Fotbal international

Dorin Rotariu, out de la Brugge! Belgienii l-au lăsat acasă şi-i caută echipă

05.07.2018 | 11:17
Dorin Rotariu out de la Brugge Belgienii lau lasat acasa sii cauta echipa

Dorin Rotariu este out de la Club Brugge! Veste deosebit de proastă pentru selecţionerul Cosmin Contra cu două luni înainte de startul în noua competiţie creată de UEFA, Liga Naţiunilor. Dorin Rotariu evoluase în ultimele meciuri de verificare ale tricolorilor din această primăvară şi marcase golul victoriei în faţa Suediei, echipă calificată în sferturile de finală la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, fază în care va întâlni sâmbătă, 7 iulie, reprezentativa Angliei.

Dorin Rotariu a fost cumpărat de Club Brugge chiar în ultimele ore ale perioadei de transfer în ianuarie 2017, dar nu a reuşit să impresioneze şi a fost cedat sub formă de împrumut la Mouscron, care pe atunci era antrenată de Mircea Rednic, tehnician cu care Roti mai lucrase la Dinamo. La Mouscron românul şi-a dat drumul la joc, a marcat 11 goluri şi a dat cinci pase decisive.

Dorin Rotariu, out de la Brugge! Cât mai valorează internaţionalul român

Devenit jucătorul cheie la Mouscron Rotariu a revenit şi în atenţia echipei naţionale, iar evoluţiile sale îl dădeau ca un câştig cert pentru trupa lui Cosmin Contra. Însă nici aceste meciuri foarte bune la Mouscron nu i-au convins pe şefii lui Club Brugge să îşi modifice atitudinea faţă de internaţionalul român. Rotariu mai are contract încă doi ani cu Club Brugge, însă belgienii au decis deja soarta lui.

Dorin Rotariu, out de la Brugge. Mai are contract doi ani cu vicecampioana Belgiei dar nu intră în vederi şi riscă să piardă şi echipa naţională
Dorin Rotariu, out de la Brugge. Mai are contract doi ani cu vicecampioana Belgiei

Românul nu intră în planurile lor pentru noul sezon, dovadă faptul că nici nu a fost luat în stagiul de pregătire din Olanda, acolo unde Club Brugge a jucat primul meci test în compania lui FCSB, terminat la egalitate, 1-1, după ce bucureştenii au irosit succesul în minutul 76, când Florin Tănase a ratat un penalty. Rotariu a fost cumpărat de la Dinamo cu 2,2 milioane euro, dar acum cota de piaţă este de 1,5 milioane. Brugge vrea să-l vândă definitiv, dar nu are, momentan, oferte.