Fotbal international

Patronul care DICTEAZĂ echipa! “Poate de asta nu m-a păstrat!”

UPDATE, 02.12, ORA 17:03 / FANATIK.RO a discutat cu Mircea Rednic despre Roland Duchatelet. "Puriul" susţine că omul de afaceri nu i-a impus niciodată să introducă un jucător în perioada în...
02.12.2016 | 17:10
Patronul care DICTEAZA echipa Poate de asta nu ma pastrat

UPDATE, 02.12, ORA 17:03 / FANATIK.RO a discutat cu Mircea Rednic despre Roland Duchatelet. “Puriul” susţine că omul de afaceri nu i-a impus niciodată să introducă un jucător în perioada în care a antrenat pe Standard Liege.

“Discutam cu el, îi plăcea mult să vină pe la antrenamente. Dar niciodată nu mi-a impus un anumit jucător. Îi plăcea mult să vorbească, dar nu în presă. Din acest punct de vedere nu se poate compara cu Gigi Becali. Plus că e mult mai bogat. Eu am avut rezultate foarte bune la Standard. Am luat echipa de la retrogradare şi am dus-o în Liga Europa. Presa era de partea mea, suporterii nu mai zic… Dar nu mi s-a prelungit contractul. Poate şi din cauza că nu se putea băga peste mine. Cine ştie… Aşa mi-a spus şi un jurnalist belgian. Dar, una peste alta, eu am avut o relaţie bună cu el. Nu am avut nici o problemă”, a spus Rednic pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Roland Duchatelet este un milionar belgian în vîrstă de 70 de ani, fondator al unei formaţiuni politice în ţara sa, dar şi proprietar a mai multor cluburi din Europa.

A lucrat cu doi tehnicieni români importanţi

Cel mai important club pe care l-a avut pînă în 2015 a fost Standard Liege, unde a activat ca antrenor în 2012 Mircea Rednic. Duchatelet este omul care l-a transferat pe George Ţucudean de la Standard la Charlton Athletic în 2014, an în care a cumpărat clubul englez, pe atunci în eşalonul secund.

rednic

Între timp, în proprietatea milionarului belgian au mai ajuns Saint Trond, din prima divizie belgiană, pe numele soţiei sale, FC Carl Zeiss Jena, actualmente lider detaşat într-o serie din a patra divizie germană, Ujpest Budapesta, unde preşedinte a fost pus fiul său şi Alcorcon, echipă din a doua ligă spaniolă, unde l-a avut antrenor în primele etape ale acestui sezon pe Cosmin Contra.

Indica sistemul de joc şi fotbaliştii care trebuie să intre pe teren

Duchatelet este şi în prezent patronul lui Charlton, care a retrogradat în al treilea eşalon, dar a reuşit să-şi atragă în asemenea hal antipatia fanilor, încît aceştia au creat o asociaţie pentru înlăturarea belgianului şi organizează frecvent marşuri de protest, la unul dintre ele organizîndu-se într-un cortegiu funerar pentru moartea patronului.

email1 email2 email1

Această ură viscerală provine din faptul că echipa a retrogradat şi probabil că de acum înainte îi va fi foarte greu lui Duchatelet să mai apară pe stadion sau în apropierea acestuia. Tabloidul “Daily Mail” a intrat în posesia unor documente care vor face imposibilă pe mai departe convieţuirea dintre suporteri şi patron.

CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Concret este vorba de o serie de emailuri trmise fostului antrenor Chris Powell, care în 2014, după patru luni de colaborare, avea să fie dat afară, prin care milionarul îl trăgea la răspundere pentru nefolosirea unui portar adus de el de la Liege şi în indica pe larg ce sistem de joc trebuie folosit şi care ar fi jucătorii care s-ar preta cel mai bine acestui sistem. Chris Powell este un fost jucător cu sute de prezenţe în fotbalul profesionist.

A schimbat încă opt antrenori

Motiv pentru care, pentru a-i face loc portarului protejat, Yohann Thuram, l-a vîndut de urgenţă pe titular la Leyton Orient. Nici marile greşeli ale lui Thuram, care au costat puncte importante, nu au contat. Duchatelet a schimbat de atunci opt antrenori, şase dintre ei belgieni.

În email se poate citi clar că indică numele jucătorilor care trebuie să evolueze şi pe ce posturi şi, foarte probabil, această atitudine de subordonare a antrenorilor continuă şi acum la Charlton. Echipa ocupă locul 11, cu 27 de puncte din 19 meciuri, la două puncte de ultima poziţie de baraj, dar la 13 de locul 2, care asigură promovarea directă.