News

Două campioane, implicate într-un scandal cu droguri

Două campioane naţionale la arte marţiale din Arad au fost implicate într-o reţea de trafic cu migranţi şi droguri. Cele două sunt surori şi erau liderii reţelei. Femeile au fost...
07.08.2014 | 10:25
Doua campioane implicate intrun scandal cu droguri

Două campioane naţionale la arte marţiale din Arad au fost implicate într-o reţea de trafic cu migranţi şi droguri. Cele două sunt surori şi erau liderii reţelei. Femeile au fost reţinuţe şi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, informează România TV.

Campioanele naţionale erau liderii reţelei de trafic cu migranţi şi droguri
Cele două campioane naţionale de arte marţiale din Arad, ridicate de DIICOT – Structura Centrală, pentru trafic de migranţi sunt surorile Mădălina şi Elisabeta Pălie, prima fiind antrenor de baschet la Clubul Sportiv “Temerarii” Arad, iar a doua fiind membră a aceluiaşi club. Preşedintele Clubului Sportiv “Temerarii” Arad a declarat, pentru aradon.ro, că nu a ştiut nimic şi nu comentează în niciun fel situaţia în care se află cele două surori.
Campioanele naţionale erau liderii reţelei formată din 17 indiviziAcestea au primit ordonanţă de reţinere şi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Femeile sunt suspectate de trafic de migranţi şi trafic de droguri. Cele două campioane naţionale făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic de migranţi pe ruta Orientul Mijlociu – Uniunea Europeană.

Reţeaua era formată din 17 persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini, şi ar fi fost susţinută financiar de către exponenţi ai unor grupări infracţionale din Turcia. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi obţinut de la fiecare migrant între 2.000 şi 3.500 de euro, în funcţie de numărul punctelor de frontieră traversate ilegal şi de riscul asumat. Miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins în Arad, Bucureşti, Braşov, Dolj, Ialomiţa, Galaţi şi Vâlcea, în urma percheziţiilor domiciliare anchetatorii ridicând 80 de grame de cannabis şi peste 17.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracţională. 13 membri ai grupării au fost conduşi la audieri, la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Potrivit anchetatorilor, “din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, membrii grupării ar fi organizat tranzitul ilegal prin România a mai multor migranţi care veneau din state localizate în zone de conflict şi post-conflict. Migranţii, cu precădere sirieni, iranieni sau etnici kurzi, ar fi fost introduşi ilegal în România sau ar fi venit cu vize turistice, după care membrii grupării le-ar fi organizat deplasarea cladestină în Occident, principalele state de destinaţie fiind Germania, Italia sau Austria”.

Pentru a trece frontiera în mod fraudulos, migranţii ar fi fost ascunşi în compartimentele de marfă sau în locaşuri special amenajate ale unor autocare, autocamione sau limuzine. Ruta de traficare a imigranţilor ar fi avut ca punct comun de plecare Turcia, pentru majoritatea transporturilor clandestine, traversând ulterior Bulgaria, România şi Ungaria. Anchetatorii au spus că, pentru a îngreuna monitorizarea activităţii infracţionale, liderii reţelei ar fi cooptat în permanenţă noi transportatori, gazde şi complici, ar fi folosit alternativ mai multe rute de traficare şi o gamă extrem de variată de mijloace de transport. Începând cu luna ianuarie a acestui an, au fost monitorizate peste 7 transporturi clandestine de migranţi ilegali, în total 50 de persoane, care au trecut frontiera de vest a României, cinci dintre acestea fiind depistate de Poliţia de Frontieră Nădlac şi Turnu, în urma informaţiilor furnizate.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de sprijinul jandarmilor.

Sursa: romaniatv.net

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: