Fotbal intern

Doi jucători au aflat abia astăzi că sunt suspendați la Viitorul – Craiova. Gafa făcută de FRF

25.04.2019 | 19:25
Doi jucatori au aflat abia astazi ca sunt suspendati la Viitorul  Craiova Gafa facuta de FRF

Universitatea Craiova trebuie să recupereze un dezavantaj de un gol și să înscrie măcar două goluri, după ce au pierdut în turul semifinalelor Cupei României, scor 1-2, în fața celor de la Viitorul. FANATIK a aflat că o gafă comisă de Federația Română de Fotbal aruncă un nor de incertitudine în ceea ce privește posibilitatea ca trupa lui Corneliu Papură să folosească unul dintre cei mai importanți jucători din angrenajul echipei sale. Astfel, oltenii nu știu dacă vor putea să îl aibă la dispoziție pe Alexandru Mateiu pentru meciul împotriva dobrogenilor. În aceeași situație este și Gică Hagi, care nu știe dacă îl va putea folosi pe Paul Iacob.

Alexandru Mateiu și Paul Iacob au aflat abia astăzi că sunt suspendați. De unde a pornit confuzia?

Astfel, Alexandru Mateiu are la activ două cartonașe galbene: unul obținut în optimi contra Turnu Măgurele și încă unul în meciul tur al semifinalelor. De partea cealaltă, Iacob a încasat un galben cu Poli Iași în optimi și încă unul în semifinala de pe Oblemenco.

Confuzia privind dreptul de folosire al acestora apare în faptul că două regulamente ale fotbalului românesc se bat cap în cap. Astfel, potrivit Articolului 30 din ROAF, capitolul „Organizarea și programarea Cupei României”, la punctul 5.2 stă scris: „Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor in jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finala un jucator care acumuleaza 2 (doua) cartonase galbene, in meciuri diferite, va fi sanctionat cu suspendarea pentru un joc, urmatorul din cadrul Cupei României. Suspendare jucatorilor pentru cartonașele roșii primite in jocurile disputate pana în faza şaisprezecimilor de finală nu se anuleaza, ci se mentine”. VEZI DOCUMENTUL AICI

Alexandru Mateiu este unul dintre jucătorii suspendați la Craiova – Viitorul

Ce scrie regulamentul disciplinar față de situațiile din Cupa României?

Regulamentul disciplinar al FRF contrazice însă cele ce apar în ROAF. Astfel, la Articolul 40 – Preluarea cartonașelor galbene, apar următoarele: „Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei României.”

Mai mult, potrivit Regulamentului disciplinar, articolul 2 – Scopul Regulamentului prevede următoarele: „În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF se vor aplica cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar. În cazul în care nu există prevederi specifice în regulamentul disciplinar se vor aplica normele mai favorabile persoanei sancționate”. VEZI DOCUMENTUL AICI

Rămâne de văzut ce decizie vor lua cele două părți, dacă îi vor folosi pe Mateiu și pe Iacob în partida care stă să înceapă.