Sporturi

Doi jucători de tenis ucraineni, suspendaţi pe viaţă pentru că au pariat pe meciuri în România

16.10.2018 | 19:35
Doi jucatori de tenis ucraineni suspendati pe viata pentru ca au pariat pe meciuri in Romania
ADVERTISEMENT

Doi jucători de tenis ucraineni au fost suspendaţi pe viaţă pentru că au pariat pe meciuri în România. Fraţii ucraineni, Gleb şi Vadim Alekseenko, au fost suspendaţi pe viaţă din tenis şi amendaţi fiecare cu câte 250.000 de dolari, pentru mai multe trucări de meciuri, printre care şi la competiţii organizate în România, a anunţat, luni, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU).

Fraţii gemeni din Ucraina în vârstă de 35 de ani, Vadim aflat pe locul 1113 în clasamentul ATP, Gleb pe locul 1724 ATP, au fost găsiţi vinovaţi de trucarea de meciuri la turnee futures în România, Rusia, Germania şi Turcia, în perioada iunie 2015 şi ianuarie 2016. Cei doi fraţi ucraineni au încălcat codul anticorupţie din tenis, prin solicitarea unor cunoscuţi de-ai lor de a paria pe diferite meciuri de-ale lor, pe care le manipulau în funcţie de rezultatele pe care le aşteptau.

ADVERTISEMENT

Fraţii Alekseenko au primit o sancţiune definitivă pentru că s-au implicat în lumea pariurilor

”Impunerea suspendărilor pe viaţă este cu efect imediat, celor doi jucători fiindu-le interzis să joace sau să asiste la orice competiţii organizate sau recunoscute de organismele care conduc acest sport”, se arată în comunicatul TIU. Reprezentanţii Unităţii de Integritate a Tenisului au considerat faptele celor doi fraţi ca fiind foarte grave şi au luat măsuri imediate, întregul cod de anticorupţie în tenis fiind încălcat de cei doi sportivi din Ucraina. De asemenea, şi argentinianul Patricio Heras a fost interzis în lumea tenisului după ce a procedat la fel.

Gleb Alekseenko a jucat în România ultima dată în luna septembrie a anului 2016, când românul Bogdan Borza reuşea să îl învingă cu 6-2, 6-2 în turul inaugural al unui turneu futures organizat în capitala României. Fratele lui, Vadim Alekseenko, a jucat şi el la rându-i în luna august a acestui an în cadrul turneului futures de la Curtea de Argeş, fiind învins în primul tur de italianul Claudio Fortuna, cu 6-2, 6-3.

ADVERTISEMENT
Tags: