Fotbal intern

DINAMO-STEAUA. Surpriza lui Andone: “Va juca la mijloc!”

DINAMO-STEAUA. Trupa din "Ştefan cel Mare" va primi vizita rivalei Steaua, miercuri, de la ora 20:30, pe "Naţional Arena", iar Ioan Andone, tehnicianul lui Dinamo, a vorbit despre marele derby....
29.11.2016 | 13:06
DINAMOSTEAUA Surpriza lui Andone Va juca la mijloc

DINAMO-STEAUA. Trupa din “Ştefan cel Mare” va primi vizita rivalei Steaua, miercuri, de la ora 20:30, pe “Naţional Arena”, iar Ioan Andone, tehnicianul lui Dinamo, a vorbit despre marele derby.

DINAMO-STEAUA. Ando nu a ezitat să comenteze şi în legătură cu situaţia lui Dorin Rotariu şi dorinţa lui Gigi Becali de a-l transfera la Steaua.  Totodată, tehnicianul “cîinilor” a anunţat că e posibil să-l trimită pe Steliano Filip la mijloc.

…despre meciul cu Steaua: “Avem valoare, avem un grup bun. E important ca mîine să nu primim gol şi să înscriem. Am aproape tot lotul la dispoziţie. Sper ca Penedo să se antreneze astăzi normal şi poate mîine îl vedeţi în poartă. Pe mine m-ar ambiţiona dacă aş auzi că Steaua mă doreşte. Eu cred că Rotariu nu o să ajungă niciodată la Steaua, dar are viitorul în faţă. Poate sînt invenţiile lui Gigi Becali în ceea ce îl priveşte pe Rotariu, dar e treaba lui. Trebuie să ai o anumită strategie. Am analizat meciurile lor din campionat, dar şi întîlnirea cu Osmanlispor. Steaua e pe primul loc chiar dacă nu joacă spectaculos, dar noi avem jucători care pot face diferenţa. Ei pot să ne facă surprize, să schimbe sistemul sau să apară jucători noi în primul 11. Trebuie să avem atitudine, agresivitate. Fiecare are strategia lui. Ei sigur au avut o startegie cum să trateze meciul cu noi pentru că o să fie al treilea joc în 6 zile.

Nu pot să vă spun echipa. În viaţa unui jucător sînt urcuşuri şi coborîşuri. Eu eram titular la echipa naţională, dar am ajuns la Dinamo şi am fost ţinut pe bancă. Mi-au spus că sînt obosit, dar eu mă antrenam foarte, foarte bine. Avem soluţii. Nu ai probleme atunci cînd joci constant. I-am spus lui Steliano Filip că va juca la mijloc. 

Probabil ei vor juca cu Golubovic. Popa e un jucător imprevizibil, de viteză. Au soluţii. Pintilii a jucat numai cîte 45 de minute, Muniru nu a jucat meciul trecut şi probabil o să fie în primul 11. Au multe soluţii. O să încercăm să ne dăm seama care o să fie formula lor. E important unde va juca Tamaş. Gabi are experienţă, dar dacă o să joace la dreapta o să fie mai greu pentru noi. Gigi nu uită de “Doar Dinamo Bucureşti”. I-a plăcut gluma.

Eu sper să se strîngă minim 30.000 de oameni şi sînt sigur că aşa o să fie. Ei au încredere în noi. Avem nevoie de public, de suporterii noştri.”

…despre delegarea lui Ovidiu Haţegan: Nu am nicio problemă în ceea ce priveşte delegarea lui Ovidiu Haţegan. E cel mai bun din România. Nu avem ce comenta în ceea ce îl priveşte. El dacă o să greşească, atunci o să greşească fără să dorească.”

…despre scandalul jucători-suporteri: “Nu ai voie să îţi înjuri jucătorii români. Nu ai voie să îi iei pe Brănescu, Rotariu şi Nedelcearu la înjurături la încălzire. Nu eşti dinamovist dacă faci asta. După meci e voie orice. Mie îmi pot striga oricît demisia pentru că nu mă deranjează. Nu aşa se construieşte o echipă. Ai nevoie de suporteri civilizaţi care să te susţină necondiţionat. La bucurie toţi vin, dar e important în momentele grele. E treaba lor, dar noi între noi ne dăm în cap?”

…despre prima pentru derby: “Nu există nicio motivaţie financiară pentru acest meci. Nu am fost anunţaţi. Poate Ionuţ Negoiţă o să aibă în această seară o tentativă. Contează foarte puţin primele în aceste meciuri. Este o motivaţie ca să cîştigi celor de la Steaua.”