Marian Drăgulescu, promotor al condusului în siguranţă în România

De 10 ori campion european, de 8 ori campion mondial şi de 3 ori medaliat olimpic, Marian Drăgulescu nu este doar un gimnast de excepţie, ci şi un şofer model în trafic....
23.06.2017 | 12:43
Marian Dragulescu promotor alcondusului in siguranta in Romania

De 10 ori campion european, de 8 ori campion mondial şi de 3 ori medaliat olimpic, Marian Drăgulescu nu este doar un gimnast de excepţie, ci şi un şofer model în trafic.

Pentru că ocupăm locul 1 în Europa la numărul de accidente mortale, Drăgulescu le-a sărit în sprijin celor mai buni piloţi de raliuri din România la Ford Driving Skills for Life, o campanie de responsabilizare a şoferilor. “Marocanul” a efectuat mai multe exerciţii la volan în compania liderului campionatului de raliuri, clujeanul Bogdan Marişca. Cei doi le-au arătat cursanţilor cum se controlează o maşină ce derapează şi cum se efectuează corect o frânare de urgenţă cu evitarea obstacolelor. Siguranţa a fost pe primul plan.

“Am ascultat cu multă atenţie indicaţiile lui Bogdan.  Nu e prima dată când particip la genul acesta de cursuri, dar revin mereu cu plăcerete. Sunt multe lucruri interesante de învăţat, te ajută în trafic, e distractiv şi educaţional în acelaşi timp”, a dezvăluit Drăgulescu după lecţiile de condus defensiv alături de piloţii de la Napoca Rally Academy.

“Ca să glumesc puţin, Marian a fost suficient de agil încât să mizăm pe el şi la Tokyo 2020. A fost un exemplu la volan pentru ceilalţi cursanţi, foarte dedicat şi implicat la exerciţi, aşa cum e şi în sala de gimnastică. Povestea cu traficul ne afectează pe toţi, inclusiv pe vedete sau piloţi de raliuri. Statisticele cu accidente sunt groaznice în România şi genul acesta de workshop-uri cum este Ford Driving Skills for Life atrag atenţia asupra pericolelor de zi cu zi şi te învaţă cum să le eviţi“, a punctat Bogdan Marişca, liderul campionatului naţional de raliuri.

Pe urmele Nadiei Comăneci

După experienţa inedită la Ford Driving Skills for Life, Drăgulescu se concentrează acum pe Campionatul Mondial de la Montreal, locul unde Nadia a obţinut primul zece din istoria gimnasticii. După cele două medalii de la Europenele de la Cluj-Napoca, cel mai titrat gimnast român vrea să atingă borna 10 şi la numărul medaliilor mondiale (momentan are 8 medalii). “Campionatul Mondial din octombrie va avea o importanţă aparte pentru noi, românii. Nadia este ambasador al evenimentului, acolo a luat primul zece din istorie, şi ne dorim să facem o figură frumoasă şi chiar să ne întoarcem cu medalii. Glumind, sper să nu iau şi eu zece, deoarece codul de punctaj s-a schimbat şi acum e o notă rea. Mă simt foarte bine, sunt sănătos şi motivat, fac ceea ce îmi place, aşadar mă gândesc cu optimism spre Tokyo 2020!”, a concluzionat Marian Drăgulescu.

af7deb5b-f8c7-4eea-a026-120c3354d2b9

Condu gratis alături de piloţii de raliuri!

Campania Ford Driving Skills for Life a instruit deja peste jumătate milion de oameni pe plan mondial. Lansat în 2014 şi în România, programul FDSFL ajunge în perioada 24-25 iunie la Constanţa. Şoferii dornici să participe gratuit la cursul teoretic&practic alături de campionii de raliuri o pot face pe site-ul proiectului www.drivingskilsforlife.ro. Evenimentul se va desfăşura în parcarea Centrului Comercial Vivo.