Fotbal international

Duel la nivelul salariilor în Manchester United-PSG. Care este valoarea loturilor

12.02.2019 | 13:11
Duel la nivelul salariilor in Manchester UnitedPSG Care este valoarea loturilor

Manchester United – PSG estem indiscutabil, capul de afiș al optimilor Champions League din toate punctele de vedere, inclusiv în duelul salariilor jucătorilor sau al valorii loturilor celor două echipe. Prima manșă a optimilor de finală are loc marți, 12 februarie, de la ora 22:00, pe legendarul stadion al lui United, Old Trafford.

Valoare loturi United - PSG. Englezii sunt pe locul 2, după vecinii de la City, francezii pe locul 3
Valoare loturi United – PSG. Englezii sunt pe locul 2, după vecinii de la City, francezii pe locul 3

Ambele cluburi au o valoare ridicată a loturilor de care dispun, ocupând Manchester United locul 2 în acest top, după concitadina City, iar parizienii vin imediat după rivalii lor din optimi, pe poziția a treia. City are o valoare a lotului stabilită la 835 de milioane de euro. Manchester United o urmează la distanță destul de mare, 710 milioane euro, iar PSG încheie podiumul, înaintea Barcelonei, lui Liverpool, Juventus și Real Madrid, cu o valoare de 685 milioane euro.

PSG stă mai bine în duelul salariilor decât Manchester United

Totalul salariilor la Manchester United pentru sezonul 2018-2019 este de 220 milioane euro. Cele mai mari salarii le au chilianul Alexis Sanchez, 23 milioane euro, urmat de francezul Paul Pogba, cu 20 de milioane și de spaniolul Davide De Gea, cu 15 milioane. Cele mai mici sunt ale lui Scott McTominay, 1 milion euro, Diogo Dalot, 1,5 milioane și Andreas Pereira, 2 milioane, dar aceștia sunt jucători folosiți mai mult în cupe.

La PSG lucrurile stau mult mai bine, în sensul în care totalul salariilor ajunge la 332 milioane de euro, locul 2 la acest capitol după Barcelona, care cheltuiește 500 de milioane anual numai pentru salariii. Neymar ajunge cu bonusuri cu tot la 49 de milioane de euro, salariu său fiind de 36 milioane euro. Edinson Cavani câștigă jumătate cât Neymar, apoi 16 are Kylian Mbappe, Thiago Silva, căpitanul echipei 13 milioane, Marquinhos și Angel di Maria 11 milioane. Thiago Motta 10 milioane și Dani Alves 9 milione. O situație specială o are portarul italian Buffon, care primește 410.000 euro pe săptămână, adică 1,2 milioane pe lună, dar el a semnat doar pe un sezon și acum se gândește să mai prelungească un an.

Salarii Manchester United – PSG. Neymar e detașat pe primul loc: 36 milioane euro
Tags: