Fotbal international

E oficial! Barcelona l-a transferat pe Arturo Vidal. A costat 19 milioane de euro

04.08.2018 | 08:39
E oficial Barcelona la transferat pe Arturo Vidal A costat 19 milioane de euro

E oficial! Barcelona l-a transferat pe Arturo Vidal. Ziarele din Spania anunță, pe primile pagini, că mijlocașul chilian va juca pentru catalani din sezonul viitor. Transferul jucătorului a costat 19 milioane de euro, la care se mai pot adăuga unele clauze. Jucătorul a semnat cu gruparea de pe Camp Nou pe o perioadă de trei ani.

Arturo Vidal așteaptă rezultatele vizitei medicale și va fi prezentat oficial la noul club luni. Este al patrulea transfer pe care Barcelona l-a făcut în această vară. Rând pe rând, pe Camp Nou au ajuns Arthur, Lenglet și Malcom, iar acum Vidal. Transferul lui Arturo Vidal pe Camp Nou a fost făcut în aceeași manieră în care catalanii l-au transferat și pe Malcom, care era foarte aproape să semneze cu AS Roma. În cazul lui Vidal, Internationale Milano a purtat negocieri cu jucătorul, însă acesta va ajunge în cele din urmă la campioana Spaniei.

Arturo Vidal, transferat!
Arturo Vidal, transferat!

Barcelona l-a transferat pe Arturo Vidal

Mijlocaşul chilian a fost adus în Europa de către cei de la Bayer Leverkusen de la Colo-Colo, fiind mai târziu achiziţionat de către Juventus. Italienii au renunţat la el pentru doar 25 de milioane de euro în momentul în care au primit o ofertă din partea lui Bayern Munchen. Arturo Vidal are 100 de partide disputate şi pentru naţionala din Chile şi a izbutit să marcheze 24 de goluri în acest interval. Mijlocaşul a fost unul dintre liderii unei generaţii de aur a fotbalului din Chile.

Transferat! Arturo Vidal, al patrulea transfer al Barcelonei
Transferat! Arturo Vidal, al patrulea transfer al Barcelonei

Chilianul așteaptă rezultatul vizitei medicale

Antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, declara în urmă cu puțin timp că are nevoie de “un mijlocaș cu mușchi și caracter”, care să îi poată lua locul lui Paulinho. Brazilianul s-a întors în această vară în campionatul chinez şi evoluează în prezent la Guangzhou Evergrande. Arturo Vidal a ajuns deja în Barcelona, cu învoirea primită de la antrenorul Niko Kovacs, acolo unde a făcut vizita medicală. Mijlocașul s-a întors apoi la echipă pentru a continua antrenamentele cu Bayern Munchen până când toate detaliile transferului vor fi puse la punct. În cele din urmă, Vidal a fost zărit în timp ce pleca să negocieze cu oficialii Barcelonei.

Arturo Vidal are probleme cu legea

După ce l-a deturnat pe Malcom de la AS Roma, Barcelona a reușit să i-l sufle și lui Inter pe Arturo Vidal. Presa din Italia a scris zilele trecute că chilianul negociază cu Inter și este foarte aproape de un transfer. Potrivit Corriere dello Sport, Inter ar fi fost dispusă să plătească 5 milioane de euro pentru împrumutul lui Vidal, plus alte 22 de milioane de euro în cazul în care doreau să îl transfere definitiv.

După transferul la Barcelona, Arturo Vidal va trebui să se prezinte în fața judecătorilor germani după ce  a fost implicat, alături de fratele lui Sandrino, într-o altercaţie în toamna anului trecut, iar procurorii nemţi nu vor să-i acorde deloc clemenţă internaţionalului chilian. Pe 16 septembrie 2017, după meciul Bayern Munchen – Mainz 4-0, Arturo Vidal, fratele acestuia şi mai mulţi prieteni ai chilianului au petrecut Oktoberfest-ul într-un bar. La un moment dat, fotbalistul de 31 de ani a intrat într-un conflict cu alţi bărbaţi aflaţi în local şi a început să arunce cu pahare după aceştia. Florian Weinzierl, purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Munchen, a anunţat că Arturo Vidal va fi acuzat de vătămare corporală gravă, iar pedeapsa maximă este de zece ani de închisoare. “Îl acuzăm pe Arturo Vidal de vătămare corporală gravă. Fotbalistul, alături de încă un complice, a lovit două persoane în incidentul petrecut pe 16 septembrie 2017”, a fost anunţul procurorilor germani.