News

Donald Trump îl atacă dur pe Emmanuel Macron după ce președintele Franței a anunțat taxarea giganților americani din Internet

27.07.2019 | 14:57
Donald Trump, atac devastator la presedintele Frantei, Emmanuel Macron

Declarații fără precedent făcute de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, la adresa Franței și președintelui Emmanuel Macron, după ce marile companii din domeniul online vor fi obligate să plătească o nouă taxă către bugetul Franței!

Donald Trump îl atacă dur pe Emanuel Macron, după impunerea unor taxe companiilor americane din online

Donald Trump denunţă “stupiditatea” lui Emmanuel Macron şi ameninţă cu represalii din cauza taxei digitale!
“Franţa tocmai le-a introdus o taxă digitală marilor companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale. Dacă ar trebui să colecteze cineva o astfel de taxă, ar trebui să fie ţara de origine, adică SUA.

Vom anunţa în scurt timp acţiuni reciproce substanţiale faţă de stupiditatea lui Macron. Eu am spus mereu că vinul american este mai bun decât cel franţuzesc!”, a transmis Donald Trump vineri seară printr-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Donald Trump atac Emmanuel Macron
Presedintele SUA; Donald Trump, l-a a atacat pe Emmanuel Macron, dupa ce Franta impune o taxa marilor companii din online

Franța impune o taxă de 3% companiilor digitale care au venituri de cel puțin 750 de milioane de euro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promulgat o lege care prevede impunerea unei taxe de 3% pe veniturile companiilor digitale precum Facebook sau Amazon. Noul impozit li se va aplica firmelor online care au venituri internaţionale anuale de cel puţin 750 de milioane de euro şi vânzări de peste 25 de milioane de euro în Franţa pentru servicii digitale precum publicitate şi vânzare de produse.

Donald Trump a criticat în mai multe rânduri iniţiativele Uniunii Europene de a sancţiona companii online din Statele Unite precum Facebook, Amazon sau Google (parte a trustului Alphabet). În iunie, liderul de la Casa Albă a criticat-o dur pe Margaret Vestager, comisarul UE pentru Competiţie.

“Naţiuni europene vor să profite de pe urma Statelor Unite. Au bariere economice mai rele decât China. Este o femeie în Europa, nu-i voi menţiona numele (…), ea urăşte Statele Unite poate mai mult decât orice altă persoană pe care am cunoscut-o. Ce face ea ţării noastre… Acţionează în judecată toate companiile noastre. Noi ar trebui să dăm în judecată Google şi Facebook şi poate că vom face acest lucru”, a afirmat în iunie Donald Trump într-un interviu acordat Fox News.

Recent, Facebook a primit o amendă de nu mai puțin de 5 miliarde de dolari după ce guvernul american a prezentat probe potrivit cărora platforma de socializare a încălcat confidenţialitatea datelor utilizatorilor!