Fotbal intern

DINAMO. Pleacă Andone din “Groapă”?! “Să SUNE telefonul!”

DINAMO. Ioan Andone a declarat că îl tentează postul de selecţioner al echipei naţionale, motiv pentru care nu ar refuza o eventuală ofertă după turneul final din Franţa. Tehnicianul a mai...
26.05.2016 | 08:46
DINAMO Pleaca Andone din Groapa Sa SUNE telefonul

DINAMO. Ioan Andone a declarat că îl tentează postul de selecţioner al echipei naţionale, motiv pentru care nu ar refuza o eventuală ofertă după turneul final din Franţa. Tehnicianul a mai vorbit, pentru Gazeta Sporturilor, de transferurile pe care le pregăteşte şi despre principalul obiectiv pe care îl are la Dinamo.

…despre situaţia de la Dinamo

“Muncesc deja de cîteva zile şi pot spune că am găsit o situaţie foarte bună. Mircea a lucrat foarte bine aici, a lăsat echipa pe locul 4, am un lot de jucători foarte buni pe care eu îmi doresc să-i păstrez. O să fie şi schimbări, e normal. Dar nu voi face schimbări doar de dragul de a le face! Accept să facem îmbunătăţiri doar acolo unde avem nevoie. Nu trebuie făcute mutări masive la echipă!”

…despre viitorul clubului

“Domnul Negoiţă pregăteşte un proiect de viitor la Săftica, acolo unde va fi creată o academie de fotbal. Vrem performanţă! O să avem şi un antrenor foarte bun, foarte bine cotat, care a lucrat timp de 18 ani în Germania, în cadrul federaţiei de fotbal. El mă va ajuta şi pe mine la prima echipă, va face parte din stafful meu. Dar va coordona şi tot ce înseamnă Centrul de copii şi juniori. Chiar îmi doresc să accepte oferta pe care deja i-am făcut-o, zilele viitoare ne vom vedea cu el”

…despre transferuri

“Am văzut că s-a discutat mult despre George Ţucudean. Eu nu pot să vorbesc cu el din moment ce jucătorul este sub contract cu o echipă. Are contract cu o formaţie din Anglia, ce aş putea să vorbesc eu cu el? Vreţi să vă zic că am o listă mare de fotbalişti? Mă uit, studiez, analizez şi vom alege ce e mai bun. Toată lumea vrea să vină să te ajute. Îţi recomandă fotbalişti din Spania, Italia, Anglia, Franţa, Portugalia, dar nu e aşa de simplu. Am o listă de 30 de jucători, vom vedea. Am spus că voi aduce momentan cinci jucători de cîmp şi doi portari”

…despre regulile impuse jucătorilor

“Disciplina este numărul unu! Asta înseamnă tot ce se întîmplă în teren, la antrenamente, acasă, în timpul liber, în cantonament, oriunde! Al doilea e respectul vizavi de mine şi vizavi de ei. Trebuie să se respecte între ei pentru că eu nu permit să se scuipe sau să se înjure, să facă scandal şi alte prostii. Şi ultimul punct, să se gîndească pentru ce jucăm fotbal. Nu o facem pentru bani şi doar pentru suporteri! Nu ştiu dacă îmi voi ţine jucătorii în cantonament după meciuri, dar cu siguranţă voi face o analiză serioasă referitoare la acest aspect. La unele cluburi am aplicat metoda asta, la altele nu. Întîi vreau să văd care este situaţia în lot. Avem timp să le facem pe toate”

…despre obiectivele cu Dinamo

“Obiectivul meu e locul 1 sau 2. Dacă nu voi cîştiga campionatul vom vedea ce decizie vom lua. Eu, jucătorii, stafful şi patronul ne dorim să cîştigăm campionatul! În plus, suporterii dinamovişti aşteaptă de prea mult timp să o vadă pe Dinamo campioană! Voi face tot posibilul să ajungem campioni, pentru că aceşti fani chiar o merită!”

…despre posibilitatea de a deveni selecţioner

“Pe cine nu tentează postul de selecţioner? Eu ştiu ce se va întîmpla dacă va suna telefonul după Campionatul European, doar să sune!”

Tags: