Fotbal intern

Dorinel Munteanu este noul antrenor de la Concordia: “Obiectivul e să fim în play-off”

Dorinel Munteanu este noul antrenor de la Concordia Obiectivul e sa fim in playoff

Dorinel Munteanu este noul antrenor de la Concordia Chiajna, fiind prezent azi la antrenamentele echipei. Acesta şi-a setat un obiectiv măreţ la clubul din Ilfov, o clasare între primele şase echipe la finalul sezonului regular:

“Am fost dornic să revin pe bancă. E o provocare foarte importantă pentru mine. De o bucată de timp n-am antrenat. Eu sper ca împreună cu conducerea şi cu jucătorii să ne atingem obiectivele. Nu îmi este teamă, este abia etapa a opta. Sunt sigur că mesajul meu va ajunge la jucători şi vom crea o echipă puternică.

Concordia are un nou antrenor: Dorinel Munteanu

Eu nu mă gândesc la evitarea retrogradării, ci la alte obiective. Obiectivul este o clasare aproape de play-off, dacă nu chiar în play-off. Suntem la şapte puncte de locul 1, este o diferenţă aparent mare, dar cu o evoluţie constant bună putem ieşi din pasa asta proastă. Totul este posibil, chiar dacă în momentul de faţă ocupăm penultima poziţie”, a declarat Dorinel Munteanu la Telekom Sport.

Dorinel Munteanu este noul tehnician la Concordia Chiajna, după plecarea lui Ionuţ Badea.


UPDATE 13.08. FANATIK.RO a aflat că Dorinel Munteanu a ajuns deja la sediul clubului Concordia acolo unde a intrat în biroul președintelui, Cristi Tănase. “Nu pot să discut prea mult cu tine pentru că în cinci minute intru în birou la domnul președinte Tănase. Acum vom negocia. Eu îmi doresc să revin în Liga 1, iar la Concordia este un proiect foarte bun”, a spus Munteanu.


Fostul internaţional, Dorinel Munteanu a devenit favorit să o preia pe Concordia Chiajna după ce gruparea ilfoveană nu s-a înțeles cu Edi Iordănescu! De mai bine de trei ani nu a mai antrenat pe nimeni, Munteanu care primește acum o nouă șansă. Cel poreclit „Neamțul” este la un pas să revină în Liga 1 Betano și discută chiar în aceste momente ultimele detalii ale contractului.

Concordia Chiajna i-a reziliat înțelegerea lui Ionuț Badea după cel de-al treilea rezultat consecutiv de 0-3 înregistrat de echipă. Ultima oară când Munteanu s-a aflat pe banca tehnică a unei formații s-a întâmplat la începutul anului 2015 atunci când a antrenat-o preț de zece etape pe Astra Giurgiu.

Dorinel Munteanu, favorit să o preia pe Concordia Chiajna! Munteanu cu mâinile ridicate
Dorinel Munteanu a devenit o variantă pentru banca tehnică a Concordiei Chiajna

Dorinel Munteanu, favorit să o preia pe Concordia Chiajna!

Între timp, Dorinel Munteanu a avut probleme serioase cu băutura, a trecut și printr-un divorț, dar a reușit să se recăsătorească și să revină pe linia de plutire. Mai mult de atât, fostul internațional a recunoscut că a scăpat lucrurile de sub control pentru o perioadă, dar a precizat că în acest moment toate acele povești au rămas în urmă.

Dorinel Munteanu este liderul selecțiilor la echipa națională, cu 134 de prezențe , dar a bifat repede și performanţe ca antrenor. La doar trei ani după ce s-a lăsat de fotbal a reușit să câștige titlul de campion în Liga 1 ca tehnician al celor de la Oţelul Galați. Cu aceeaşi echipă a luat şi Supercupa României însă apoi acesta a intrat într-un con de umbră.

De altfel, în cariera de antrenor, Dorinel Munteanu a stat cel mai mult la Oţelul Galaţi, unde a prins nu mai puțin de 119 partide. Aventura pe banca tehnică a început-o la CFR, alături de care a stat pentru 48 de jocuri. În ţară le-a mai antrenat pe FC Argeş, U Cluj, Steaua, Vaslui. Dorinel Munteanu a prins şi trei contracte în străinătate, la Mordovia, Kuban Krasnodar şi Qabala. Ultima oară, Dorinel Munteanu a activat la Şcolar Reşiţa ca director tehnic.

Dorinel Munteanu, favorit să o preia pe Concordia Chiajna! Munteanu cu mâinile ridicate
Dorinel Munteanu negociază cu Concordia Chiajna

Munteanu, contre cu Mihai Stoica

Dorinel Munteanu a fost folosit ca exemplu în urmă cu doar câteva săptămâni de Mihai Stoica într-un context care nu l-a bucurat prea mult pe fostul internațional. Totul s-a întâmplat după ce Nicolae Dică, actualul antrenor al FCSB-ului, a fost acuzat că este doar secundul lui Gigi Becali şi că face tot ceea ce îi dictează patronul grupării “roş-albastre”. Managerul a precizat că la fel s-a întâmplat și în cazul lui Munteanu

“Asta e părerea lui MM, pe care o respect. Nu am acceptat să fac aceste lucruri, de aia am fost dat afară. Am fost incomod, nu sunt niciodată un astfel de om. Au venit şase portughezi şi ar fi trebuit să joace, dar la mine juca doar unul. Paszkany nu s-a băgat la început la echipă…

Un singur joc, la Pandurii, mi s-a transmis să scot nişte jucători. Nu i-am scos, am câştigat şi de aici a început îndepărtarea mea de la CFR. De acasă, s-a transmis în tribună, apoi mie, pe bancă. Nu am făcut asta şi am câştigat cu 3-1. Paszkany avea habar de fotbal, Mureşan ştia şi el, dar ca un suporter, la început. Cel mai bun lucru e să-i ascultaţi pe foştii mei jucători, nu pe MM”, a replicat, Dorinel Munteanu

16 goluri a marcat Dorinel Munteanu pentru echipa națională