“După ce am făcut cîrpeală, cum să-i spargem în Ligă?”

Ioan Toma, antrenorul formaţiei de tineret a roş-albaştrilor în Liga Campionilor, a mărturisit pentru FANATIK că formaţia sa va avea o misiune foarte grea în această competiţie deoarece...
09.09.2013 | 20:53
Dupa ce am facut cirpeala cum sai spargem in Liga

Ioan Toma, antrenorul formaţiei de tineret a roş-albaştrilor în Liga Campionilor, a mărturisit pentru FANATIK că formaţia sa va avea o misiune foarte grea în această competiţie deoarece echipa este făcută din cîrpeală. Cu toate acesta, cel poreclit de jucători “Lippi” a asigurat că va face tot posibilul ca elevii săi să nu se facă de rîs în meciurile cu Schalke, Chelsea şi FC Basel.

Domnule Toma, e pregătită echipa dumneavoastră de meciurile din Liga Campionilor?

– (oftează) Te rog să mă crezi că de problema respectivă mă ocup de o săptămînă, deoarece nu vrem să ne facem de rîs în această competiţie. Am aflat şi eu în urmă cu cîteva zile că voi antrena formaţie de tineret a Stelei în Liga Campionilor şi nu vreau să mă prezint în această competiţie doar de dragul de a mă prezenta. Însă o să ne fie la toţi foarte greu.

Conducerea Stelei a reuşit să formeze într-un final echipa de tineret a acestui club?

– Cu chiu cu vai am reuşit să formăm o echipă chiar dacă la prima vedere este încropită pe ultima sută de metri. Cred că deja duşmanii noştri consideră că ne vom prezenta în competiţia respectivă doar de umplutură.

Totuşi, am înţeles că pînă la urmă aţi primit la Steaua şi jucători de la Academia lui Gică Hagi, nici acum nu sînteţi mai liniştit?

– Gică ne-a ajutat şi el cu tot ce a putut, însă nici măcar el nu a putut să ne dea un atacant adevărat, deoarece nu a putut să ne ajute în acest compartiment. El ne-a trimis, momentan, la antrenamente pentru prima dată patru jucători, iar ultimii doi vor ajunge la noi cu două zile înainte de meciul din Germania cu Schalke.

Ce obiectiv aveţi pentru această competiţie?

– Sînt sincer cu tine şi îţi spun de la început că obiectivul nostru şi al meu personal este să nu ne facem de rîs. Asta e realitatea, iar cine nu doreşte să recunoască acest lucru atunci este doar problema lui. Tu crezi că mie îmi este uşor să mă duc în această competiţie şi să mă întîlnesc cu Schalke, Chelsea şi FC Basel? În plus de asta ar fi fost culmea să mi se mai pună şi cine ştie ce obiectiv.

Totuşi, credeţi că veţi putea să le faceţi faţă adversarilor?

– Eu voi încerca să fac tot posibilul să ne prezentăm onorabil în faţa lor. Tu crezi că după ce am încercat să aducem jucători de pe la Oţelul, Chiajna sau de pe unde am mai bătut pe la uşi, putem să ne ducem în această competiţie să-i spargem pe toţi?

De ce vă este teamă cel mai mult?

– Nu e vorba de teamă, însă nu ne putem compara cel puţin la infrastructură cu nici un club din grupa noastră. Aceste echipe au super terenuri de antrenament şi de joc, iar noi ne pregătim pe teren sintetic şi vom juca la Mogoşoaia. Abia acum jucătorii mei au apucat să lucreze un pic cu Reghe pe un gazon de iarbă. De cîteva zile antrenorul principal al Stelei i-a luat la el la antrenamente la echipa mare.

În Germania veţi pleca în avion cu echipa mare?

– Absolut! Am fost informat că vom merge în avion cu echipa mare şi vom sta în hotel cu băieţii lui Reghecampf. Vom lua masa împreună cu ei şi vom avea aceleaşi condiţii ca şi ei.

Aţi vorbit de cei de la Basel, aţi aflat că au o echipă foarte puternică?

– Eu cred că glumeşti! Normal că Basel are una dintre cele mai bune academii din Europa. Am aflat că la echipa lor de tineret, pe lîngă un preparator fizic separat de echipa mare, există angajaţi şi trei antrenori doar pentru psihomotricitate, deci despre ce crezi că vorbim? Mai mult, atît Chelsea cît şi cei de la Schalke au echipe foarte puternice la tineret. Sper să jucăm cît mai bine, deoarece nu vreau să primim multe goluri.

Cînd veţi juca meciul cu Schalke?

– Vom juca la Schalke pe data de 18 septembrie, în aceeaşi zi cu echipa mare, de la ora 16:00, pe Stinberg stadion. Am înţeles că această arenă e situată la 20 de minute de hotelul în care vom fi cazaţi.

Tags: