Fotbal intern

Dorinel Munteanu critică echipa aleasă de Contra. “Mă aşteptam să joace titulari Budescu şi Ţucudean!”

09.09.2018 | 12:02
Dorinel Munteanu critica echipa aleasa de Contra Ma asteptam sa joace titulari Budescu si Tucudean

Dorinel Munteanu critică echipa aleasă de Contra. Recordmanul selecţiilor la echipa naţională, 134 de partide disputate sub tricolor, consideră că în partida cu Serbia, Constantin Budescu şi Ţucudean trebuie să joace titulari.

România a remizat pe teren propriu cu Muntenegru, scor 0-0, iar Dorinel Munteanu a mărturisit pentru FANATIK,RO că se aştepta mai mult din partea elevilor lui Cosmin Contra, ţinând cont că aceştia au făcut rezultate bune în ultimele partide sub comanda lui “Guriţă”. Munti este de părere că dacă România o să piardă în Serbia atunci şansele de câştigare a grupei noastre vor scădea considerabil încă după primele două meciuri disputate.

 Contra l-a surprins pe Dorinel Munteanu. “Neamţul” îi voia titulari pe Budescu şi Ţucudean

Dorinel Munteanu consideră că România trebuia să câştige neapărat jocul cu Muntenegru deoarece aveam nevoie să începem cu dreptul această campanie de calificare. “Ca să fiu sincer acest egal nu este chiar o mare tragedie, dar dacă pierdem în Serbia, atunci vom avea mult de tras ca să mai recuperăm şi îmi este teamă că o să terminăm cu grupa asta chiar înainte de a o începe. Mă aşteptam mai mult de la băieţii lui Cosmin Contra, ţinând cont că ei au făcut meciuri bune în ultima perioadă. Dar după câte vedeţi şi voi şi acum s-a dovedit că meciurile amicale tot meciuri amicale rămân.

Şincer nu am înţeles de ce au lipsit din echipa de start a României, Budescu şi Ţucudean. Budi era omul care putea să îi pună în mare dificultate pe fundaşii mungenegreni, iar Ţucudean se putea lupta mult mai bine cu fundaşii centrali faţă de Keşeru. De câte ori Keşeru a fost trimis în naţională pe acea poziţie în teren, cu spatele la poarta adversă, nu a dat niciodată randament. 

Însă eu consider că în Serbia cei doi vor juca titulari. Ne place sau nu ne place Budescu este singurul nostru mijlocaş care îţi poate scoate o fază bună în orice moment al meciului. Avem nevoie de tehnica şi de execuţiile lui Budescu în Serbia. Aveam nevoie şi în meciul cu Muntenegru, dar el a fost trimis prea puţin timp pe teren ca să mai schimbe ceva. Pe final de meci am observat că în loc să jucăm mai calculat noi ne-am precipitat. Fiecare dorea să dea gol. Nu am mai văzut nimic tactic din partea băieţilor noştri”, a spus Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu îl voia pe Ţucudean printre titulari
Dorinel Munteanu îl voia pe Budescu şi Ţucudean printre titulari

Dorinel Munteanu are încredere experienţa lui Săpunaru

Dorinel Munteanu a mai dezvăluit pentru FANATIK.RO că după ce Vlad Chiricheş s-a accidentat greul în apărare a rămas acum pe umerii lui Cristi Săpunaru. “Accidentarea lui Chiricheş este o mare pierdere pentru noi, dar am mare încredere în Cristi Săpunaru. El este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din rândul tricolorilor, iar cu Serbia el va fi omul care o să ducă greul în apărare.

Nu avem ce să facem şi trebuie să ne descurcăm fără el. Sper că Bălaşa o să facă şi el un meci mare deşi am observat ca la FCSB nu prea îi merge atât de bine în ultimul timp”, a spus Munteanu.