Fotbal intern

Pariul Stelei e contestat: “N-are NICI O şansă!”

Fostul mare portar al roş-albaştrilor, actualmente preşedintele de imagine al celui mai titrat club din fotbalul românesc, Helmuth Duckadam, a declarat pentru FANATIK.RO că, în opinia sa, cel...
17.02.2014 | 18:00
Pariul Stelei e contestat Nare NICI O sansa

Fostul mare portar al roş-albaştrilor, actualmente preşedintele de imagine al celui mai titrat club din fotbalul românesc, Helmuth Duckadam, a declarat pentru FANATIK.RO că, în opinia sa, cel mai bun portar străin care a îmbrăcat vreodată tricoul Stelei a fost Vasili Hamutovski. Pînă în prezent, în istoria sa, la gruparea din Ghencea au jucat cinci portari străini: Hamutovski, Carlos, Andrey, Zapata şi Bogatinov. “Eroul de la Sevilla” este de părere că la gruparea din Ghencea trebuie aduşi portari din străinătate doar dacă în România nu se găsesc goallkeperi de valoarea Stelei. În continuare, Duckadam le-a făcut o scurtă caracterizare fiecărui goallkeper străin care a avut şansa şi onoarea să îmbrace tricoul unei foste cîştigatoare a Cupei Campionilor Europeni şi a Supercupei Europei. Nu în ultimul rând, preşedintele de imagine al clubului din Ghencea este de părere că portarul venit în această iarnă din Macedonia, Martin Bogatinov, nu are nicio şansă să se impună la Steaua pînă cînd Ciprian Tătăruşanu nu se va transfera, la vară, în străinătate.

“Hamutovski era un portar complet”   

“Chiar dacă nu eram în perioada respectivă la Steaua, eu urmăream evoluţiile echipei şi mă uitam cu atenţie la modul în care apărau portarii acestei echipe. După mine, cel mai bun portar străin care a jucat pînă acum la această echipă a fost Vasili Hamutovski. El era un portar complet. Avea un fizic foarte bun, reflexe excelente şi era foarte bun pe centrări. În plus, am auzit că Vaslili a învăţat foarte repede limba română şi comunica bine cu apărătorii din faţa sa. Contează foarte mult la un portar străin să înveţe cît mai repede limba ţării în care se duce să joace. Mai mult, la Hamutovski mi-a plăcut şi faptul că avea un plasament foarte bun la fazele fixe”, ne-a spus Duckadam.

6cc3a76964c7ee18695faf5d845d6700_fc8f225fc7

Vasili Hamutovski, fost portar Steaua, 2003-2006

“Carlos a fost cel mai > portar al Stelei”

Carlos Fernandez a fost următorul portar străin transferat de Steaua în Ghencea, după ce Vasili Hamutovski a părăsit echipa. Helmuth Duckadam este de părere că goallkeperul portughez avea un mare dezavandaj deoarece nu era constant în evoluţii. “O să rîdeţi, dar să ştiţi că mie Carlos mi-a plăcut. Avea în el nebunia aia a portarilor, să nu mă înţelegeţi greşit, că îl fac nebun sau mai ştiu eu ce, însă nu se ferea de contact cu adversarii. Însă, din păcate pentru el, Carlos îţi făcea un meci sau două bune, iar apoi, în următoarele patru partide, apăra destul de rău. Îmi plăcea şi faptul că avea curajul să iasă pe centrări, cum se spune, la bătaie cu atacanţii adverşi. Avea şi un mare dezavantaj. Nu prea învăţase bine limba română, iar din motivul ăsta avea probleme de comunicare cu colegii săi. După părerea mea, suporterii Stelei nu trebuie să rămînă în minte cu evoluţia lui Carlos din meciul retur cu Middlesborough, atunci cînd el a prins un meci mai slab, ci cu meciurile lui cu Standard Liege. Pe lîngă Vali Badea, el a fost printre principalii artizani ai calificării Stelei în grupele Ligii Campionilor “, a declarat Duckadam.

xg11at1

Carlos Fernandez, fost portar Steaua, 2006-2007

“Andrey a avut ghinion că s-a accidentat din prima şi i-a fost greu să se mai impună”  

Helmuth Duckadam nu s-a arătat entuziasmat de evoluţiile de la Steaua pe care le-a avut portarul brazilian Andrey Nazario, adus în Ghencea de către Mihai Stoica în anul 2007. “Din păcate, despre acest portar nu pot să vorbesc prea mult, deoarece el a avut ghinionul să se accidenteze, mi se pare chiar de la primul său antrenament în Ghencea, iar apoi nu a mai putut să impună. Îmi aduc aminte că a avut ghinionul să încaseze vreo patru goluri într-un joc Dinamo, iar după ce primeşti atîtea goluri într-un derby evident că îţi este şi mai greu să rămîi portarul numărul unu. Nu uita că el l-a avut rezervă pe Cornel Cernea, cel care a profitat imediat de şansa care i s-a oferit. Andrey poate este şi acum un portar valoros, dar accidentările şi ghinionul au făcut ca el să nu iasă cu nimic în evidenţă la Steaua”, a afirmat Duckadam.

steaua-il-da-pe-andrey-nazario-gratis-la-fc-vaslui-18319923

Andrey Nazario, fost portar Steaua 2007-2008

“Zapata l-a ţinut o perioadă pe Tătăruşanu rezervă”

Preşedintele de imagine al clubului din Ghencea este de părere că fostul internaţional columbian Robinson Zapata a fost singurul portar care i-a creat probleme cu adevărat lui Ciprian Tătăruşanu. În respectiva perioadă, actualul titular din poarta Stelei a fost cîteva luni rezerva lui Zapata. “Eu l-am apreciat pe Zapata. Chiar dacă el nu avea un fizic impunător, era un portar constant. A fost singurul portar care i-a făcut probleme, în sensul bun al cuvîntului, lui Tătăruşanu. Rivalitatea dintre ei a fost benefică Stelei. Au fost doi portari de valoare apropiată, cu un avantaj ulterior pentru portarul român. Nu uitaţi că Ciprian a stat cîteva luni bune rezerva lui Zapata, pînă cînd a devenit titular în poarta noastră. Robinson era un portar foarte bun, de reflex, iar Ciprian a aşteptat, pregătindu-se foarte bine, şansa de a demonstra că are valoare de Steaua”, a spus Duckadam.

755979_w2

 

Robinson Zapata, fost portar Steaua, 2007-2011

“Nu are nicio şansă la Steaua cît timp e Tătăruşanu la echipă”

În final, Duckadam a vorbit şi despre noul portar al Stelei, Martin Bogatinov. Preşedintele de onoare consideră că internaţionalul macedonean nu are nicio şansă să se impună în Ghencea cît timp Tătăruşanu se află în curtea roş-albaştrilor. “Sînt sigur că Reghecampf şi Mihai Stoica au ştiut ce au ştiut cînd l-au adus pe Bogatinov la echipă. Totodată, eu cred că băiatul este conştient de situaţia în care se află. Eu l-am văzut pe Bogatinov ce poate în perioada meciurilor amicale din Spania şi pot să afirm, cu tărie, că el nu are nicio şansă să se impună la echipă, atît timpa cît Tătăruşanu se află la Steaua. Mai mult, din vară, eu consider că Bogatinov va avea probleme atît cu Niţă, cît şi cu Cojocaru. Chiar dacă el este internaţional al ţării sale, la Steaua se bate acum pentru titularizare cu titularul postului de portar al echipei noastre naţionale”, a încheiat Duckadam.

steaua-bogatinov-a-devenit-oficial-portarul-ros-albastrilor-111769-1

 

Martin Bogatinov, a sosit la Steaua în 2014

 

 

 

Tags: