Fotbal intern

DINAMO. Flavius Stoican, bilanţ după 14 luni! RECORD în ultimii şapte ani!

DINAMO. Flavius Stoican a fost demis de la Dinamo după trei eşecuri la rînd. 0-1 cu divizionara secundă CS Mioveni, 0-3 pe terenul Stelei şi 2-3 în faţa Viitorului. Au rămas în spate 415 de...
13.11.2014 | 08:57
DINAMO Flavius Stoican bilant dupa 14 luni RECORD in ultimii sapte ani

DINAMO. Flavius Stoican a fost demis de la Dinamo după trei eşecuri la rînd. 0-1 cu divizionara secundă CS Mioveni, 0-3 pe terenul Stelei şi 2-3 în faţa Viitorului. Au rămas în spate 415 de zile de muncă în treningul alb-roşu şi 48 de meciuri oficiale în care fostul fundaş dreapta i-a condus pe “cîini”.

DINAMO. Flavius Stoican era, pînă miercuri, al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Cristi Dulca, tehnicianul lui Gaz Metan Mediaş, care se află din iunie 2013 pe banca lui Gaz Metan Mediaş, adică de peste 500 de zile! Stoican fusese numit principal la Dinamo în septembrie 2013, după ce Gigi Mulţescu a fost înlăturat de la conducerea clubului alb-roşu. FANATIK.RO a făcut o analiză a celor 415 de zile petrecute de fostul internaţional în treningul cu sigla “cîinilor”, iar concluziile sînt că munca acestuia a avut mai multe plusuri decît minusuri, fapt care se înţelege de la sine, avînd în vedere că el a avut cel mai lung mandat la Dinamo din 2007, atunci cînd Mircea Rednic a plecat după ce a cîştigat titlul.

A dus Dinamo pe loc de Cupă Europeană după doi ani

DINAMO. Ajuns la o echipă aflată în preajma locului 10, Stoican a reuşit să facă lucruri remarcabile în ceea ce priveşte rezultatele, în contextul în care el venise de la Dinamo II. Flavius a dus echipa pînă la finalul stagiunii pe locul 4, adică fix obiectivul conducerii la începutul sezonului trecut, dar nu s-a putut bucura de o participare în Cupele Europene, avînd în vedere că între timp clubul intrase în insolvenţă. Cele 59 de puncte obţinute au fost însă rodul unui parcurs în general bun, care a coincis cu un 1-1 nesperat în Ghencea, în condiţiile în care Dinamo a fost chiar la un pas de victorie, conducînd pînă în ultimele secunde.

Ghinion pe finalurile de meci şi ruşinea din Cupă

DINAMO. Politica lui Stoican de a-şi apropia foarte mult jucătorii a dat roade şi ulterior, el reuşind să aibă rezultate notabile în Liga 1 şi în actuala stagiune, avînd în vedere că a legat 12 etape în care “cîinii” nu au înregistrat decît două înfrîngeri. Una, la Botoşani, cînd echipa juca în nouă oameni şi cealaltă la CFR, ambele venind pe final de meci. Imediat însă după insuccesul cu ardelenii, Dinamo a luat-o la vale şi declinul părea de neoprit. Cea mai mare problemă a reprezentat-o înfrîngerea din Cupa României, Dinamo fiind eliminată în optimi de obscura CS Mioveni, după ce şi în şaisprezecimi, cu Fortuna Poiana Cîmpina au fost unele probleme.

Două umilinţe în faţa Stelei

DINAMO. În sezonul precedent “cîinii” s-au descurcat ceva mai bine în această competiţie, ajungînd în semifinale, unde Steaua i-a surclasat cu 5-2 şi 1-1. De altfel, întîlnirile cu Steaua au reprezentat un alt punct nevralgic în cariera lui Flavius Stoican pe banca lui Dinamo. Tehnicianul nu a reuşit decît să oprească seria de înfrîngeri împotriva rivalilor din Ghencea, însă nu să aducă şi o primă victorie în ultimii trei ani. Cu Stoican pe bancă, Dinamo a reuşit două egaluri cu rivalii, însă a suferit şi două înfrîngeri zdrobitoare, ambele în 2014, 2-5 în primăvară şi 0-3 în această toamnă.

Peste jumătate din meciuri au fost cîştigate

DINAMO. Trăgînd linie însă, Flavius Stoican pare să fi fost antrenorul ideal pentru Dinamo în această perioadă. Tînăr, dornic de afirmare şi cu un salariu de criză, aproximativ 4.000 de euro lunar, acesta a menţinut echipa în apropierea podiumului mai bine de un an, pînă să alunece pe locul 6, acolo unde formaţia se află în acest moment. Din totalul de 48 de meciuri oficiale în care Stoican a stat pe banca lui Dinamo, 26 dintre ele au fost victorii, ceea ce reprezintă un procent de peste 50 la sută!

21 de victorii a strîns Flavius Stoican din postura de antrenor al lui Dinamo din totalul de 40 de meciuri în cîte a stat pe bancă în Liga 1

12 înfrîngeri, dintre care trei împotriva lui CFR Cluj, a suferit Stoican pe banca lui Dinamo

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!