News

E oficial! De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români! Cu cât au crescut alocațiile

31.03.2019 | 09:17

De luni, 1 aprilie, românii vor primi mai mulți bani, odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență privind creșterea alocațiilor pentru copii. Aceasta se aplică în luna următoare promulgării legii bugetului de stat, decizie luată în martie de președintele Klaus Iohannis.

De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români! Se măresc alocațiile

Alocaţiile copiilor de până la doi ani se majorează de la 200 lei la 300 lei pe lună, în timp ce copiii cu vârsta de până la 18 ani ar primi cu 66 de lei mai mult, adică 150 lei pe lună. Alocațiile ajung la 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, în urma unei decizii a Senatului României.

Și mai este o veste bună. Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr 9/2019 stabileşte ca suma pe care o primesc lunar copiii cu vârsta până la 18 ani şi ceilalţi tineri care se încadrează, ar putea fi majorată anual, relatează Mediafax.

E oficial! De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români!
E oficial! De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români!

Președintele Klaus Iohannis, supărat pe PSD

În discursul ținut după promulgarea bugetului, președintele Klaus Ioahnnis a criticat dur PSD. „Întotdeauna alţii, nu PSD, sunt de vină pentru starea educaţiei, pentru situaţia din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocaţiilor copiilor şi pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne fereşte, nu PSD, ca şi cum nu ar fi PSD la guvernare! În realitate, toată guvernarea PSD din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească şi pentru societatea românească. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eşuat”, a declarat președintele.

„Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii. PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rînd pentru ţară, nu pentru tine!”, a mai spus președintele. Șeful statului fusese criticat de PSD pentru că întârzie creșterea alocațiilor pentru copii prin refuzul de a promulga legea bugetului de stat.

Tags: