Domnul calm şi nervii lui. Gâlcă – minut cu minut!

Venirea lui Constantin Gâlcă în fruntea conducerii tehnice a Stelei a schimbat mult imaginea şi atmosfera de pe banca roş-albaştrilor. Trecerea de la stilul energic şi expansiv al lui...
12.07.2014 | 10:57
Domnul calm si nervii lui Galca  minut cu minut
ADVERTISEMENT

Venirea lui Constantin Gâlcă în fruntea conducerii tehnice a Stelei a schimbat mult imaginea şi atmosfera de pe banca roş-albaştrilor. Trecerea de la stilul energic şi expansiv al lui Reghecampf, la calmul şi stăpînirea de sine a noului antrenor i-a cucerit pe suporteri, iar atitudinea lui „Costelino” este deja subiect de discuţie printre fani.

Mai sînt vreo 30 de minute pînă la startul meciului, iar jucătorii Stelei ies pe gazon pentru mişcările de încălzire. Coordonaţi de secunzii Roşu şi Dică, roş-albaştrii par energici. În spatele lor, pe tunelul de la vestiare, apare Costel Gâlcă. E, ca peste tot, însoţit de „umbra” Marius Ianuli, cel care pare nedezlipit de noul antrenor. Îmbrăcat la costum, cămaşă albă, cravată neagră, lată, antrenorul campioanei camuflează bine cei 42 de ani din buletin. Schiţează o cruce odată intrat pe gazon, iar apoi linişte.

ADVERTISEMENT

Pe margine ca la armată: linişte şi atenţie maximă

O atitundine nouă, proaspătă şi care, pentru România, pare cumva neadecvată. Liniştea e de fapt cuvîntul care poate descrie cel mai bine atitudinea lui Gâlcă. Începe şi meciul, dar nu se schimbă nimic. Şeful de bandă al Stelei stă permanent în picioare, îşi încrucişează mîinile la spate şi îşi scrutează elevii cu privirea. E ceva analitic acolo, în ochii săi, nicidecum ceva aspru sau ameninţător. În primele 25 de minute, doar trei faze i-au desprins braţele de la spate. Un galben primit de Szukala pentru proteste, pe care a încercat în zadar să-l conteste, şi două greşeli ale lui Latovlevici, căruia i-a atras atenţia cît mai serios.

Lipseşte „omul presiune”

Atmosfera de pe banca Stelei e degajată. Poate prea degajată. Contrastează cu ceea ce era ân sezoanele trecute acolo sau cu ce se vede vizavi, în tabăra Astrei. Acolo, Isăilă turuie întruna către jucătorii săi. Dinu Gheorghe se ocupă de treaba „murdară”, adică presionarea arbitrilor. La Steaua, Mihai Stoica încă se luptă cu răceala penitenciarului, iar Gâlcă pare făcut din altă stofă.

ADVERTISEMENT

Noroc însă cu golul lui Chipciu din minutul 45, pentru că putem vedea şi noi versiunea agitată a lui „Costelino”. După ce scapă de îmbrăţişarea energică a lui „Mache” Ianuli, care s-a dus ţintă către tehnician, acesta din urmă s-a felicitat apoi cu toţi membri staff-ului. Vreun minut de agitaţie, iar apoi din nou linişte.

Doar golul adversarilor l-a energizat

Linişte şi în repriza a doua, deşi se vede că odată cu scurgerea timpului Gâlcă resimte din ce în ce mai tare presiunea. „Mi-aş fi dorit tare să încep cu un trofeu. La fel şi pentru băieţi”, va fi spus la final tehnicianul. Pe vremuri, Cupa sau Supercupa erau trecute la „şi altele” de cei din fruntea Stelei. Indicaţiile încep să curgă dinspre bancă odată cu apropierea finalului. Mîinile strînse la spate se dezlipesc din ce în ce mai des, iar golul lui Enache îi provoacă o cădere nervoasă tehnicianului şcolit în Spania, deşi se vede că se abţine să exagereze. Fundaşii centrali sînt atenţionaţi pe un ton autoritar, iar apoi arbitrul de rezervă este chestionat în legătură cu poziţia marcatorului. Degeaba, Prepeliţă stătuse prost, acolo era vina.

ADVERTISEMENT

Premiu de consolare: un sărut pe obraz

Meciul curge spre prelungiri, apoi spre penalty-uri. Gâlcă e în continuare concentrat, de parcă ar încerca să echilibreze jocul echipei sale doar cu privirea. Nu reuşeşte, echilibrat rămîne doar rezultatul. Filip produce deziluzia, ratează, iar Steaua pierde al doilea trofeu consecutiv în faţa Astrei fără să….piardă. Gâlcă încearcă să-şi ascundă amărăciunea deşi se simte din orice gest cît de mare era dorinţa unui început de succes. Bate palma cu fiecare om de pe bancă, iar pe mulţi dintre jucători îi şi sărută pe obraz. Declaraţiile de final îl găsesc destul de tulbure pentru că, se simte, meciurile cu Stromsgodset capătă o greutate mult mai mare. Iar Gigi Becali, în puşcărie sau liber, e la fel de imprevizibil şi la fel de tranşant. Răbdare se ştie că nu are…

Era important şi pentru mine, şi pentru jucători să începem cu dreptul, să cîştigăm un trofeu pentru club” (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

ADVERTISEMENT

Am dominat meciul, am căzut puţin a doua repriză şi ei au marcat. Am ratat prea mult şi cînd ratezi se întîmplă ca echipa adversă să transforme şansele în gol” (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!  

ADVERTISEMENT
Tags: