Germania e ULUITĂ. Uli Hoeness a DEMISIONAT de la Bayern: “Este greşeala vieţii mele”!

Preşedintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness şi-a recunoscut fapta şi a decis să  nu facă recurs la pedepasa de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Hoeness...
14.03.2014 | 12:00
Germania e ULUITA Uli Hoeness a DEMISIONAT de la Bayern Este greseala vietii mele

Preşedintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness şi-a recunoscut fapta şi a decis să  nu facă recurs la pedepasa de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Hoeness a declarat în ziarul Bild, că îşi dă demisia de la Bayern pentru a nu afecta clubul:

“După ce am discutat cu familia mea, am decis să accept decizia tribunalului din Munchen cu privire la situaţia mea fiscală. Le-am cerut avocaţilor mei să nu facă recurs. Acest lucru corespunde ideii mele de decenţă, de responsabilitate personală. Evaziunea fiscală a fost greşeala vieţii mele. În consecinţă, am decis să-mi dau demisia pentru a nu afecta clubul. Bayern este munca mea de-o viaţă şi întotdeauna voi fi alături de acest club. Le mulţumesc din toată inima prietenilor mei şi suporterilor lui Bayern pentru susţinere” a declarat Hoeness în Bild.

 

UPDATE / Sentinţa a fost pronunţată în cazul lui Uli Hoeness. Preşedintele lui Bayern Munchen va sta următorii 3 ani şi 6 luni în spatele gratiilor.

Procesul în care este judecat Uli Hoeness pentru evaziune fiscală a continuat şi joi la Munchen. Parchetul a cerut cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru preşedintele lui Bayern. Hoeness a prejudiciat statul german cu aproximativ 27.000.000 de euro, iar orice evaziune de peste 1.000.000 de euro este sancţionată cu detenţia.

Avocatul lui Hoeness a declarat în pledoaria finală că Hoeness, n-ar trebui să ”încaseze” o pedeapsă cu executare, întrucît şi-a recunoscut faptele şi a pledat vinovat.

Nemţii sînt peste noi la toate capitolele! Infrastructură, salarii, politică, sport. Am enumerat domenii la nesfîrşit, dar acest lucru ne va lua foarte mult timp şi am rata esenţialul. Ultimul capitol în care nemţii au demonstrat că sînt mult mai aprigi ca noi ţine de procesul prin care justiţia îşi face treaba. Într-un fel ne simţim oarecum prost să facem această comparaţie, însă sîntem nevoiţi să recunoaştem, noi, ca români, treaba excelentă pe care o face justiţia din Germania.

Comparaţia care ne face de RUŞINE!

Ultimul şoc care s-a petrecut în Germania l-a avut în prim plan pe Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern Munchen. Acesta este judecat în acest moment pentru evaziune fiscală şi fraudă. Hoeness riscă aproape 10 ani de închisoare după ce procesul său va fi finalizat. Nu va dura mult. Justiţia din Germania a anunţat că va da verdictul în doar cîteva zile! Judecata lui a început luni, 10 martie, iar magistraţii vor da un verdict vineri, 14 martie! Şi acum să facem comparaţia de care vorbeam mai devreme… Procesul oficialului de la Bayern Munchen va dura doar 4 zile, în timp ce ”Dosarul Transferurilor” a făcut ”naveta” timp de 5 ani prin tribunalele din Bucureşti! E ca şi cum ai compara viteza unui fulger cu cea a unei Dacii rablagite veche de 25 de ani!

Hoeness: ”VINOVAT!”. Gică Popescu: ”NEVINOVAT!”

Nu vom vorbi prea mult despre ”Dosarul Transferurilor” pentru că ar fi imposibil să sintetizăm cei 5 ani pierduţi prin Judecătorii. În schimb, putem prezenta povestea lui Uli Hoeness. Acesta a recunoscut la prima înfăţişare fărădelegile pe care le-a comis şi a pledat vinovat! Din nou sîntem nevoiţi să facem o comparaţie… Cei 8 condamnaţi în ”Dosarul Transferurilor” au pledat nevinovaţi, însă toţi au ajuns în spatele gratiilor. Probabil şi preşedintele lui Bayern va ajunge tot în aceeaşi situaţie ca Borcea, fraţii Becali, Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu, întrucît tribunalele din Germania au pronunţat, în general, pedepse cu închisoarea pentru fraude fiscale ce au depăşit un milion de euro. Iniţial, oficialul bavarez era suspectat că a prejudiciat statul cu 3.500.000 de euro, însă în timpul primei zile de judecată a recunoscut în faţa magistraţilor că a mai depozitat şi alte sume de bani în băncile din Elveţia. Astfel, Hoeness a prejudiciat statul german cu 18.500.000 de euro!

Ajutat de funcţionarii publici să-şi ACOPERE urmele

Pe lîngă faptul că neamţul a depozitat aproximativ 500.000.000 de euro în bănci din Elveţia, fentînd astfel statul german, Uli Hoeness a recunoscut că a jucat într-o singură zi la bursă sume foarte mari. 18.000.000 de euro mai exact, la fel de exactă este şi informaţia că acesta a mizat toată această sumă într-o singură zi. Un adevărat act de nebunie, după cum recunoaşte şi el. “Îmi pierdusem minţile în acele momente. Recunosc faptele mele!” a spus Hoeness în faţa instanţei. Toată povestea a început în luna aprilie a anului trecut. Un jurnalist a intrat în posesia unor documente ale fiscului şi a făcut publică toată povestea. Poliţia a intrat pe fir şi a descins în biroul şi în casa lui Hoeness, dar şi în cele ale funţionarilor publici, care, se pare că ar fi ascuns evaziunea pe care Hoeness o făcea în mod sistematic. Dovezile au fost irefutabile, însă în ciuda acestui lucru Uli Hoeness a fost păstrat pe funcţia de preşedinte al lui Bayern Munchen şi a fost eliberat din arest după ce a plătit o cauţiune de cinci milioane de euro.

bayern_munich_president_uli_hoeness_court_20140310_840_625_100

Din MĂCELĂRIE pe scaunul de preşedinte al lui Bayern Munchen

Fiul unui măcelar celebru din Nurnberg, Uli Hoeness a fost un personaj destul de curat pînă să fie ”prins” de Poliţie. A jucat pentru Bayern Munchen timp de 9 ani, între 1970 şi 1979. A marcat pentru clubul bavarez 86 de goluri în tot acest timp. A bifat 35 de selecţii şi a marcat 5 goluri pentru naţionala Germaniei de Vest. Imediat după ce s-a retras din fotbal, el a ocupat funcţii administrative la clubul bavarez. Neamţul a fost instalat pe postul de preşedinte al lui Bayern Munchen în 2009 şi a realizat multe lucruri bune la formaţia bavareză. Să nu uităm de Liga Campionilor cîştigată în 2013, dar şi de transferul lui Guardiola.

A ajutat cu BANI rivala Dortmund!

Hoeness a ajutat financiar multe cluburi din Germania. Echipe ca Dortmund, Hertha Belin, St. Pauli, 1860 Munchen sau Hansa Rostock au traversat momente negre de-a lungul istoriei lor. Primul care a sărit să ajute financiar aceste echipe a fost Hoeness. Fie că le-a ajutat cu banii din buzunarul propriu, fie că le-a găsit sponsori, Hoeness făcea aceste acte de caritate din funcţii administrative ocupate la Bayern Munchen, lucru mai puţin întîlnit în fotbalul modern. Aşadar, este văzut în Germania drept un fel de finanţator al fotbalului nemţesc, nu numai al echipei unde ”lucrează”.

A fost singurul supravieţuitor al unui ACCIDENT AVIATIC!

Hoeness a fost implicat într-un accident aviatic în iarna lui 1982. A fost singurul supravieţuitor! Dintr-un total de 4 persoane, doar el a scăpat cu viaţă. Preşedintele lui Bayern le-a declarat poliţiştilor care au anchetat prăbuşirea avionului că, în momentul accidentului, dormea în partea din spate a avionului. Acesta a suferit doar răni minore şi a stat cîteva zile în spital.

Uli Hoeneß after plane crash

Prieten apropiat cu Angela Merkel

Uli Hoeness are relaţii apropiate cu Cancelarul Germaniei. Este una din figurile care au fost văzute de foarte multe ori în preajma Angelăi Merkel. Acest lucru nu-l va scuti de la un proces corect şi echidistant. Cei doi au văzut împreună finala Ligii Campionilor din 2013, cîştigată de Bayern Munchen în faţa rivalei Borussia Dortmund.

hoenesssss

5.000.000 de euro a plătit Uli Hoeness drept cauţiune după ce a fost arestat în 2013, imediat după ce au fost găsite dovezi solide contra lui

500.000.000 de euro ar fi depozitat nemţul în băncile din Elveţia

10 ani de închisoare este maximum pedepsei pe care o poate ”încasa” Hoeness

62 de ani este vîrsta lui Uli Hoeness.

18.500.000 de euro este suma cu care ar fi prejudiciat statul german