Sporturi

Donna Vekic nu crede că Simona Halep sau Serena Williams vor mai domina tenisul în viitor! “Nu mai pot ca înainte”

11.04.2019 | 19:30
Donna Vekic nu crede ca Simona Halep sau Serena Williams vor mai domina tenisul in viitor Nu mai pot ca inainte

Donna Vekic nu crede că Simona Halep sau Serena Williams vor mai domina tenisul în viitor. Donna Vekic, ocupanta locului 25 în clasamentul WTA, crede că perioada în care Simona Halep şi Serena Williams dictau legea în circuitul feminin de tenis s-a încheiat, asta pentru că nu mai pot face faţă concurenţei şi accidentărilor, tot mai dese în ultima vreme.

Donna Vekic nu mai crede în Simona Halep şi Serena Williams

“Nivelul din acest moment e foarte ridicat și toate fetele joacă extrem de bine. Nimeni nu poate câștiga constant, nici măcar Simona Halep sau Serena Williams nu mai pot ca înainte. La unele turnee e dificil să treci mai departe, apar mai multe accidentări”, a declarat Donna Vekic, citata de Tennis World.

Afirmaţia jucătoarei de tenis din Croaţia nu este total lipsită de sens. Simona Halep nu a mai cucerit un titlu în circuitul feminin de simplu de opt luni, iar această secetă se simte tot mai proeminent. Fostul lider mondial din WTA a disputat în acest sezon competiţional o singură finală, la Doha, însă a cedat în trei seturi în faţa belgiencei Elise Mertens. De fapt, constănţeanca s-a oprit în optimile de finală la Sydney, Australian Open şi Indian Wells, în sferturile de finală la Dubai şi în semifinale la Miami.

Donna Vekic

Chris Evert, de aceeaşi opinie cu Donna Vekic

De altfel, circuitul feminin de tenis se află cu adevărat într-o perioadă guvernată de imprevizibil, asta pentru că cele 16 turnee din primele trei luni ale anului au avut tot atâtea câștigătoare, iar printre ele nu se regăsesc şi Simona Halep sau Serena Williams. Chris Evert, fosta legendară jucătoare de tenis, este de aceeaşi părere cu Donna Vekic şi spune că nu înţelege ce se întâmplă.

“Este de departe cel mai imprevizibil moment din tenisul feminin din câte îmi aduc eu aminte. Nimeni nu are nimic în plus faţă de celelalte. Nu este vorba doar de talent şi calităţi similare. Atitudinile, emoţiile, pregătirea fizică şi accidentările sunt şi ele de luat în calcul. N-am nicio idee ce se întâmplă”, a spus Chris Evert pentru New York Times.