Fotbal intern

Dunărea Călărași nu mai negociază cu Astra Giurgiu pentru Dan Alexa! Antrenorul rămâne pe loc după intervenția șefului Consiliului Județean!

12.11.2018 | 22:30
Dunarea Calarasi nu mai negociaza cu Astra Giurgiu pentru Dan Alexa Antrenorul ramane pe loc dupa interventia sefului Consiliului Judetean

Agitație mare la echipa patronată de Ioan Niculae. Soarta lui Gigi Mulțescu este pecetluită, iar Astra Giurgiu negociază acum cu Dunărea Călărași prețul pentru Dan Alexa. Antrenorul care a transformat nou-promovata în revelația Ligii 1 Betano are o clauză de reziliere în contractul său.


Update. Acordul dintre Alexa și Astra fusese “confirmat” și de o fotografie „scăpată” în mediul online de Gabriel Cânu. Acesta a încărcat o imagine cu Alexa și președintele Astrei, Dani Coman. Fotografia este realizată la stadionul din Giurgiu acolo unde au avut loc și negocierile antrenorului cu conducerea clubului patronat de Ioan Niculae, doar că ea ar fi fost realizată în urmă cu multă vreme.

Cu toate acestea, sursele FANATIK.RO susțin că mutarea nu se va realiza pentru că în scenă ar fi intrat Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță! Acesta nu este dispus să renunțe la antrenor și încearcă să îl determine să nu dea curs ofertei de la Astra, în ciuda faptului că tehnicianul a ajuns la un acord cu Ioan Niculae! Iliuță i-a promis lui Alexa investiții serioase și l-a anunțat că nu va accepta să mai negocieze pentru clauza de reziliere, ceea ce duce cu siguranță la rămânerea antrenorului pe banca Dunării Călărași!

Cânu, Alexa și Coman
Gabriel Cânu a postat pe Instagram o fotografie cu Alexa și Dani Coman de la stadionul din Giurgiu

 


FANATIK.RO a aflat că discuțiile între cluburi se poartă intens, dar un mare impediment în rezolvarea situației îl reprezintă refuzul fanilor din Călărași de a renunța la tehnician și presiunea pe care aceștia o pun pe oamenii din conducerea Dunării.

Clauză de reziliere uriașă! Dunărea Călărași negociază cu Astra Giurgiu prețul “eliberării” lui Dan Alexa

Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Poli Iași, a adus haosul la formația giurgiuveană. Gigi Mulțescu a fost înștiințat că se va renunța la serviciile sale, Astra urmând să îi plătească o parte din clauza de reziliere a contractului, cifrată la 75 de mii de euro. Dacă anunțul demiterii lui Mulțescu este iminent, aducerea unui înlocuitor nu este încă bătută în cuie.

Ioan Niculae îl vrea pe Dan Alexa, de la Dunărea Călărași. FANATIK.RO a aflat că antrenorul are o clauză de reziliere substanțială în contractul cu nou-promovata: 200 de mii de euro! Această sumă i-a asigurat liniștea lui Alexa până acum, dar se întoarce ca un bumerang în momentul actual. Tehnicianul s-ar fi înțeles cu Astra și ar vrea să plece la clubul din Giurgiu, pentru a se bate cu șanse reale la intrarea în play-off, dar Dunărea nu vrea să îi dea drumul.

Dan Alexa a transformat Dunărea Călărași în revelația Ligii 1 Betano. Antrenorul țipă la jucătorii săi atunci când nu respectă indicațiile tactice
Dan Alexa a transformat Dunărea Călărași în revelația Ligii 1 Betano

Fanii din localitate fac presiuni pe oamenii politici, care au putere de decizie la club, pentru păstrarea lui Alexa. Pe de altă parte, clubul din Călărași ar fi dispus să renunțe la colaborarea cu antrenorul doar dacă acesta ar achita integral clauza de reziliere. În acest moment, reprezentanți ai celor două cluburi se află în trative pentru găsirea unui acord între părți. Astra ar fi dispusă să achite o parte din clauză, dar rămâne de văzut dacă gruparea din Călărași va ceda.

Suporterii călăreșeni au pus bannere pentru păstrarea lui Alexa și s-au strâns în fața hotelului!

Vestea că Dan Alexa ar putea pleca de la Dunărea pentru a semna cu Astra i-a luat prin surprindere pe localnici. Suporterii călăreșeni au pus la cale un plan prin care să îl sensibilizeze pe antrenor. Ei au afișat bannere în mai multe zone din oraș. Unul dintre acestea a fost pus chiar la stadion. În plus, numeroși fani s-au dus în fața hotelului unde stă Alexa în Călărași și i-au strigat numele. Oficialii Dunării au fost uimiți de atașamentul acestora pentru tehnician și au descris întâmplarea ca pe un adevărat fenomen social.

Bannerul prin care fanii celor de la Dunărea Călăraşi speră să-l convingă pe Dan Alexa să rămână la club
Bannerul prin care fanii celor de la Dunărea Călăraşi speră să-l convingă pe Dan Alexa să rămână la club

Pe de altă parte, Dan Alexa a evitat să vorbească despre oferta de la Giurgiu. Imediat după egalul dintre Dunărea și CFR Cluj, Alexa a avut un discurs moderat: “Avem un grup fantastic, nu jucători de top, dar avem o echipă. O echipă foarte unită, îi iubesc pe toţi. Repet, nu vreau să comentez despre oferta de la Astra, pentru că nu e nimic concret, vom vorbi în zilele următoare. Astra are echipă de play-off, a câştigat campionatul şi a fost mereu acolo, în faţă, au o echipă tânără, nu ştiu ce se întâmplă acolo. Are un lot la nivelul Craiovei, exceptându-l pe Mitriță”, declara Dan Alexa.