CAZUL MEDIAPRO. Trei oameni rămîn în arest 30 de zile

Anunţ înfiorător: Suntem hărţuiţi de avioane ruseşti

Borcea, probleme în puşcărie! Ce a păţit fostul acţionar dinamovist

Echipa lui Dinamo din meciul suspectat de DNA: Lobonţ – Blay, Năstase, Ştefan Radu, Pulhac – Opriţa (Chiacu 59), Ropotan, Mărgăritescu (Niculescu 76), Cristea – Bratu, Dănciulescu (Munteanu 72).

Tags: