News

E caniculă în România! 40 de grade azi, 8 iunie, la ora 14:00. Harta temperaturilor, afişată de ANM

08.06.2019 | 14:56
E canicula in Romania 40 de grade azi 8 iunie la ora 1400 Harta temperaturilor afisata de ANM

Ne aflăm în prima parte a lunii iunie, astfel că vara și-a intrat deja în drepturi și din punct de vedere calendaristic. Meteorologii anunță un val de caniculă pentru cea mai mare parte a României, începând cu ziua de sâmbătă, 8 iunie, de la ora 14:00

Astăzi, avem parte de primul val de caniculă. Harta temperaturilor

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității harta temperaturilor din întreg teritoriul țării, pentru ziua de 8 iunie. Prima zi de weekend ne aduce vreme extrem de călduroasă, mercurul din termometre putând ajunge, pe arii restrânse, chiar și la valoarea de 40 de grade Celsius.

Conform informațiilor transmise de experții meteo în cursul zilei de astăzi, cele mai mari temepraturi vor fi resimțite în Alexandria și Cernavodă, unde se vor înregistra 38 de grade Celsius. Totodată, în Zimnicea, Giurgiu și Bechet, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade, iar pe arii restrânse, cu precădere în regiunile sudice și sud-vestice, valorile termice se vor încadra între 35 și 36 grade Celsius.

Se anunță o vară cu temperaturi numai bune pentru bronzat. Sursa foto:a1.ro
Se anunță o vară cu temperaturi numai bune pentru bronzat. Sursa foto:a1.ro

Canicula continuă și în zilele următoare

Meteorologii estimează că vara aceasta va fi una dintre cele mai caniculare din istorie. Astfel, în perioada următoare trebuie să ne așteptăm la temperaturi din ce în ce mai ridicate, depășind spre jumătatea intervalului calendaristic pragul de 40 grade Celsius.

Între 17 și 24 iunie 2019, mercurul din termometre va indica valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, sudice și nord-estice, iar în restul teritoriului vom avea parte de temepraturi adecvate acestei perioade.

Luna iulie aduce însă valori ceva mai ridicate față de limita normală pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se anunță excedentare în regiunile centrale, sudice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul calendaristic în care ne aflăm. Prin urmare, veștile sunt îmbucurătoare pentru cei care își doresc să aibă parte de o vară caniculară.