Românii se reîndrăgostesc de Dragobete! Sărbătoarea îndrăgostiţilor români câştigă teren în faţa Valentine's Day!

Valentine's Day, ziua indragostitilor, cadouri Valentine's Day, mesaje Valentine's Day, urari Valentine's Day, relatii de Valentine's Day

Sărbătoarea românilor îndrăgostiţi, Dragobetele, recâştigă teren în detrimentul Valentine's Day!

Dragobetele a depăşit uşor Valentine's Day, în acest an, la căutările pe Google ale românilor, care asociază aceste sărbători cu termeni precum "cadouri haioase" sau "bijuterii". Bărbaţii au căutat cadouri mai din timp, iar femeile, în schimb, s-au "activat" mai târziu, însă sunt mult mai active.

Dacă, în ianuarie anul trecut, au fost căutate pe Google de 180.000 de ori "Valentine's Day", "Dragobete" şi "Ziua Îndrăgostiţilor", în ianuarie 2018 căutările au scăzut la 144.000. Tendinţa Dragobetelui de a veni puternit din urmă în ultimii ani s-a accentuat, iar în acest an a depăşit uşor Valentine's Day la căutările pe Google, arată pentru Profit.ro Cosmin Nastasă, fondatorul Edge, o agenţie full-service de performance marketing, care şi-a făcut intrarea pe piaţă în 2016. Femeile par mai interesante să cumpere cadouri pentru bărbaţi şi există foarte multe căutări cu "cadouri pentru iubitul meu".

Dragobetele, preferat de romani in detrimentul Valentine's Day

„Femeile par să caute mai mult, dar se activează mai târziu şi abia de puţin timp au început să se intereseze de cadouri. Ei, în schimb, au început mult mai devreme căutările, cam pe la sfârşitul lui ianuarie", explică Nastasă. O căutare care iese foarte mult în evidenţă în perioada aceasta este „Când e Valentine's Day?", ca şi întrebarea „Când e Ziua Îndrăgostiţilor?". Conceptele de Valentine's Day, Dragobete şi Ziua Îndrăgostiţilor sunt asociate cu anumite tipuri de cadouri sau felicitări.

Din categoria produse ies în evidenţă termenii „cadouri haioase" şi „bijuterii". Ies, în acelaşi timp, în evidenţă şi mesajele de dragoste, şi felicitările de Ziua Îndrăgostiţilor. Edge este deţinută de compania 2Performant Network SA, sub care funcţionează 2Performant - market place de servicii de marketing online pentru e-commerce.