News

DNA susține că directorul Oracle, Sorin Mîndruțescu, a luat o mită uriașă! Procurorii au fixat și o cauțiune de 500.000 de euro

08.08.2019 | 10:46
DNA sustine ca directorul Oracle Sorin Mindrutescu a luat o mita uriasa Procurorii au fixat si o cautiune de 500000 de euro

DNA a anunțat joi dimineață faptul că s-a început acțiunea penală împotriva directorului general Oracle România, Sorin Mîndruțescu, pentru opt fapte de luare de mită. De asemenea, o cauțiune în valoare de 500.000 de euro a fost fixată pe numele lui Mîndruțescu, pe care acesta ar trebui să o plătească până vineri. El este acuzat că a luat o mită de aproape 870.000 de euro de la mai multe firme IT.

DNA a anunțat ce mită a luat Sorin Mîndruțescu

Mai exact, este vorba despre suma de 869.413 de euro de la reprezentanții unor firme din domeniul IT, pentru ca acestea să beneficieze de oferte avantajoase pentru produsele Oracle iar aceste societăți să se poată înscrie și să participe la licitații cu instituții de stat- Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

DNA a mai precizat că procurorii au făcut joi mai mult percheziții în acest dosar, atât la sediul companiei cât și la domiciliul lui Mîndruțescu, urmând ca CEO-ul Oracle România să fie audiat de procurori. După aceea s-a dispus începerea acțiunii penale în cazul lui Sorin Mîndruțescu, director general al filialei din Romania a Oracle, pentru luare de mită în formă continuată – 8 fapte.

DNA a explicat ce mită a luat Sorin Mîndruțescu, directorul Oracle
DNA a explicat ce mită a luat Sorin Mîndruțescu, directorul Oracle *foto: facebook

Ce cauțiune i-a fixat DNA lui Sorin Mîndruțescu

DNA a fixat de asemenea și o cauțiune importantă, în valoare de 500.000 de euro, pentru eliberarea lui Sorin Mîndruțescu. Echivalentul în lei al acestei sume trebuie depus la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective. Termenul de depunere a cauțiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019.

Sorin Mîndrușcean e un nume important în lumea business-ului românesc. Înainte de a ocupa postul de la Oracle, acesta a fost conducător al Camerei de Comerț Americane în România (Amcham). Mîndrutescu a a fost numit la începutul guvernării Ponta în fruntea CA al CFR, unde a rezistat numai 5 luni. Mîndrutescu și-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR SA „din motive personale”, în septembrie 2013.