Două zile pînă la All Star Game! LeBron şi Jordan nu au avut loc în acest top

Fanii baschetului se pregătesc de All Star Game. Vezi care sînt numele care au făcut istorie în meciul stelelor din baschetul american!...
14.02.2014 | 16:15
Doua zile pina la All Star Game LeBron si Jordan nu au avut loc in acest top

Fanii baschetului se pregătesc de All Star Game. Vezi care sînt numele care au făcut istorie în meciul stelelor din baschetul american!

În acest weekend are loc All Star Game-ul în liga Nord Americană de Baschet. Cei mai valoroşi jucători se infruntă în duelul celor două conferinţe.

Jucătorii titulari din All Star Game sînt selectaţi de public prin vot electronic, pe site-urile oficiale, dar şi voturi pe hîrtie în spaţii special amenajate. Cei mai votaţi 5 jucători din fiecare conferinţă încep titulari meciul. Rezervele sînt alese de antrenorii din Ligă, ei neavînd voie să îşi selecteze proprii jucători.

De-a lungul anilor, mulţi jucători au scris istorie prin numărul mare de apariţii în All Star Game.

Cel mai selecţionat jucător din istoria All Star Game-ului de baschet este Kareem Abdul-Jabbar, una dintre legendele baschetului american. Născut la data de 16 aprilie 1947, a jucat 20 de sezoane în NBA la Milwaukee Bucks şi Los Angeles Lakers. A cîştigat de 6 ori titlul în NBA, a fost ales cel mai bun jucător din ligă de 6 ori şi a fost selecţionat în All Star Game de 19 ori. Prin acest record a stabilit cele mai multe apariţii pentru un jucator în meciul stelelor din liga nord-americană de baschet.

kareem-lakers-goggles-1

Pe locul doi la numărul de selecţii în All Star Game este vedeta lui Los Angeles Lakers, Kobe Bryant. Jucător în activitate, Kobe are 5 inele de campion şi a fost ales în anul 2008 cel mai valoros jucător din Ligă. În All Star Game, are 16 apariţii. A fost selecţionat şi pentru All Star Game-ul de duminică, însă nu va participa din cauza unei accidentări.

kobe-bryant-debuts-lakers-nike-kobe-8-system-04

Ultimul loc pe podium, la numarul de selecţii în meciul stelelor din NBA este ocupat la egalitate de Kevin Garnett şi Shaquille O’Neal cu cîte 15 apariţii fiecare.

Kevin Garnett este din acest sezon jucătorul lui Brooklyn Nets, în trecut a jucat la Boston Celtics şi Minesotta Timberwolves. În cariera lui a caştigat un titlu în NBA cu Boston Celtics în 2008 şi a fost ales MVP în ligă în 2004.

Kevin_Garnett_2008-01-13

Shaquille O’Neal a jucat în cariera lui la 6 echipe din NBA. A reuşit să cîştige de 4 ori ligă, de 3 ori cu Los Angeles Lakers şi o dată cu Miami Heat. A fost ales în anul 2000 cel mai valoros baschetbalist din NBA.

1930646_crop_exact

Primul All Star Game din istorie a avut loc în anul 1951 în Boston, de atunci desfăşurîndu-se 62 de ediţii. Conferinţa de est conduce la capitolul victorii cu 36 de succese, faţă de 26, cîte a adunat echipa conferinţei de vest. Singura ediţie în care All Star Game-ul nu s-a desfaşurat a fost în anul 1999, din cauza unei greve a jucatorilor.

All Star Game-ul de anul acesta va avea loc duminică noaptea de la ora 03:00, ora României, în New Orleans.