News

Toată familia noului director TAROM este angajată la firma de transport aerian – surse

12.06.2019 | 18:01
Toata familia noului director TAROM este angajata la firma de transport aerian  surse

Noul director al TAROM, Mareși Cărăvan, este acuzat că ar avea toată familia angajată la compania de stat. Astfel, atât soția cât și cei doi copii ai lui Cărăvan sunt salariați ai TAROM, susțin surse din interiorul companiei pentru g4media.ro. Cărăvan a fost numit în noua funcție în luna iunie și a devenit al treilea director în acest an la TAROM.

Toată familia noului director este angajată la TAROM

Astfel, soția lui Mareși Cărăvan lucrează și ea la TAROM. Ea apărea în declarația de vere din 2017 a lui Cărăvan, fost director economic al companiei, drept angajată în cadrul Tarom. Cu toate acestea, în declarațiile de avere din 2018 și 2018 a dispărut locul de muncă al nevastei lui Cărăvan. Și fiul și fiica acestuia sunt angajați ai companiei aeriene. Mai mult, Septimiu Cărăvan ar fi ocupat postul de consilier al directorului general, dar s-a mutat în altă poziție cu două săptămâni înainte de numirea tatălui său, arată sursele celor de la g4media.

Reprezentanții Tarom au refuzat să comenteze aceste informații, dar susțin că între ei nu au existat și nu există raporturi de subordonare directă. Totodată, biroul de presă a precizat că nominalizarea lui Mareși Cărăvan ”nu periclitează în niciun fel interesele companiei deoarece compania are în vigoare bariere de control asupra unor potenţiale conflicte de interese”. Compania a refuzat să dea mai multe detalii și s-a apărat în spatele legii privind protecția datelor personale.

Noul director TAROM are toată familia angajată în cadrul companiei aeriene *foto: boardingpass.ro
Noul director TAROM are toată familia angajată în cadrul companiei aeriene *foto: boardingpass.ro

Mareși Cărăvan, noul director general TAROM

Pe 4 iunie, Mareşi Cărăvan a primit un mandat de director general Tarom pentru o lună. El i-a luat astfel locul fostului pilot Florin Susanu a demisionat din funcţia de director general interimar la sfârşitul lunii mai. Potrivit unei investigații de la începutul anului 2017 aproape 40% din angajații TAROM (800 din 2000) erau rude.

„Dintre cei 35-40% de înrudiți, doar 500 de persoane au recunoscut în mod oficial acest lucru prin menționarea gradului de rudenie în formulare interne. Trebuie specificat că potrivit procedurilor, oamenii nu erau obligați să precizeze această informație însă regulile s-au schimbat între timp, iar acum trebuie să spună la angajare dacă mai au rude în TAROM”, susținea la acea vreme directorul administrativ, Tiberiu Ticlea.