Stiri sportive

Dinamo FORŢEAZĂ pentru Ţucudean! Cît cere Standard

George Ţucudean este în vacanţă, dar momentan nu ştie unde va juca în sezonul viitor. Împrumutul său pe un sezon de la Standard la Dinamo a expirat, iar viitorul atacantului este incert....
06.06.2014 | 14:20
Dinamo FORTEAZA pentru Tucudean Cit cere Standard

George Ţucudean este în vacanţă, dar momentan nu ştie unde va juca în sezonul viitor. Împrumutul său pe un sezon de la Standard la Dinamo a expirat, iar viitorul atacantului este incert. Totuşi, există şanse importante să rămînă în “Ştefan cel Mare”. 

Standard îl deţine, însă belgienii nu par hotărîţi să îl păstreze în lot pentru sezonul viitor. Tocmai de aceea, semnele de întrebare se înmulţesc, cu toate că opţiunile nu sînt foarte numeroase. Contrar tuturor aşteptărilor şi a reacţiilor dinspre Dinamo, care excludeau aproape în totalitate ca Ţucudean să mai joace în “Ştefan cel Mare”, conform informaţiilor strînse de FANATIK.RO sînt şanse din ce în ce mai mari ca fotbalistul să evolueze tot la Dinamo şi în stagiunea 2014-2015. Dar nu din postura unui transfer definitiv, Dinamo nepermiţîndu-şi să activeze clauza de reziliere cifrată la 800.000 de euro, ci tot printr-un împrumut de un an, la fel cum s-a întîmplat şi în sezonul recent încheiat.

Dinamo îl vrea împrumut încă un an 

Problema este că pretenţiile belgienilor au crescut, iar lucrurile par a fi blocate temporar din această cauză. Concret, în anul competiţional recent încheiat, Dinamo a suportat aproximativ un sfert din salariul de 20.000 de euro pe lună pe care George îl are la Standard. În aceste condiţii, şefii “cîinilor” ar dori să îl păstreze şi acum pe atacant, numai că belgienii au strîmbat din nas. “Deja se fac doi ani în care joacă la voi, dacă parafăm şi împrumutul ăsta. Nu se poate să evolueze pentru Dinamo, iar noi să plătim trei sferturi din salariu… OK, acceptăm, dar vrem şi o sumă de bani pentru împrumut”, a fost, în linii mari, punctul de vedere al reprezentanţilor lui Standard Liege la negocierile cu cei ai lui Dinamo.

200.000 euro şi joacă un an în “Ştefan cel Mare”

Iar suma pe care o aşteaptă belgienii este destul de consistentă, ea situîndu-se în jurul a 200.000 de euro! Una uriaşă în viziunea conducătorilor din “Groapă”, care nu se lasă însă descurajaţi şi vor să continue negocierile, mai ales că Dinamo are neapărată nevoie de un atacant de careu pentru stagiunea viitoare. Ipoteza este confirmată şi de Pascal Renier, agent care a intermediat transferul lui Ţucudean la Standard şi care îl reprezintă în continuare pe jucător. “Dinamo îl vrea, dar, ca de obicei, totul se blochează la bani. Nu e vorba despre salariul lui George, ci despre faptul că Standard vrea şi o sumă pentru împrumutul pe un an. Nu pot să dau alte detalii legate de asta, dar negocieri există”, a declarat Renier pentru FANATIK.RO.

“Va juca la Dinamo sau Standard”

Pe lîngă Dinamo şi Standard, un alt nume a apărut pe lista care şi l-ar dori pe Ţucudean. Este vorba despre Sporting Lisabona, vicecampioana Portugaliei, care îl urmăreşte şi pe Dorin Rotariu, după cum a informat presa portugheză. Totuşi, lusitanii se află deocamdată mai mult la nivel de tatonări. “Antrenorul lui Sporting îl place pe George, dar momentan nu se pune problema unui transfer acolo. Perioada de mercato e lungă şi mai avem de aşteptat. Vom vedea unde va juca. În acest moment, Dinamo şi Standard sînt în pole position…”, a comentat Renier pentru FANATIK.RO.

7 goluri şi 5 assisturi a reuşit Ţucudean în 22 de meciuri jucate în Liga 1 în sezonul 2013-2014