Sport

EXCLUSIV. Asta e cartea BOMBĂ a lui Mitică Dragomir! Dezvăluirea unui BLAT: ”Vă dau 300.000!”

Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, tocmai a scos de la tipar cartea în care şi-a povestit viaţa în care a făcut aproape ce a vrut. Titul este sugestiv: ”Meciurile vieţii mele”. ...
16.11.2016 | 12:53
EXCLUSIV Asta e cartea BOMBA a lui Mitica Dragomir Dezvaluirea unui BLAT Va dau 300000

Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, tocmai a scos de la tipar cartea în care şi-a povestit viaţa în care a făcut aproape ce a vrut. Titul este sugestiv: ”Meciurile vieţii mele”.

FANATIK.RO vă dezvăluie, în premieră, cîteva dintre pasajele cărţii care numără nu mai puţin de 512 pagini. Este plină de povestiri savuroase, de la primul său contact cu fotbalul, pînă la debarcarea de la LPF şi dedesubturile vînzării drepturilor TV.

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU PARAGRAFE DIN CARTEA LUI MITICĂ DRAGOMIR

Într-unul dintre capitole, Dragomir povesteşte cum a fost pus de Vasile Bărbulescu, nimeni altul decît cumnatul lui Nicolae Ceauşescu, să cumpere un meci. Era vorba despre o partidă din finalul campionatului, dintre Universitatea Craiova şi Viitorul Scorniceşti, unde preşedinte era Dumitru Dragomir.

Scorniceştiul avea nevoie de un punct pentru a se salva de la retrogradare. Ceilalţi riscau să piardă titlul, dacă nu cîştigau.

Mitică Dragomir povesteşte ce s-a întîmplat.

”Am vorbit cu primul secretar, te duci direct la el şi să ne dea şi nouă Craiova un punct cu care sigur să rămînem în prima divizie!” A fost mesajul pe care Bărbulescu i l-a transmis lui Dragomir.

A acceptat, n-avea ce să facă. 300.000 de lei era suma pe care oamenii regimului Ceauşescu o puneau la bătaie pentru ca Viitorul Scorniceşti, echipa inventată tocmai pentru primul om al ţării, să se salveze.

Dragomir povesteşte că nimic nu a mers ca la carte. S-a întîlnit cu Corneliu Stroe, preşedintele secţiei de fotbal. Acesta l-a întrebat cîţi bani are de pus la bătaie.

”Corneliu Stroe mi-a zis <daţi-ne banii şi vom vedea ce facem.> Nu i-am dat, i-am spus că banii rămîn în cabină şi îi ia după ce se termină meciul”, dezvăluie Dragomir.

La stadion, aceeaşi discuţie, despre trîntirea meciului. Acolo, pe Dragomir îl aşteptau Staicu şi Valentin Stănescu, antrenorul Craiovei. Ultimul nici nu voia să audă de blat.

Nu avea încredere în Stroe

Mitică Dragomir a rămas cu banii, 300.000 de lei, pe care nu i-a pus la bătaie în condiţiile impuse de Stroe. Nu avea deloc încredere în cei de la Craiova.

Dar a tocmit cu 2.000 de lei un tînăr care îl ajuta pe magazionerul clubului să-l informeze ce zice antrenorul înainte de meci. Dragomir a aflat că Stănescu le-a cerut fotbaliştilor să dea goluri cîte pot. Asta în condiţiile în care Stroe cerea banii şi asigura că jucătorii vor mima în teren.

Craiova a avut ocazii cu nemiluita, dar mingea nu a intrat. În schimb, la un contraatac, Scorniceştiul a marcat. La pauză, Dragomir a încercat, din nou, blatul. ”Ia, bre, banii, că poate vă batem pe bune”, i-a spus lui Stănescu. Nici nu a vrut să audă. În schimb, Stroe a zis că va rezolva.

Dragomir şi-a întrebat iscoada, care i-a transmis că antrenorul le-a cerut celor de la Universitatea să bată.

A vrut banii pe final

”Corleone” a intrat atunci în vestiarul lui şi le-a spus jucătorilor că le dă 300.000 de lei dacă bat sau fac egal.

Craiova a egalat pe final, ba a ratat şi un penalty. În ultima clipă, antrenorul Valentin Stănescu a încercat să pună mîna pe bani. ”Gata, mă, dă-ne geanta că le strig să nu mai dea la poartă!” ”Vă dau… nea Tinele, pe cine credeţi voi că păcăliţi?”, a fost replica lui Dragomir.

S-a încheiat 1-1, Viitorul Scorniceşti s-a salvat, iar Universitatea Craiova avea să cîştige, pînă la urmă, campionatul.