Fotbal intern

Dinamo l-a refuzat pe Dia Saba, iar fotbalistul a fost vândut cu 5 milioane de euro

01.02.2019 | 19:03
Dinamo la refuzat pe Dia Saba iar fotbalistul a fost vandut cu 5 milioane de euro

Dinamo București a refuzat să îi ofere un salariu pe măsură lui Dia Saba în 2015, iar fotbalistul a fost vândut de Hapoel Be’er Sheva în China, la Guangzhou, cu nu mai puțin de 5 milioane de euro.

În 2015, Dia Saba a fost la un pas să ajungă în Liga 1 Betano, la Dinamo. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a fost în probe la echipa din Ștefan cel Mare, oficialii din Groapă au vrut să îl păstreze pe mijlocaș, dar au refuzat să îi ofere un salariu mai mare de 48.000 de euro pe sezon.

Dinamo l-a refuzat pe Dia Saba, iar fotbalistul a fost vândut cu 5 milioane de euro

Dacă Dinamo nu a dorit să îi dea mai mult de 48.000 de euro pe sezon, Dia Saba și-a continuat aventura în fotbalul mare și a fost transferat de Guangzhou cu cinci milioane de euro. Mai mult, mijlocașul în vârstă de 26 de ani urmează să primească un salariu anual de 2,2 milioane de euro, anunță gsp.

Dia Saba în timpul unui antrenament susținut la Dinamo

Dia Saba era chiar lăudat de Elhamed , fost jucător în Ștefan cel Mare, în acea perioadă. “Îl cunosc. Are calitate, chiar m-a întrebat de Dinamo și i-am zis că transferul l-ar putea ajuta în carieră. Și clubul va avea de câștigat, este un fotbalist de mare calitate. Saba m-a chestionat privitor la viața din București, la situația echipei, i-am spus tot ce știam. Este iute și bătăops, chiar dacă e mic de înălțime, doar 1,72 metri”, spunea Elhamed pentru gsp în 2015.

Pe parcursul carierei, Dia Saba a jucat pentru echipe precum Maccabi Tel Aviv, Ihud Bnei Sakhnin, Maccabi Petah Tikva, Hapoel Beer Sheva și Maccabi Netanya.

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Dia Saba, conform transfermarkt.com
  • 48 de meciuri, 8 goluri și patru pase decisive are Dia Saba pentru Hapoel Beer Sheva, conform transfermarkt.com
  • 4 selecții are Dia Saba pentru echipa națională a Israelului, unde a debutat pe 24 martie 2018