Porumboiu REVINE în fotbal. Ce club vrea să CUMPERE!

Adrian Porumboiu este aproape să cumpere Rapidul şi să salveze, astfel, clubul istoric din situaţia dezastruoasă în care se află. Pe lîngă fostul finanţator al Vasluiului, încă un...
14.04.2014 | 14:02
Porumboiu REVINE in fotbal Ce club vrea sa CUMPERE
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu este aproape să cumpere Rapidul şi să salveze, astfel, clubul istoric din situaţia dezastruoasă în care se află. Pe lîngă fostul finanţator al Vasluiului, încă un important om de afaceri, Cătălin Mişu de la Regata, este interesat să investească în clubul giuleştean.

Zamfir, disperat să vîndă

Planul de reorganizare al clubului FC Rapid a fost aprobat, la finalul lunii martie, astfel că gruparea giuleşteană a scăpat, pentru moment, de faliment. Imediat, Adrian Zamfir, administratorul special al grupării feroviare, a anunţat că acţiunile clubului sînt de vînzare şi că aşteaptă oferte. Adrian Porumboiu s-a confesat apropiaţilor că acesta este cel mai potrivit moment să-şi îndeplinească un vis mai vechi, acela de a deveni patronul Rapidului. Fostul finanţator al lui FC Vaslui a luat legătura cu Adrian Zamfir, pentru a negocia preluarea pachetului majoritar de acţiuni al clubului vişiniu.

ADVERTISEMENT

Porumboiu: „Sînt hotărît în proporţie de 90 la sută!”

Adrian Porumboiu nu şi-a ascuns niciodată interesul şi simpatia pentru alb-vişinii. „Sînt aproape să preiau Rapidul… Sînt hotărît în proporţie de 90 la sută! Dacă Damian crede că o să fie patron la Vaslui pe banii mei se înşeală. Nu scot un leu pentru licenţă! Să ţină marele patron Damian Vasluiul în Liga 1. Am băgat zeci de milioane de euro şi suflet încă pe-atît în Vaslui şi ce-am primit? Bătaie de joc şi nerecunoştinţă! Mai bine iau o echipă cu tradiţie, cu fani, cum e Rapidul şi o reconstruiesc. Măcar simt că fac parte din istorie… Am vorbit cu Zamfir, nu sînt bani aşa mulţi de dat, tot ce contează sînt actele. Să nu fie nişte nenorociri, nişte datorii de milioane, ascunse adînc. Doar asta m-ar împiedica să vin în Giuleşti. Mă gîndesc foarte serios să preiau Rapidul”, le-a spus Porumboiu apropiaţilor, a aflat, în exclusivitate, FANATIK.RO.

Două nopţi la rînd a negociat cu Copos!

Acum un an, Copos şi Porumboiu au negociat două nopţi la rînd vînzarea Rapidului. Cînd lucrurile păreau închise, iar Porumboiu părea noul proprietar din Giuleşti, totul a căzut! Motivul l-a reprezentat clauza pe care avocaţii lui Porumboiu au vrut s-o bage în acte, şi anume că dacă mai apare vreo datorie în plus faţă de cele constatate de cei doi, afacerea cade pe loc, iar Copos trebuie să-i plătească daune lui Porumboiu!

ADVERTISEMENT

Avere de 200 de milioane de euro pentru vasluian

Adrian Porumboiu (64 de ani) este unul dintre cei mai mari arbitri pe care i-a avut România. În 1999, a renunţat la carieră şi s-a dedicat afacerilor, decizie care i-a permis să devină finanţatorul clubului FC Vaslui. Conform spuselor sale, fostul arbitru a investit în gruparea din Moldova aproximativ 30 de milioane de euro. S-a retras de la FC Vaslui la finalul anului trecut, cînd i-a cedat acţiunile finului Ciprian Damian, fapt pe care acum îl regretă public. Deţine grupul de companii cu activităţi în agricultură şi alimentaţie Racova Com Agro Pan Vaslui. Conform revistelor de specialitate, averea lui Adrian Porumboiu este de 200 de milioane de euro.

Mişu de la Regata, intenţie de cumpărare

În afara lui Adrian Porumboiu, FANATIK.RO a aflat că un alt potent om de afaceri este hotărît să investească la Rapid. Cătălin Mişu, unul dintre sponsorii Rapidului, i-a trimis deja lui Adrian Zamfir o intenţie clară de cumpărare a unui pachet însemnat de acţiuni ale clubului giuleştean. Proprietarul firmei Regata, principalul importator de gresie şi faianţă şi cel mai mare distribuitor din România, a primit deja actele clubului şi le va analiza cu atenţie în perioada următoare. În urma auditului, Cătălin Mişu va hotărî cît de puternic se va implica în viaţa rapidiştilor.

ADVERTISEMENT

Este deja sponsor, dă 10.000 de euro pe lună!

Cătălin Mişu (44 de ani) este proprietarul firmei Regata. Omul de afaceri e un înfocat suporter al giuleştenilor şi, toamna trecută, firma sa a semnat un contract de sponsorizare cu gruparea alb-vişinie, în valoare de aproximativ 120.000 de euro. În ultimele luni, Mişu a ajutat în repetate rînduri Rapidul cu diverse sume de bani, în momentele în care clubul se afla în impas financiar. De altfel, la începutul lunii martie, patronul Regata şi-a arătat disponibilitatea de a investi în Grant dacă planul de reorganizare va fi aprobat. „Am banii necesari să ţin clubul în Liga I şi să revină în lupta pentru câştigarea campionatului”, spunea Mişu cu ceva timp în urmă. În 2011, compania Regata a avut o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro.

ALŢI PRETENDENŢI

Iancu ar vrea „minoritar”

Marian Iancu, fost patron la FC Timişoara, a declarat că ar dori să preia pînă la 20% din acţiunile Rapidului, în cazul în care datoriile nu vor depăşi cinci milioane de euro. Între Mişu, Iancu şi Zamfir a avut deja loc o întîlnire de principiu, în care fiecare şi-a expus planurile pe care le are cu gruparea feroviară. Adrian Porumboiu este ultimul nume care, conform surselor FANATIK.RO, va veni să investească în Giuleşti. Doar că Porumboiu vrea să fie majoritar!

ADVERTISEMENT

Cristescu nu mai asigură nici cateringul

Nicolae Cristescu a venit la Rapid alături de Adrian Zamfir, în luna iulie a anului trecut. La momentul respectiv, acesta s-a angajat să asigure cateringul, însă, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, Cristescu a luat decizia de a renunţa la aprovizionarea bazei de la Străuleşti cu alimente. O adevărată lovitură pentru clubul din Grant, care s-a văzut nevoit să găsească alte surse pentru a asigura mesele fotbaliştilor.

 

ADVERTISEMENT